A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Mángold, a sokoldalú zöldség

Még csak manapság kezdünk ismerkedni a mángolddal, pedig már Krisztus előtt, az V-IV. század környékén ismerték és használták a Földközi-tenger táján. Számtalan finom étel készíthető vele, és az a legjobb benne, hogy nagyon egészséges.A mángold bővelkedik A-, B1-, B2 és C-vitaminban. Mindezen túl található benne almasav, citromsav és oxálsav, foszfor, kálium, kalcium,...

Tovább olvasom

Végre tavasz a konyhában!

A tavasz utolsó hónapja a május. A természet ugyan még nem túl bőkezű, de már sok friss zöldséggel és gyümölccsel ajándékoz meg minket. Érdemes ezekből a szezonális terményekből választani. És főzni, főzni, végül enni!Szezonális gyümölcsöket és zöldségeket több okból érdemes választani és beiktatni az étrendünkbe....

Tovább olvasom

Húsvéti és böjti tradicionális ételek

A negyvennapos nagyböjt után következik a húsvét, amely idén április 12-én kezdődik. A visszafogott étkezés után eleink ilyenkor tartottak nagy lakomát. Számos tradicionális étel kapcsolódik ehhez az ünnephez. Ugyanakkor ilyenkor is érdemes az egészségesebb alternatívákat kipróbálni. Ehhez is mutatunk egy receptet.Böjti ételekA negyvennapos böjt manapság korántsem olyan szigorú, mint amilyen...

Tovább olvasom

Receptek

MAJORANNÁS HÁZI MÁJKRÉMHozzávalók: 1/2 kg csiperkegomba, 3 evőkanál libazsír, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál turbolya, só, bors, 2 gerezd fokhagyma.Elkészítése: A szeletekre vágott gombát forró zsírra dobjuk egy serpenyőben. Fűszerezzük sóval, borssal, majd alaposan keverjük össze. Pár perces sütés után tovább fűszerezzük a kakukkfűvel és zúzott fokhagymával....

Tovább olvasom

Téli zöldségek a tányérunkon

Már csak néhány hét, és hivatalosan is elkezdődik a tavasz. A zord, téli időjárásban a tartalmasabb, zsírosabb ételeket kívánjuk, de sokan mostanra már ráuntak, és vágynának a könnyebb, zöldségesebb ételekre. De mit is ehetnénk akkor, amikor semmi zöldség nem terem?Téli gyümölcsökA gyümölcsök közül már jóval szerényebb a választék télen....

Tovább olvasom

Farsangi ételek a karcsúság jegyében

A tradicionális farsangi ételek közé tartozik – többek közt – a konyakos kacsasült, boros sertéssült, részeges csirke, kocsonya, és természetesen a kihagyhatatlan szalagos fánk. De vannak tájegységek, ahol a savanyú levesek, krumplis ételek is helyet kapnak a farsangi ételek sorában. FánkgolyókHozzávalók: 0,5 kg laktózmentes túró, 15 dkg zabpehelyliszt, 2 tojás, 1 teáskanál...

Tovább olvasom

Karácsonyi menü egészségesre hangolva

A karácsony nemcsak az ajándékokról, hanem a nagy és ráérős családi ebédekről, vacsorákról is szól. Ez pedig az új év első napjaira megteszi a hatását, felesleges kilók formájában a derekunk körül fedezhetjük fel. De nem kell feltétlenül így lennie....

Tovább olvasom

Talán a nagymamám is büszke lenne rám!

A konyha az a terep, ahol mindenki otthon érezheti magát. Ahol jó beszélgetni főzés közben, könnyedén születnek a kérdések, és természetesen érkeznek a válaszok. Lola, akit legtöbben énekesnőként ismernek, egy ideje a tűzhely mellett is helytáll. Vendégeivel főz, és persze beszélget a Lola kicsi konyhája című tévéműsorban az M2 Petőfi Tv-n....

Tovább olvasom

A séf meg a kertész világa

Otthonos, bensőséges világ ez. Természetesen kedves. Egyáltalán nem csípős, nem is túl édes, de telis-tele humorral, szikrával és szenvedéllyel. Jó hallgatni Patrícia és Gábor történetét.Pont ekkor fogant meg a gondolat, hogy kéne egy kert, amelyben jól el lehetne kapálgatni, reggeltől estig kemény fizikai munkát végezni?Valami ehhez hasonlót kérdeztek a családtagjaim is, amikor vázoltam...

Tovább olvasom

Szilvás gombóc helyett

A Padlás című musical óta tudjuk, hogy a szilvás gombócnak is van lelke, ezért ezúton kérünk elnézést tőle, hogy nem őt választottuk az októberi desszertnek. Viszont nagyon hiszünk a szilvában, gyors elkészíthetősége miatt imádjuk a pitét, az édes ízeket pedig még ennél is jobban! Ezért következzék az omlós szilvás pite receptje!Hozzávalók a tésztához: 20 dkg...

Tovább olvasom