A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Dobozolható ételek, avagy mit vigyek magammal a munkahelyemre?

Speciális étrend, diéta, az étkezési lehetőség hiánya, unalmas menzai koszt vagy akár anyagi megfontolás is lehet az oka annak, amikor úgy döntünk, hogy magunk visszük az ebédünket a munkahelyünkre. Legyen bármelyik is, nem árt, ha van a tarsolyunkban, pontosabban a receptjeink közt több olyan étel is, amelyik kiválóan dobozolható. Vagyis: esztétikailag is bírja az utazást, és felmelegítve is finom....

Tovább olvasom

A legjobb fánkok nem csak farsangra!

Lehet kerek, lukas, négyszögletű, töltött, lekváros, szalagos vagy mártott, és most nem a csokiról van szó. Lehet számtalan módon ízesíteni, de egy biztos: kelt tésztából készül, és bő olajban sül. Persze van számtalan más változata is a világ szinte minden pontján. Megmutatjuk, hogy mennyiféle fánk létezik itthon, és miként lehet ezeket jól elkészíteni....

Tovább olvasom

Jókat enni és megtartani az alakunkat? Megoldás: alakbarát zöldséges ételek

Mivel is kezdődhetne egy új év, mint az új terveink megfogalmazásával. Sokunknál azzal is, hogy elővesszük a tavaly összegyűjtött egészséges életmódot támogató recepteket, és persze megfogalmazzuk, hogy idén biztosan fogyunk. Ebben segíthetnek az úgynevezett alakbarát zöldséges ételek, ugyanis nem feltétlenül diétás a húsmentes étkezés sem....

Tovább olvasom

Ünnepeljünk nyugodtan - időtakarékos karácsonyi fogások

Karácsony idején minden megspórolt perc aranyat ér, ennyivel is többet tölthetünk szeretteinkkel, vagy épp marad idő az utolsó simításokra, esetleg pihenésre. A legtöbb időt általában a karácsonyi fogások kivitelezése igényli, de nem lehetetlen, hogy időt spóroljunk itt is, hogy hosszadalmas előkészületek és szorgoskodások nélkül is készítsünk ünnepi menüsort....

Tovább olvasom

Sütőtök - a levesen túl, avagy mi minden készülhet még belőle?

A sütőtök önmagában is kiváló desszert, ha sikerül kifognunk egy édesebb darabot, akkor még cukrozni sem szükséges. Ötféle sütőtököt vásárolhatunk a tél folyamán: ezek a hokkaido, nagydobosi, orange, kanadai és halloween. Ez utóbbi elvileg ehető, de csak zsenge korában. Amit a zöldségesnél vagy a boltokban árulnak, már csak faragásra való....

Tovább olvasom

Miért készítsünk szószokat inkább házilag?

Több oka is van annak, hogy miért érdemes otthon elkészítenünk azokat a szószokat és mártásokat, amelyeket a boltok polcairól sokkal egyszerűbb lenne leemelni. Valóban sokkal kényelmesebb ez a megoldás, ám érdemes átböngészni a címkéjükön szereplő összetevőket. Számos olyan hozzávaló is kerül abba a szószba, amely a házi változatba biztosan nem....

Tovább olvasom

Főzz vagy süss szőlőt szüret idején!

Az ősz egyik nagy gasztroeseménye a szőlőszüret. A szőlő, legyen az akár mag nélküli, vörös vagy épp fehér, mindenképpen különleges gyümölcs. Nem csak mustként, murciként, szőlőléként és borként lehet tovább hasznosítani, ugyanis a konyhában is sokoldalúan felhasználhatjuk különböző ételekhez. Sültekhez kifejezetten jól illik akár frissen, akár párolva....

Tovább olvasom

Kánikulai ételek - Menü főzés nélkül

A forró kánikulai napokon senki sem vágyik arra, hogy bekapcsolja a forró sütőt, vagy épp a gőzölgő levest kevergesse. Lássuk be, sokkal jobb egy vízparton vagy bárhol kellemes árnyékban lazítva tölteni ilyenkor a szabadidőnket, mint a tűzhely mellett. Szerencsére akadnak olyan ételek, amelyeket nem kell sem főzni, sem sütni. Komplett menüt össze lehet állítani belőlük a reggelitől egészen a vacsoráig úgy, hogy igazán...

Tovább olvasom

Így készíts mentes fagylaltot otthon pillanatok alatt!

A nyarat mi sem jelzi jobban, mint hogy a legkisebb fagyizó előtt is kígyózó sorok várnak a hűsítő édességre. Belebotlottam már pékségben is fagyissarokba, de kisebb élelmiszerboltoknál is találhatunk békebeli csavart fagylaltot. Nincs kétség, imádjuk a jeges finomságot minden formában és változatos ízekben. Ám az alakjukra vigyázók, az ételallergiások, a cukorbetegek még most sincsenek nagyon...

Tovább olvasom

A kerti parti sztárjai a szabad tűzön készült egészséges ételek

Szabadban étkezni valahogy más. Jobban esik az étel, és van valami külön varázsa. Valószínűleg ez a magyarázata annak, hogy nem csak a kertben, parkban falatozunk szívesen, de akár egy járdára kitett asztal is csábító hely lehet. A szabad tűzön vagy parázson készült ételek íze pedig össze sem hasonlítható a tűzhelyen főtt és sültek ízével....

Tovább olvasom