A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mesés szendvicsek, gyerekeknek

A gyerekeknek készített szendvicseknél más szempontokat kell követnünk, mint amikor felnőtteknek készítjük őket. Ilyenkor nem az a legfontosabb, hogy az ízek minél többrétűek legyenek, sőt, ez egyes esetekben akár hátrány is lehet, hiszen a kicsik ízlése egészen más. Elsődleges fontosságú, hogy az alapanyagok táplálóak, egészségesek legyenek, és hogy a látvány rögtön megfogja a fantáziájukat: így szinte észrevétlenül tüntetik el a zöldséget, a gyümölcsöt, a sajtot és a kenyeret.

Fotó: Shutterstock.com

Répás szendvics 

Hozzávalók (egy darabhoz): 1 szelet toast kenyér, 1 sárgarépa, citromlé, 1 evőkanál krémsajt (lehet zöldfűszeres is), salátalevél vagy párolt brokkoli

Elkészítés: A toast kenyeret vágjuk a képen látható répa formára: nem nagy ördöngősség, csak egy hegyes, éles kés szükséges hozzá. A krémsajttal gazdagon kenjük meg, majd tegyük rá a lereszelt és citromlével megcsöpögtetett répát, végül díszítsük a szendvicset salátával vagy egy kevés párolt brokkolival.

 

Hamburgerbéka

Hozzávalók: 1 hamburgerzsemle, 10 dkg darált csirkemell, 1 mokkáskanál vöröshagymakrém, só, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez, 2 szem paprikával töltött olajbogyó, savanyú uborka, salátalevelek, néhány szelet paradicsom

Elkészítés: A darált húst dolgozzuk össze a hagymával és a sóval, formázzunk belőle akkora pogácsát, mint a hamburgerzsemlénk, forgassuk meg zsemlemorzsában, és olajon minden oldalát süssük pirosra. Közben a zsemlét vágjuk félbe, száraz serpenyőben pirítsuk meg a vágási felületeket, majd a kisült húspogácsából, a salátalevelekből, paradicsomból és egy szelet savanyú uborkából állítsuk össze a békafejet formázó szendvicset. Végül az olajbogyókat is tegyük a szemek helyére. (A "turbó" változatban egy szelet zöldséges felvágott vagy sajt is kerülhet a zsemlébe)

 

Tojássalátás csibeszendvics

Hozzávalók (1 darabhoz): 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 1 kemény tojás, 1 teáskanál natúr krémsajt, néhány csepp mustár, 1 szál újhagyma, egy sárgarépa, só, néhány szál petrezselyem

Elkészítés: A kenyeret pirítsuk meg. A tojást vágjuk nagyon apróra, és keverjük el a krémsajttal, a mustárral, a szintén apróra vágott újhagymával és a sóval. Két evőkanál segítségével formázzunk a masszából gömb alakot, ültessük a pirítós közepére, majd a sárgarépából faragjunk a csibének csőrt, szemet és tollakat, ezeket tűzzük a helyükre, a petrezselyemből pedig elkészíthetjük a fészket is a csibe köré.

 

Mogyorókrémes szendvics wrap

Hozzávalók (fejenként): 1 szelet toast kenyér, 1 evőkanál mogyorókrém, fél banán, csokoládészósz

Elkészítés: A kenyeret pirítsuk meg, kenjük meg mogyorókrémmel. Könnyebben kezelhető a krém, ha a kenyér langyos. A felkarikázott banánt ízlésesen osszuk el a kenyér tetején, majd dekoráljuk csokiszósszal a szendvics tetejét.

Címkék: gyerekek, receptek, szendvicsek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!