A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ikrekkel az élet

Dupla öröm, dupla figyelem ha nem több. Hogyan volt ez régen és most, az ultrahang idejében? Akik először néznek szülői örömök elé, és megkétszerezve energiájukat és figyelmüket kell nevelni gyermekeiket, hogyan csinálják? Első szülői tapasztalataikat, élményeiket több gyermektől kapják meg. Kalandos mindennapjaikról, a kihívásokról, az egymás közti versengésről mesél ma Erős Antónia, Bagdy Emőke és Király Gabi, akik ikrek édesanyjai. Meglepetés férfi vendégünk gyermekei külsőben nagyon hasonlóak, jellemben viszont teljesen eltérőek.

Eszünkbe juthat általános iskola Erich Kästner A két Lotti című kötelező irodalma. Csodálatos dolog egyszerre két, vagy több gyermeknek életet adni. Legtöbb esetben dupla öröm, de dupla annyi odafigyelést, türelmet és törődést igényelnek. Egymás irányába egyedi kommunikációs képességgel rendelkeznek, megérzéseik erősebbek, mint a korban eltérő testvérek között. Régebben ugyanúgy öltöztették őket, mely kihatással volt a fejlődésükre. Ma már felismerték azt, hogy a személyiségfejlődés számára fontos, hogy két teljesen különálló egyéniségként kezelje őket a szülő és a környezete.

Furcsa tények és történetek

Közép-Afrikában születnek a legtöbb ikrek, 1000 születésre 18 ikerpár jut, vannak olyan helyek, ahol ez a szám 27,9. Egymástól távol élő ikerpár életében jellemzőek lehetnek ugyanazok az események bekövetkezésének valószínűsége. Nemcsak a gének, hanem a nők magassága is befolyásolhatja az ikerterhesség bekövetkezését. A magas nőknél több az ún. IGF nevű fehérje, amely a növekedésért felelős, és ez növelheti az esélyét az ilyen terhességnek.
Viszont a vegán életmódot folytató hölgyek csökkenthetik az ikerterhesség bekövetkezését. Érdekes tény, hogy az ikrek képesek az anya pocakjában egymás simogatására.
Egy amerikai nő 84 nap különbséggel hozott világra ikerpárt. Egy olasz hölgy Maddalena Granata pedig 15x szült hármas ikreket.
Egy néger hölgynek és fehér párjának különböző bőrszínű ikrei születtek. Egy néger és egy fehér baba. Az édesanya terhessége alatt viccelődöt ezzel, majd a felvetésből valóság lett. A hölgy elmondása szerint pár nap alatt több, mint 100 látogatója volt, senki sem akarta elhinni ezt a különleges égi csodát. Furcsa és megmagyarázhatatlan esetek, érdekes és egyben csodálatos történetek ezek!

 

Kapcsolódó cikkek:

A ruha-dilemma

Megoszlanak a vélemények arról, hogy jó-e, ha az ikerpárokat egyformán kezelik, ami a...

Tovább olvasom