A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

A fűszeres polc titkai: finom gyógyulás a konyhában

Talán sokunk számára meglepő, hogy a gyógynövények nem csak baj esetén használhatók, de mindennapos étkezéseink részei is lehetnek. Megmutatjuk, melyek azok a fűszerek, amelyek nem csak ízletesek, de egészségesek is, és az is kiderül, hogyan használhatod őket a konyhában. Ki gondolná, hogy egy komplett patika lapulhat a kamrában? Pedig erre utal a "fűben-fában orvosság" és az "ételed a gyógyszered"...

Tovább olvasom

Okosabb konyha, könnyebb élet: így tervezd meg a tökéletes menüt appok segítségével

A modern technika ma már nagyon sok konyhában megtalálható, ám ez nem csak a legújabb gépeket jelenti. Még csak azt sem feltétlenül, hogy a telefonról vezérelhető kávéfőző készíti a reggeli feketét. Ugyanis a konyhai munkálatokban már - szinte - teljeskörűen használatba vehetjük a számítástechnikát azért, hogy gyorsabban és kényelmesebben szervezhessük a mindennapok főzéseit....

Tovább olvasom

A vágyfokozó ételek titkai, avagy mi kerüljön Valentin-napon az asztalra?

A szerelem ünnepén mit is tálalhatnánk fel, mint olyan ételeket, italokat, amelyek hozzájárulhatnak az este hangulatához. De tényleg léteznek ilyen alapanyagok és fogások, amelyek fokozzák a vágyakat, vagy csak városi legendák övezik ezeket? Amellett, hogy utánanéztünk az igazságnak, ajánlunk olyan könnyen elkészíthető recepteket is, amelyek biztosan nagy sikert aratnak majd a Valentin-napi vacsorán, és...

Tovább olvasom

Segítség, ételallergiám van!

Egyre több gyermekről és felnőttről derült ki, hogy valamely ételre vagy annak bizonyos alkotóelemére allergiás. Nem egyszerű áttérni egyik napról a másikra például egy gluténmentes étrendre, ha előtte péksütemény volt a reggeli mindennap, és kenyér járt még a főételek mellé is. De ugyanilyen helyzetbe kerülhetnek azok is, akik a tojásra vagy éppen a mogyorófélékre érzékenyek....

Tovább olvasom

Last minute gasztroajándékok igazi ínyenceknek

Kétségtelenül közelít a karácsony. Javában tart az ajándékok beszerzésének utolsó nagy rohama. De nem kell feltétlenül a zsúfolt boltokban versenyt futni azért, hogy valami különlegessel lephessük meg szeretteinket, barátainkat. Elég, ha kimegyünk a konyhába, és néhány óra alatt remek gasztroajándékokat alkothatunk, aminek csak előnye van: személyre szabott, pénztárcabarát, az...

Tovább olvasom

Mi van az Üveghegyen túl? Avagy a befőttesüveg sokadik élete

Bár van visszaváltható a befőttesüvegek közt is, mégis érdemes megtartani, ha kiürült belőle a savanyúság, lekvár, paradicsomszósz, lecsó, zöldborsó vagy épp bármilyen befőtt. Ugyanis sokkal olcsóbb így hozzájutni, mintha újként vásárolnánk meg a boltban. Számtalan módon újra lehet hasznosítani őket, mindazon túl, hogy ismét eltennénk bennük valamit a zord téli...

Tovább olvasom

A vágódeszka históriája

Készülhet bambuszból, műanyagból, üvegből és fából. Lehet téglalap alakú, de ma már kapható szinte bármilyen formára vágva, gravírozva vagy égetéssel díszítve. A vágódeszka eredetileg - nevéből eredően - szeletelésre és aprításra szolgál, de ma már más funkciói is vannak. Fontos tudni, hogy melyik változatot miként érdemes használni, kezelni és nem...

Tovább olvasom

Ez legyen a jó kamrában, a mélyhűtőben

Az ősz beköszöntével - ha akarjuk, ha nem - vissza kell térnünk a rohanós hétköznapokhoz. Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor nincs ideje bevásárolni, ám ételt rendelni nem szeretne, vagy épp nem tud, például egy ételallergia esetén. Erre megoldás a jól felkészített éléskamra, amelynek nem kell óriásinak lennie. Megmutatjuk, milyen alapanyagok legyenek otthon mindig, hogy bármikor finom étel kerülhessen...

Tovább olvasom

Zárd üvegbe a nyarat, vidd magaddal az ízeket!

A nyári ízeket nem csak azért érdemes tartósítani a télre, mert gazdaságos, de azért is, mert biztosan csak az van benne, amit szeretnénk. De az is a házi tartósítás mellett szól, hogy kiváló családi vagy baráti program is lehet, mi több, akár a szüreteléssel együtt, amennyiben saját termésről van szó. Régebben szokás volt, hogy a betegeknek saját készítésű...

Tovább olvasom

Az étel íze, ha szabad tűzön készül

Hihetetlen, mennyivel finomabb a szabad tűzön készült étel, mint a konyhában főtt, sült társai! A szabad tűzön főzés sosem megy ki a divatból, mert összegyűlni a tűz körül, ahol készül valami finomság, ősi szokás, és még ma is megvan a varázsa. Az igény nem változott, csak az eszközök lettek modernebbek és az alapanyag változatosabb. Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni a bográcsokról és...

Tovább olvasom