A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Salátástálban a nyár

A nyárban sok jó dolog van, felsorolni most nincs helyünk mindet, túl hosszú lenne a lista, de a saláták miatt például érdemes minden egyes napját élvezni. Frissek, ropogósak, lédúsak, rafinált ízűek. Összeállítottunk egy tarka csokrot belőlük, variálják őket kedvükre!

Fotó: Shutterstock.com

Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, azt hittem, valami vicc. Szerencsére volt bennem elég vállalkozó kedv, hogy kipróbáljam, és nem bántam meg.

Dinnyesaláta feta sajttal  

Hozzávalók:
1 közepes méretű görögdinnye negyede, 1 marék fenyőmag, 1 kisebb fej lila hagyma, 1 citrom leve, feta sajt, ehhez a mennyiséghez kb. 10 dkg, bors, friss mentalevelek

Elkészítés:
A hagymát szálasra vágjuk, és a citrom levében áztatjuk, amíg a többi hozzávaló el nem készül. A görögdinnyét meghámozzuk, felkockázzuk, kimagozzuk. Az uborkát nem kell meghámozni, csak megmosni és felkockázni. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk, a mentát felvágjuk, a fetát szintén. Végül tálba rendezzük az összes alkotóelemet, tekerünk rá egy kevés borsot, és rámorzsoljuk a fetát a tetejére. Pirítóst adhatunk mellé.

 

A caprese a kedvenc salátám, ha kerül bele bivalymozzarella, az maga a mennyország. Egyetlen dolog kihagyhatatlan belőle, a friss bazsalikom. Szárítottal ne is próbálkozzunk!

Insalata Caprese  

Hozzávalók személyenként:
1 db mozzarella golyó, 2 db közepes paradicsom, só, bors, extra szűz olívaolaj, friss bazsalikom

Elkészítés:
A sajtot és a paradicsomot nagyjából egyforma vastag karikákra vágjuk, felváltva egy tányérba rendezzük úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást, majd sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük olajjal, végül a friss bazsalikomot rátépkedjük a saláta tetejére.

 

Zöld, zöld és megint csak zöld! Ez a saláta maga a nyár.

Csupa zöld saláta

Hozzávalók 2 főre:
1 marék rukkola, 8 szál zöld spárga, 20 dkg friss zöldborsó, 1 karcsú cukkini, 2 szál újhagyma,

Az öntethez:
6 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál méz, 1 nagy csipet só, 1 kis gerezd fokhagyma, 2 db buggyantott tojás

TIPP: Nagyon sok salátához remek kísérő a vinaigrette mártás: ez klasszikusan 3 rész olaj, 1 rész balzsamecet keveréke, amit sóval, mustárral, zöld fűszerekkel tehetünk változatosabbá.

Elkészítés:
A spárgasípokat és a cukkinikarikákat kevés olajon egy serpenyőben pár perc alatt átsütjük, megpirítjuk, félretesszük. A borsót sós vízben 3 percig blansírozzuk, majd jeges vízben lehűtjük. Az újhagymát felkarikázzuk, a buggyantott tojásokat is elkészítjük. Összeállítjuk a salátát, felkarikázzuk a spárgát, hozzáadjuk a borsót, a cukkinit, a hagymát és a rukkolát, majd meglocsoljuk az öntettel, végül a saláta tetejére helyezzük a buggyantott tojásokat.

Címkék: recept, saláta, nyár, dinnye saláta feta sajttal, insalata caprese, csupa zöld saláta, saláta recept

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!