A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Receptek

MAJORANNÁS HÁZI MÁJKRÉMHozzávalók: 1/2 kg csiperkegomba, 3 evőkanál libazsír, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál turbolya, só, bors, 2 gerezd fokhagyma.Elkészítése: A szeletekre vágott gombát forró zsírra dobjuk egy serpenyőben. Fűszerezzük sóval, borssal, majd alaposan keverjük össze. Pár perces sütés után tovább fűszerezzük a kakukkfűvel és zúzott fokhagymával....

Tovább olvasom

Téli zöldségek a tányérunkon

Már csak néhány hét, és hivatalosan is elkezdődik a tavasz. A zord, téli időjárásban a tartalmasabb, zsírosabb ételeket kívánjuk, de sokan mostanra már ráuntak, és vágynának a könnyebb, zöldségesebb ételekre. De mit is ehetnénk akkor, amikor semmi zöldség nem terem?Téli gyümölcsökA gyümölcsök közül már jóval szerényebb a választék télen....

Tovább olvasom

Farsangi ételek a karcsúság jegyében

A tradicionális farsangi ételek közé tartozik – többek közt – a konyakos kacsasült, boros sertéssült, részeges csirke, kocsonya, és természetesen a kihagyhatatlan szalagos fánk. De vannak tájegységek, ahol a savanyú levesek, krumplis ételek is helyet kapnak a farsangi ételek sorában. FánkgolyókHozzávalók: 0,5 kg laktózmentes túró, 15 dkg zabpehelyliszt, 2 tojás, 1 teáskanál...

Tovább olvasom

Karácsonyi menü egészségesre hangolva

A karácsony nemcsak az ajándékokról, hanem a nagy és ráérős családi ebédekről, vacsorákról is szól. Ez pedig az új év első napjaira megteszi a hatását, felesleges kilók formájában a derekunk körül fedezhetjük fel. De nem kell feltétlenül így lennie....

Tovább olvasom

Talán a nagymamám is büszke lenne rám!

A konyha az a terep, ahol mindenki otthon érezheti magát. Ahol jó beszélgetni főzés közben, könnyedén születnek a kérdések, és természetesen érkeznek a válaszok. Lola, akit legtöbben énekesnőként ismernek, egy ideje a tűzhely mellett is helytáll. Vendégeivel főz, és persze beszélget a Lola kicsi konyhája című tévéműsorban az M2 Petőfi Tv-n....

Tovább olvasom

A séf meg a kertész világa

Otthonos, bensőséges világ ez. Természetesen kedves. Egyáltalán nem csípős, nem is túl édes, de telis-tele humorral, szikrával és szenvedéllyel. Jó hallgatni Patrícia és Gábor történetét.Pont ekkor fogant meg a gondolat, hogy kéne egy kert, amelyben jól el lehetne kapálgatni, reggeltől estig kemény fizikai munkát végezni?Valami ehhez hasonlót kérdeztek a családtagjaim is, amikor vázoltam...

Tovább olvasom

Szilvás gombóc helyett

A Padlás című musical óta tudjuk, hogy a szilvás gombócnak is van lelke, ezért ezúton kérünk elnézést tőle, hogy nem őt választottuk az októberi desszertnek. Viszont nagyon hiszünk a szilvában, gyors elkészíthetősége miatt imádjuk a pitét, az édes ízeket pedig még ennél is jobban! Ezért következzék az omlós szilvás pite receptje!Hozzávalók a tésztához: 20 dkg...

Tovább olvasom

Rántott hús újragondolva

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet csirkemellfilé, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg dió, 5 szál kakukkfű, 2 tojás, liszt, sóElkészítés: Ha azt gondolnád, hogy a rántott hússal (lánykori nevén wiener schnitzel) ebben az évezredben sem történhet újdonság, ideje új alapokra helyezni a témát. Többek között azért is, mert ez az étel a gyerekek között is az...

Tovább olvasom

Az izgalmas vöröslencse-leves

Az ember melegségre vágyik. Ősz táján még inkább, ezért egy különleges krémleves akár hét közben, vacsorára is kerülhet az asztalra. S hogy tartogathat-e még a rántott hús új ízélményt? Hát persze! Megmutatjuk. Aztán persze jöjjön, aminek jönnie kell, a desszert, az ősz slágergyanús gyümölcsével, a szilvával....

Tovább olvasom

Mutass fügét az ősznek!

Hozzávalók:1/4 bögre cukor, 4 evőkanál puha vaj, 3 tojás,1 bögre mandulapor (liszt finomságúra darált mandula), 1/4 bögre liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál méz, 1 teáskanál mandulaaroma, 8-10 darab friss fügeElkészítés: A fügés pite receptjének lényege az...

Tovább olvasom