A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kóstoló rovat

Mesés szendvicsek, gyerekeknek

A gyerekeknek készített szendvicseknél más szempontokat kell követnünk, mint amikor felnőtteknek készítjük őket. Ilyenkor nem az a legfontosabb, hogy az ízek minél többrétűek legyenek, sőt, ez egyes esetekben akár hátrány is lehet, hiszen a kicsik ízlése egészen más. Elsődleges fontosságú, hogy az alapanyagok táplálóak, egészségesek legyenek, és hogy a látvány rögtön megfogja a...

Tovább olvasom

Kekszek

Ha a rágcsálni-valókra gondolunk, szinte azonnal beugrik: ez hizlal, ez egészségtelen! Megmutatjuk, hogy nem feltétlenül számít bűnözésnek néhány keksz elfogyasztása, ha receptjeink közül választanak ropogtatnivalót.A különböző diétákban sokan szenvednek attól, hogy nem ehetnek kenyeret. Ez a magokból készült ropogós nem pótolja ugyan, de krémmel, zöldséggel társítva a finom...

Tovább olvasom

A hagymát is hagymával...

Remélhetőleg ön nem tartozik azok közé, akik szerint a hagyma csak zsíros kenyér mellé és pörkölt alá jó. Ha véletlenül mégis így hinné, súlyos tévedés áldozata. A hagymának ugyanis két hatalmas előnye van. Az egyik, hogy olcsó, a másik, hogy nagyon finom ételek készíthetők belőle. Levesek, piték, lepények, de alkalmas tölteni, rántani is, mindenhogyan jó lesz....

Tovább olvasom

Ismeretlen ismerősök

Általában ragaszkodunk a szokásainkhoz, fokozottan igaz ez az evésre és a főzésre. Mi most mégis teszünk egy kísérletet, hogy rábeszéljük önöket olyan zöldségek kipróbálására is, melyeket eddig ritkán, vagy egyáltalán nem használtak.ÉdesköményKimondottan szép zöldség a halványzöld gumójával, melynek tetejét kaporszerű korona díszíti....

Tovább olvasom

Istenek gyümölcse

Ha elragadna a kissé túlzó hév, azt mondanám, a szőlő az istenek gyümölcse. És lenne is ebben igazság, mert élettani hatása annyira sokrétű, felhasználhatósága olyan szerteágazó, története pedig oly régi, hogy csak szuperlatívuszokban érdemes róla beszélni.A szőlőhöz egészen sokáig hozzájuthatunk, mert már a nyár közepén megérkeznek az importadagok, novemberig kitartanak a...

Tovább olvasom

Családi receptjeim

Néhány napja egy étteremben jártam, a barátnőm kínálgatta nekem a guacamolét, amire én azt válaszoltam, inkább mást ennék, mert ennél én ránézésre jobbat csinálok. Nagyképűnek hangozhat a kijelentés, meg aztán ízlés kérdése is, ki mit tart jobbnak. De a gondolat szöget ütött a fejembe, ezért megmutatnám három receptemet, amire azt mondom: az enyém a legjobb....

Tovább olvasom

Sulyom - a szegények gesztenyéje

Gyönyörű őszi délutánon, egy barátokkal megtett motorcsónakázáskor figyeltem fel a sötétszürke, fekete tüskés valamikre a Tisza-tónál. Vendéglátónk, a hajó tulajdonosa nagy ívben kerülte ki a zöld levélszigeteket, nehogy a motor beleakadjon a hínárba; ő mutatta meg, hogy a tenyérnyi levelek alatt hol húzódik meg a növény termése, a gesztenye nagyságú mag....

Tovább olvasom

Örmény ízek

Örményország gasztronómiailag korántsem olyan távoli, mint hinnénk. A legkedveltebb örmény fűszerek nagy része megtalálható a török vagy a régi magyar konyhában is - amiben viszonylag távol áll a magyarnak mondott gasztro-kultúrától, az az édességekben és a jellemző húsokban érzékelhető.Az alábbi recepteket igyekeztünk a hazaira hangolni, mert nincs annál idegesítőbb, mint amikor egy...

Tovább olvasom

Virága, zsengéje és nagy cukkini

Sokkal több benne a lehetőség, mint gondolnánk. Ha ki tudjuk verni a fejünkből a zsemlemorzsába panírozott és kirántott cukkinikorongokat, vagy a - már egy fokkal fantáziadúsabb - töltött verziót, rögtön itt van például a virága, amit legtöbbször hagyunk elfonnyadni, pedig kár érte.  Arról nem is beszélve, hogy a cukkini kifejezetten kalóriaszegény, könnyen emészthető, ezért...

Tovább olvasom

Nyárvégi sláger: a fejtett bab

A hüvelyesek gazdag ízvilágú, tartalmas ételek kedvelt alapanyagai. Ráadásul az egészséges táplálkozás elengedhetetlen részei, mivel fontos tápanyagokkal látják el a szervezetünket. A fejtett bab rendkívül sokoldalú eledel, a levesektől a főételeken át a salátákig sok ételnek lehet alapanyaga.A hüvelyesek, köztük pedig a bab remek fehérjeforrás....

Tovább olvasom