A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Megyeri Zsuzsanna cikkei

Asszony verve jó?

A nő hatalmas napszemüveget visel, pedig nem is süt a nap. Amikor leveszi, látszik, hogy lila karika éktelenkedik a szeme körül. A kép közhelyes, de a filmekben valahogy így jelenik meg az erőszaknak kitett asszony, aki aztán "bevallja", hogy nekiesett a lépcsőkorlátnak...Szégyen és félelemA családon belüli erőszakot elszenvedett nők döntő többsége igyekszik eltitkolni azt, hogy áldozat....

Tovább olvasom

Mindenkinek másként nehéz az iskolatáska

A tanévkezdés szeptemberben nemcsak az óvodából iskolába kerülő elsősöknek nehéz próbatétel, de a szülőknek is. Arról, hogy hány éves korban érdemes elkezdeni az iskolát, és milyen módszerrel lehet rá felkészülni, megoszlanak a vélemények. A cikkben ezek közül csak néhányat említünk.A hatévesek számára az óvodai légkör és a tanórai,...

Tovább olvasom

Örmény ízek

Örményország gasztronómiailag korántsem olyan távoli, mint hinnénk. A legkedveltebb örmény fűszerek nagy része megtalálható a török vagy a régi magyar konyhában is - amiben viszonylag távol áll a magyarnak mondott gasztro-kultúrától, az az édességekben és a jellemző húsokban érzékelhető.Az alábbi recepteket igyekeztünk a hazaira hangolni, mert nincs annál idegesítőbb, mint amikor egy...

Tovább olvasom

Virága, zsengéje és nagy cukkini

Sokkal több benne a lehetőség, mint gondolnánk. Ha ki tudjuk verni a fejünkből a zsemlemorzsába panírozott és kirántott cukkinikorongokat, vagy a - már egy fokkal fantáziadúsabb - töltött verziót, rögtön itt van például a virága, amit legtöbbször hagyunk elfonnyadni, pedig kár érte.  Arról nem is beszélve, hogy a cukkini kifejezetten kalóriaszegény, könnyen emészthető, ezért...

Tovább olvasom

A rizs három élete

Nem tudom, akad-e más gabonaféle, amelyet ilyen sokféle módon lehet elkészíteni, mint a rizst. Előételként (risotto italiano) puhán kibéleli a gyomrot és megágyaz egy markánsabb főfogásnak, köretként szerényen megbújik az elegánsabb hús vagy hal árnyékában, de édességként is megállja a helyét - sütve vagy főzve, melegen vagy hidegen....

Tovább olvasom

Krumplit - legalább néha

A legújabb táplálkozási trendek szerint a burgonya nem túlságosan kívánatos étel. Bár rostot, C- és B-vitamint is tartalmaz, sajnos bővelkedik szénhidrátban, ami a fogyni vágyókat elrettenti, és mondjuk ki: joggal. Főzve a kalóriaértéke tűrhető mértékű, viszont a felszívódása kellemetlenül gyors (amitől hamar megéhezünk), olajban sütve a felszívódása lelassul, viszont a...

Tovább olvasom

Krémlevesek szezonja

Ilyentájt már nagyon várjuk a tavaszt és a primőröket, de amíg nem érkeznek meg, addig is ki kell valahogy húzni, ha máshogy nem, hát tarka ételekkel. A krémlevesek erre igazán alkalmasak, mert változatos színekben pompáznak, ugyanakkor az öregedő zöldségeket is felhasználhatjuk hozzájuk, például friss fűszernövényekkel. Akik szeretnek rágni is valamit egy levesben, de pirított kenyérkockákat nem...

Tovább olvasom

Többnyelvű gyerekek

Az európai határok könnyen átjárhatók, a fiatalok akár éveket töltenek idegen országokban a tanulmányaik során, viszonylag könnyű munkát is vállalni külföldön, ezért nem meglepő manapság a vegyes házasság. Az eltérő nemzetiségű szülők érthető módon a saját anyanyelvükön kezdenek el beszélni gyermekükhöz, de az sem ritka, hogy olyan országban telepednek le, ahol egy harmadik nyelv...

Tovább olvasom

Áldani fogsz érte!

Amióta birtokában vagyok, már tudom, hogy időnként vannak kellemetlen meglepetések az életben, de ha az áldani fogsz tészta ott lapul a mélyhűtőben, nagyobb baj nem történhet.KáposztásDinszteljük meg olajon – mintha káposztás cvekedli készítenénk – fél kiló reszelt káposztát. Ahogy kell, előtte sózzuk be, és nyomkodjuk ki a levét, hogy szépen megpirulhasson....

Tovább olvasom