Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

A három grácia

Három nő, három grácia. Három kitűnő borász, akiknek a hivatása egyben szenvedély is. Remekül mesélnek a borokról, és még ennél is jobban készítik boraikat. Idén mindhárman jó szüretre számítanak. De erről még csak hónapok múlva tudunk meggyőződni, amikor a boraikat kóstolhatjuk.Bodó Judit: az egyensúly a fontos (Bodrogkisfalud, Bott Pince)Mi hárman nagyon jól kiegészítjük...

Tovább olvasom

A jó kenyér titka

Szabadfi Szabolcs olyan ember, aki nem jár dolgozni. Neki a pékség ugyanis nem a munkahelye. Amikor kenyeret süt, nem dolgozik: alkot. Alkotását naponta több százan befalják, majd jóízűt csettintenek. Csoda, hogy kenyerét vagy pizzáját messze földön ismerik? Szabolcs nevét olasz szakmai körökben is jegyzik, én pedig most a jó kenyér titkát kerestem nála....

Tovább olvasom

A teli spájz titka

Bár Saly Noémi saját bevallása szerint sem legendás háziasszony, nem gasztroguru úgy érzem mégsem úriemberhez méltó ezzel kezdeni egy beszélgetést. Aztán egy kedves elnéző mosollyal megnyugtat, kezdjem ahogy akarom. Hát legyen!Élve a bátorítással, talán egy kicsit szemtelenül először azt kérdezem, hogy mit kell tudni ahhoz, hogy valaki egy receptes könyvet megírjon....

Tovább olvasom