A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Vitaminkultúra rovat

Évezredes hagymamánia

'A hagymához is hagymát eszem' - mondta Kabos Gyula a Hyppolit, a lakáj című filmben. Az örökzöld mondat nagyon is igaz, hiszen évente fejenként 6-7 kg hagymát fogyasztunk el. Ez az egyik legkedveltebb és legősibb, több mint ötezer éve termesztett és fogyasztott növénye az emberiségnek.Erőt adó címernövényA hagyma Ázsiában őshonos, innen terjedt el az egész világon....

Tovább olvasom

Zabos hangulatban

A sportolók és a fitneszrajongók már régen felfedezték a zabfogyasztásban rejlő lehetőségeket. Energiát ad, óvja a beleket az irritációtól, és nagyon jó összetételben tartalmaz nyomelemeket és vitaminokat, ugyanis rengeteg cink, mangán, kálcium, magnézium és vas van benne.A néhány ezer éves bronzkori leletekben a búza és az árpa mellett már fellelhető volt a zab is, igaz, akkoriban...

Tovább olvasom

Aranyalma Amerikából

A világon az egyik legkedveltebb zöldségféle a paradicsom, amit egész évben szívesen fogyasztunk. A burgonyafélék családjába tartozik, távoli rokona a paprikának, a padlizsánnak és a krumplinak is. Már a neve is ígéretes, hiszen az Édenkert jut róla eszünkbe. Nem véletlenül: nálunk a paradicsom almája, a paradicsomalma kifejezésből rövidült....

Tovább olvasom

Nincsen nyár dinnye nélkül!

Ha nyár, akkor görögdinnye. Az évszak egyik jelképe ez a piros húsú, zöld héjú, nagy, kerek - ellentmondásos - gyümölcs, ami a tökfélék családjába tartozik, legközelebbi rokonai - az uborka, a cukkini és a tök - mind zöldségek, a dinnyét mégis gyümölcsnek tekintjük.Gördülő fáraóEllentmondásos a neve is: görögdinnye....

Tovább olvasom