A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Sütőtök - a levesen túl, avagy mi minden készülhet még belőle?

A sütőtök önmagában is kiváló desszert, ha sikerül kifognunk egy édesebb darabot, akkor még cukrozni sem szükséges. Ötféle sütőtököt vásárolhatunk a tél folyamán: ezek a hokkaido, nagydobosi, orange, kanadai és halloween. Ez utóbbi elvileg ehető, de csak zsenge korában. Amit a zöldségesnél vagy a boltokban árulnak, már csak faragásra való....

Tovább olvasom

Miért készítsünk szószokat inkább házilag?

Több oka is van annak, hogy miért érdemes otthon elkészítenünk azokat a szószokat és mártásokat, amelyeket a boltok polcairól sokkal egyszerűbb lenne leemelni. Valóban sokkal kényelmesebb ez a megoldás, ám érdemes átböngészni a címkéjükön szereplő összetevőket. Számos olyan hozzávaló is kerül abba a szószba, amely a házi változatba biztosan nem....

Tovább olvasom

Főzz vagy süss szőlőt szüret idején!

Az ősz egyik nagy gasztroeseménye a szőlőszüret. A szőlő, legyen az akár mag nélküli, vörös vagy épp fehér, mindenképpen különleges gyümölcs. Nem csak mustként, murciként, szőlőléként és borként lehet tovább hasznosítani, ugyanis a konyhában is sokoldalúan felhasználhatjuk különböző ételekhez. Sültekhez kifejezetten jól illik akár frissen, akár párolva....

Tovább olvasom

Kánikulai ételek - Menü főzés nélkül

A forró kánikulai napokon senki sem vágyik arra, hogy bekapcsolja a forró sütőt, vagy épp a gőzölgő levest kevergesse. Lássuk be, sokkal jobb egy vízparton vagy bárhol kellemes árnyékban lazítva tölteni ilyenkor a szabadidőnket, mint a tűzhely mellett. Szerencsére akadnak olyan ételek, amelyeket nem kell sem főzni, sem sütni. Komplett menüt össze lehet állítani belőlük a reggelitől egészen a vacsoráig úgy, hogy igazán...

Tovább olvasom

Így készíts mentes fagylaltot otthon pillanatok alatt!

A nyarat mi sem jelzi jobban, mint hogy a legkisebb fagyizó előtt is kígyózó sorok várnak a hűsítő édességre. Belebotlottam már pékségben is fagyissarokba, de kisebb élelmiszerboltoknál is találhatunk békebeli csavart fagylaltot. Nincs kétség, imádjuk a jeges finomságot minden formában és változatos ízekben. Ám az alakjukra vigyázók, az ételallergiások, a cukorbetegek még most sincsenek nagyon...

Tovább olvasom

A kerti parti sztárjai a szabad tűzön készült egészséges ételek

Szabadban étkezni valahogy más. Jobban esik az étel, és van valami külön varázsa. Valószínűleg ez a magyarázata annak, hogy nem csak a kertben, parkban falatozunk szívesen, de akár egy járdára kitett asztal is csábító hely lehet. A szabad tűzön vagy parázson készült ételek íze pedig össze sem hasonlítható a tűzhelyen főtt és sültek ízével....

Tovább olvasom

Mi kerüljön a piknikkosárba? Avagy a dobozolható ételek titka

Valamiért különleges hangulata van, ha a szabadban ehetünk. A legegyszerűbb étel is jobban esik, ha közben körbevesz a természet. Valószínűleg ez a titka annak, hogy sem a kerti sütögetések, sem a piknik nem megy ki a divatból. Ám nem mindegy, hogy mit teszünk a piknikkosárba, és hogyan csomagoljuk. Ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy a szabadban elköltött ebéd vagy uzsonna a lehető legjobb legyen....

Tovább olvasom

Főszerepben a kávé, de ezúttal nem a csészében

Ha kávéról van szó, akkor többnyire csészében képzeljük el, akár feketén rövidre főzve, vagy tejszínhabbal a tetején, esetleg hosszan főzve, kis tejjel. Na meg ezeknek a többféle változatával. Ám a kávé többre is képes, mint feldobni a reggeleinket, felfrissíteni egy álmos délutánt, vagy hogy kellemes baráti beszélgetés kelléke legyen....

Tovább olvasom

Gyúrd magad a tésztát, nem bánod meg!

Minden valamire való élelmiszerboltban - még a legapróbb méretűben is - biztosan található száraztészta, ám mégis azt mondom, hogy érdemes saját kézzel gyúrni ezt a tésztát. Még akkor is, ha egy kicsit több időbe kerül az elkészítése. Ennek két fő oka van. Az egyik, hogy összehasonlíthatatlanul finomabb egy saját kézzel készített tészta a levesben, és például egy...

Tovább olvasom

A leszólt félkész ételek - töltsd fel a kamrád okosan!

Amikor az egészséges étkezésről beszélünk, a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a lehető legkevesebb feldolgozott élelmiszert iktassuk be az étrendünkbe. Tanulmányozva a csomagolásokat, számos olyan összetevőt találhatunk, akár a fagyasztott édesburgonyában is, amelyet frissen elkészítve biztos nem tartalmaz. Igen ám, de a rohanó hétköznapok nem mindig teszik lehetővé, hogy mindent frissen és...

Tovább olvasom