Ridikül Magazin logo

Kóstoló rovat

Vitaminos hűsítők

A hiedelemmel ellentétben nem turmix, ugyanis mifelénk turmixon a tejalapú italokat értik, a smoothie-kban pedig általában nincs tej. Ugyanakkor nem is gyümölcslé, hiszen sűrűbb annál. A variációk száma végtelen, érdemes kikísérletezni a kedvenc ízkombinációinkat, mert egy turmixgép segítségével isteni és egészséges italokat készíthetünk....

Tovább olvasom

3 kihagyhatatlan strandkaja

Abban nyilván megegyezhetünk, hogy diétázni nem a strandra jár az ember. Mert ha van a hizlaló ételeknek fellegvára, hát az a strand. Imádjuk a hekket, a gofrit és a lángost, ilyenkor mindennél jobban esik egy cukros műfagylalt, ahogy a mikróban aszottra melegített mirelit kukorica is. De ha nem jutunk el strandra, vagy csak nem akarunk sorban állni, elkészíthetjük a kedvenceinket otthon is....

Tovább olvasom

Salátástálban a nyár

A nyárban sok jó dolog van, felsorolni most nincs helyünk mindet, túl hosszú lenne a lista, de a saláták miatt például érdemes minden egyes napját élvezni. Frissek, ropogósak, lédúsak, rafinált ízűek. Összeállítottunk egy tarka csokrot belőlük, variálják őket kedvükre!Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, azt hittem, valami vicc....

Tovább olvasom

Zsengék töltve

Megjelentek a piacon a szebbnél szebb karalábék, cukkinik, padlizsánok: használjuk őket gyakran, amíg még zsengék, frissek! Világszerte ismerik és főzik a különböző töltött zöldségeket, jellemzően fűszeres darált hússal, a fűszerezés azonban minden országban más és más.Töltött cukkiniHozzávalók: 3 db cukkini, 20 ml olívaolaj, 60 dkg gomba, 1 tasak gyorsrizs, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl,...

Tovább olvasom

Irány a kert!

Eljött végre a kerti partik szezonja, amit persze a legtöbben nem hívnak ilyen előkelően partinak, de akárhogy is nevezzük, adjuk meg a módját, ha összejövünk a barátainkkal! Bizonyára mindenkinek megvannak a bevált receptjei ilyen alkalmakra, de időnként érdemes újítani a menün. Ezúttal a katalán tapasbárokból merítettünk ihletet, hogy vendégeinket elkápráztassuk....

Tovább olvasom

A spenót is lehet ínycsiklandó!

Rendben van, elfogadjuk, hogy sokan nem szeretik a spenótfőzeléket. Ez azonban nem lehet ok arra, hogy teljesen távol tartsuk magunkat ettől az egészséges zöldségtől, ami olyan kitartóan hívogat minket a piacokon.SPENÓTSALÁTA EPERREL ÉS FETÁVALEperszezonban keresve sem találhatnánk kellemesebb társaságot a spenótnak, a hatást pedig egy darabka fetával koronázhatjuk meg....

Tovább olvasom

Sütinyalókák gyereknapra

Május utolsó hétvégéje a gyerekeké, őket kényeztetjük minden elképzelhető módon. Jöhetnek a közös programok, állatkert, kirándulás; az a fontos, hogy a szemünk fénye jól érezze magát. És mi mással vehetnénk le végleg a lábáról a magzatunkat, mint egy jópofa édességgel, amit mi magunk készítettünk? Ha cake popot, más néven sütinyalókát...

Tovább olvasom

Mesés szendvicsek, gyerekeknek

A gyerekeknek készített szendvicseknél más szempontokat kell követnünk, mint amikor felnőtteknek készítjük őket. Ilyenkor nem az a legfontosabb, hogy az ízek minél többrétűek legyenek, sőt, ez egyes esetekben akár hátrány is lehet, hiszen a kicsik ízlése egészen más. Elsődleges fontosságú, hogy az alapanyagok táplálóak, egészségesek legyenek, és hogy a látvány rögtön megfogja a...

Tovább olvasom

Kekszek

Ha a rágcsálni-valókra gondolunk, szinte azonnal beugrik: ez hizlal, ez egészségtelen! Megmutatjuk, hogy nem feltétlenül számít bűnözésnek néhány keksz elfogyasztása, ha receptjeink közül választanak ropogtatnivalót.A különböző diétákban sokan szenvednek attól, hogy nem ehetnek kenyeret. Ez a magokból készült ropogós nem pótolja ugyan, de krémmel, zöldséggel társítva a finom...

Tovább olvasom

A hagymát is hagymával...

Remélhetőleg ön nem tartozik azok közé, akik szerint a hagyma csak zsíros kenyér mellé és pörkölt alá jó. Ha véletlenül mégis így hinné, súlyos tévedés áldozata. A hagymának ugyanis két hatalmas előnye van. Az egyik, hogy olcsó, a másik, hogy nagyon finom ételek készíthetők belőle. Levesek, piték, lepények, de alkalmas tölteni, rántani is, mindenhogyan jó lesz....

Tovább olvasom