A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Mutass fügét az ősznek!

Hozzávalók:1/4 bögre cukor, 4 evőkanál puha vaj, 3 tojás,1 bögre mandulapor (liszt finomságúra darált mandula), 1/4 bögre liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál méz, 1 teáskanál mandulaaroma, 8-10 darab friss fügeElkészítés: A fügés pite receptjének lényege az...

Tovább olvasom

Rakott padlizsán vacsorára

Hozzávalók 4 személyre: A raguhoz: 50 dkg darált marha- vagy bárányhús, 2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 darab szegfűszeg, 1-2 darab szegfűbors, fél teáskanál fahéj, 1 csipet szerecsendió (reszelt), fél teáskanál római kömény, ízlés szerint só, bors, 2 darab paradicsom, 3 darab padlizsán, 3 dl...

Tovább olvasom

Az ellenállhatatlan kukoricaleves

Következzenek az ősz ízei és alapanyagai: a kukoricát krémes levesbe főztük, a padlizsánt sütve és rétegezve darált húsra rakosgattuk, és végül az édes, érett gyümölcs ízét süteménybe ágyaztuk. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, laktató és édes ételek. Ezt kínáljuk!Hozzávalók: 4 evőkanál vaj és olaj keveréke, 1 kisebb fej hagyma, kb....

Tovább olvasom

A paragrafusoktól a borospincék világáig

Amikor hazánkban valaki azt szeretné, hogy egy neves szakember tartson előadást a borokról, a kóstolás művészetéről, Mészáros Gabriella borakadémikus neve mindig felmerül.A hazai gasztroforradalom leglátványosabb szereplői a magyar borok és honi borszakma szereplői lettek, akikre egyre nagyobb figyelem irányul napjainkban. Ma már megszokott, hogy borkiállítások sorát, különféle kóstolásokat, borvacsorákat...

Tovább olvasom

Ó, a Balaton

A Balaton a csoda, a nagy kékség kicsiben, de akkor is és csak azért is. A Balaton a miénk, az örök nyár, a víz illata, a naplementék bíbora. Ám a Balaton ma már többről is szól, mint amiről a szív húrjai mesélnek. Gasztronómiájában is verhetetlen, s ezt a tényt idén is megerősítette a Magyar Konyha legújabb gasztrokalauzával....

Tovább olvasom

Egy nő valóban több ízt érez?

Valljuk be, őszintén: szeretjük az olyan tudományos téziseket, amelyek arról szólnak, hogy a gyengébbik nem ebben-abban a tulajdonságában jobban teljesít a férfiaknál. Az ízlés és a szaglás érzékenysége is ezek közé sorolható - ennek több kézenfekvő magyarázata is van. A kérdés gyakorlati megközelítéséhez Malatinszky Csaba borászt, sommeliert hívtuk...

Tovább olvasom

A magyar bornak van párja

Egyre több borász gondolja, hogy igenis van párja a magyar boroknak. Méghozzá a sajt! Mert milyen is lehet egy tokaji hárslevelű Sándor Tamás diós camembert sajtjával? Vagy hogyan illik Demeter Zoltán rozé pezsgőjéhez a pálpusztai? A tokaji borászok nedűit - többek között - most olyan sajtkészítők finomságaival párosították, mint az őrségi Buzás Sándor Attila, a tarcali Szilágyi Tibor vagy a dunaharaszti...

Tovább olvasom

Paleo receptek

FŰSZERES SÜLT OLDALASHozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál majoránna, fél teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál csilipaszta, 3 evőkanál agávészirup, só, 4 evőkanál zsír, víz.Elkészítése:1. A fűszereket összekeverjük a paradicsomlével....

Tovább olvasom

A paleo tényleg lehet olcsó?

Kovács Barbara lassan kilenc éve, hogy a paleo étrendre váltott, melyet szerinte akár paleo életmódnak is lehet nevezni, ugyanis túlmutat azon, hogy mit nem eszik, és miből főz az ember. Igyekszik, hogy a lehető legjobb minőségű alapanyagot kutassa fel, természetesen a legjobb áron, emellett arra is nagy gondot fordít, hogy minél környezettudatosabban vezesse a háztartását. Beszélgetőpartnerem egy betegség kapcsán talált rá a...

Tovább olvasom

A Michelin-csillag csak egy állomás

"Nagyon örülök a Michelin-csillagnak, rengeteg kemény munka van mögötte. De erre az eredményre is úgy tekintek, mint egy állomásra az életemben" - mondta Veres István, a progresszív, kísérletező konyhájáról ismert Babel Budapest séfje. Ez az elismerés őt is megerősítette abban, hogy jó úton járnak.„Nagyon sokat tanultam édesanyámtól és nagymamámtól, ők vezettek be a szakma...

Tovább olvasom