A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Gasztro rovat

Talán a nagymamám is büszke lenne rám!

A konyha az a terep, ahol mindenki otthon érezheti magát. Ahol jó beszélgetni főzés közben, könnyedén születnek a kérdések, és természetesen érkeznek a válaszok. Lola, akit legtöbben énekesnőként ismernek, egy ideje a tűzhely mellett is helytáll. Vendégeivel főz, és persze beszélget a Lola kicsi konyhája című tévéműsorban az M2 Petőfi Tv-n....

Tovább olvasom

A séf meg a kertész világa

Otthonos, bensőséges világ ez. Természetesen kedves. Egyáltalán nem csípős, nem is túl édes, de telis-tele humorral, szikrával és szenvedéllyel. Jó hallgatni Patrícia és Gábor történetét.Pont ekkor fogant meg a gondolat, hogy kéne egy kert, amelyben jól el lehetne kapálgatni, reggeltől estig kemény fizikai munkát végezni?Valami ehhez hasonlót kérdeztek a családtagjaim is, amikor vázoltam...

Tovább olvasom

Szilvás gombóc helyett

A Padlás című musical óta tudjuk, hogy a szilvás gombócnak is van lelke, ezért ezúton kérünk elnézést tőle, hogy nem őt választottuk az októberi desszertnek. Viszont nagyon hiszünk a szilvában, gyors elkészíthetősége miatt imádjuk a pitét, az édes ízeket pedig még ennél is jobban! Ezért következzék az omlós szilvás pite receptje!Hozzávalók a tésztához: 20 dkg...

Tovább olvasom

Rántott hús újragondolva

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet csirkemellfilé, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg dió, 5 szál kakukkfű, 2 tojás, liszt, sóElkészítés: Ha azt gondolnád, hogy a rántott hússal (lánykori nevén wiener schnitzel) ebben az évezredben sem történhet újdonság, ideje új alapokra helyezni a témát. Többek között azért is, mert ez az étel a gyerekek között is az...

Tovább olvasom

Az izgalmas vöröslencse-leves

Az ember melegségre vágyik. Ősz táján még inkább, ezért egy különleges krémleves akár hét közben, vacsorára is kerülhet az asztalra. S hogy tartogathat-e még a rántott hús új ízélményt? Hát persze! Megmutatjuk. Aztán persze jöjjön, aminek jönnie kell, a desszert, az ősz slágergyanús gyümölcsével, a szilvával....

Tovább olvasom

Mutass fügét az ősznek!

Hozzávalók:1/4 bögre cukor, 4 evőkanál puha vaj, 3 tojás,1 bögre mandulapor (liszt finomságúra darált mandula), 1/4 bögre liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál méz, 1 teáskanál mandulaaroma, 8-10 darab friss fügeElkészítés: A fügés pite receptjének lényege az...

Tovább olvasom

Rakott padlizsán vacsorára

Hozzávalók 4 személyre: A raguhoz: 50 dkg darált marha- vagy bárányhús, 2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 darab szegfűszeg, 1-2 darab szegfűbors, fél teáskanál fahéj, 1 csipet szerecsendió (reszelt), fél teáskanál római kömény, ízlés szerint só, bors, 2 darab paradicsom, 3 darab padlizsán, 3 dl...

Tovább olvasom

Az ellenállhatatlan kukoricaleves

Következzenek az ősz ízei és alapanyagai: a kukoricát krémes levesbe főztük, a padlizsánt sütve és rétegezve darált húsra rakosgattuk, és végül az édes, érett gyümölcs ízét süteménybe ágyaztuk. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, laktató és édes ételek. Ezt kínáljuk!Hozzávalók: 4 evőkanál vaj és olaj keveréke, 1 kisebb fej hagyma, kb....

Tovább olvasom

A paragrafusoktól a borospincék világáig

Amikor hazánkban valaki azt szeretné, hogy egy neves szakember tartson előadást a borokról, a kóstolás művészetéről, Mészáros Gabriella borakadémikus neve mindig felmerül.A hazai gasztroforradalom leglátványosabb szereplői a magyar borok és honi borszakma szereplői lettek, akikre egyre nagyobb figyelem irányul napjainkban. Ma már megszokott, hogy borkiállítások sorát, különféle kóstolásokat, borvacsorákat...

Tovább olvasom

Ó, a Balaton

A Balaton a csoda, a nagy kékség kicsiben, de akkor is és csak azért is. A Balaton a miénk, az örök nyár, a víz illata, a naplementék bíbora. Ám a Balaton ma már többről is szól, mint amiről a szív húrjai mesélnek. Gasztronómiájában is verhetetlen, s ezt a tényt idén is megerősítette a Magyar Konyha legújabb gasztrokalauzával....

Tovább olvasom