A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Harcsapaprikás túrós csuszával

Hozzávalók: harcsafilé 80 dkg, harcsacsont és nyesedék 60 dkg, vöröshagyma 20 dkg, mangalicazsír 10 dkg, fűszerpaprika  3 g, paradicsom 10 kg, TV paprika 10 dkg, tejföl 60 dkg, húsos szalonna 10 dkg, olaj 2 dl, házi csuszatészta 30 dkg, házi túró 50 dkg, halalaplé 2 dl, sóElkészítés: A halfiléket 4%-os sóoldatba helyezzük 1 órára, majd 55 °C-on 20 percig konfitáljuk olajban....

Tovább olvasom

Csokoládéfelfújt kókusz fagylalttal

Hozzávalók: étcsokoládé min. 60%-os 20 dkg, vaj 55 dkg, tojássárgája 5 db, tojásfehérje 5 db, kókuszfagylalt 20 dkg, édes morzsa 5 g, idénygyümölcsök, só csipetnyiElkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Vajazzuk ki a szufléformákat. A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött 45 °C-ra melegítjük, hozzákeverjük a tojássárgáját majd...

Tovább olvasom

Magyar tokaji borok lettek a japán nők kedvencei

A Sakura Wine Awards, Japán legnépszerűbb borversenyének egyik érdekessége, hogy nők szervezik, és a bort bíráló zsűri tagjai is hölgyek. A versenyre a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet négy borral is nevezett. Az eredmények önmagukért beszélnek: a Tokaji Aszú 5 puttonyos 2010 mellett a Tokaji Furmint 2016 és a Tokaji Félszáraz 2016-os borok aranyérmet, a 2016-os száraz Kabar pedig dupla aranyérmet kapott....

Tovább olvasom

Receptek Macsinka Jánostól az egri Macók Bisztró és Borbár séfjétől

KONFITÁLT MALACROLÁD LENCSEFŐZELÉKKELHozzávalók: Bőrös malachús csont nélkül 1 kg, Zsír 60 dkg, Kakukkfű, zsálya, lestyán, só, egész bors, Vöröshagyma 25 dkg, Fokhagyma 7 dkg, Vörös lencse 20 dkg, Puy lencse 5 dkg, Beluga lencse 5 dkg, Húsos szalonna 10 dkg, Lila hagyma 10 dkg, Babérlevél 2 db, Sárgarépa 10 dkg, Angolzeller 10 dkg, Snidling 1 cs....

Tovább olvasom

Receptek Macsinka Jánostól az egri Macók Bisztró és Borbár séfjétől

FEHÉRBABLEVES KOLBÁSZCSIPSSZELHozzávalók: Fehérbab 40 dkg, Zsír 15 dkg, Vöröshagyma 10 dkg, Fokhagyma 5 dkg, Babérlevél 2db, Tejföl 7,5 dl, Vaj 25 dkg, Mangalicakolbász 20 dkg, Frissen reszelt torma 5 dkg, Angolzeller 15 dkg, Sárgarépa 15 dkg, Zöldségalaplé 1 l, Só, frissen őrölt bors ízlés szerintElkészítés: A fehérbabot egy éjszakára...

Tovább olvasom

Receptek Macsinka Jánostól, az egri Macok Bisztró és Borbár séfjétől

MANGALICATARJA "CSICSÓKÁS KELKÁPOSZTA-FŐZELÉKKEL"Hozzávalók: 80 dkg mangalicatarja, 10 dkg zsír, 1 dl pecsenyelé (jus) csontokból, 2 fej fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, kakukkfű, só, egész bors, 20 dkg véres hurka, 10 dkg finomliszt, 2 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsaKelkáposzta-főzelék: 1 fej kelkáposzta, 30 dkg csicsóka, 20 dkg burgonya, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg vaj, 1 fej fokhagyma, só, római kömény, currypaszta,...

Tovább olvasom

A kabai világbajnok csilis ember

Kaba nem éppen a csili őshazája, december végén mégis öt díjat hozott el a csiliszószok világbajnokságáról Diczkó László kabai őstermelő. A World Hot Sauce Awards díjátadóján nem volt ismeretlen a magyar termelő neve, mert 2015-ben egy termékével a Spirit of Attila nevű szósszal elhozta a szószok világbajnokságának szobrocskáját....

Tovább olvasom

Receptek Macsinka Jánostól

VARGÁNYAGOMBÁS VADMALACLEVES VÖRÖS ÁFONYÁVALHozzávalók: 80 dkg vadmalaccomb, 15 dkg füstölt húsos szalonna, 20 dkg mangalicazsír, 20 dkg vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, ½ dl paradicsomsűrítmény, 30 dkg vargányagomba, 10 dkg angolzeller, 10 dkg sárgarépa, 2 doboz (kb. 4 dl) tejföl, 1tk. dijoni mustár, 5 dkg vörösáfonya, alaplé, zsálya, rozmaring, babérlevél, lestyán, tárkony, kakukkfű,...

Tovább olvasom

Kézműves sajtok, a tudás és a receptek már megvannak hozzá

Sándor Tamás először Svájcban találkozott a hegyi sajtok ízével, akkor döntötte el, hogy ő maga is szeretne ilyet készíteni. Svájcban még szakácsként dolgozott, és ott tanulta ki a sajtmesterséget is. Pontosabban ez nem volt ennyire egyszerű, hiszen neki sem sikerült elsőre minden.- A jó alapanyag és a szakma ismerete mellett elengedhetetlen a kitartás és az alázat is a jó sajthoz - kezdi a beszélgetést Sándor...

Tovább olvasom

Disznótoros, avagy hogyan legyen meg a család húskészlete az elkövetkező egy évre?

Vidéken sem tartanak már disznót mindenhol, csak elvétve. Egyre kevesebben vágnak, pedig egy család éves hússzükségletét adhatja egy vagy két hízó. Erről beszélgettünk a szerkesztőségben, amikor megszületett a döntés: decemberben írjunk a disznóvágásról. Aztán - némi képzavarral élve -, úgy gondoltuk, ha már lúd, legyen kövér: menjünk csapatépítő...

Tovább olvasom