A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Sütinyalókák gyereknapra

Május utolsó hétvégéje a gyerekeké, őket kényeztetjük minden elképzelhető módon. Jöhetnek a közös programok, állatkert, kirándulás; az a fontos, hogy a szemünk fénye jól érezze magát. És mi mással vehetnénk le végleg a lábáról a magzatunkat, mint egy jópofa édességgel, amit mi magunk készítettünk? Ha cake popot, más néven sütinyalókát készítünk neki, nagyon menők leszünk a szemében, ezt megígérhetem. Az anyukáknak pedig az a jutalom, hogy egyik recept sem igényel sütést, csak egy kis keverést, kavarást.

Fotó: Shutterstock.com

Oreo sütinyalóka

Hozzávalók:
10-12 szem Oreo keksz, 20 dkg mascarpone, 10-12 dkg jó minőségű étcsokoládé

Elkészítés:
A kekszet késes aprítóban finomra daráljuk, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét. Tegyük a masszát hűtőbe, amíg visszaszilárdul kissé, ezután pedig gömbölygessünk a masszából 3 cm átmérőjű gombócokat. Ekkor ismét negyedórás hűtés következik – addig olvasszuk fel a csokoládét. A lehűlt gömbök közepébe szúrjunk nyalókapálcikát, de csak a feléig, hogy ne repedjen meg a gömb. Most mártsuk meg az olvasztott csokiban mindegyiket.

 

Mogyorós sütinyalóka

Hozzávalók:
10 dkg darált mogyoró, 5 dkg darált kesudió, 10 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg aszalt áfonya, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, ha szükséges, egy kevés porcukor, 12,5 dkg 70%-os ét- vagy fehér csokoládé, 1 bő evőkanál olaj

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket az olajjal, a lekvárral, a darált mogyoróval és a kesuval aprítógépben homogénné keverjük, ha nem elég édes, porcukorral korrigálunk az ízén, majd vizes kézzel kis gömböket formálunk a masszából. Éjszakára a hűtőben hagyjuk őket pihenni. Másnap óvatosan pálcikát szúrunk a gömbök közepébe, majd vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét, és egy villa segítségével megmártjuk a gombócokat a csokiban.

A sütinyalókákról általában
Készíthetünk olyan cake popot, amihez mi magunk sütöttük a tésztát, azt dolgozzuk össze valamilyen nedvesítőanyaggal - krémsajttal például -, de nyers hozzávalókból sütés nélkülieket is gömbölyíthetünk.
Nagyon változatosan díszíthetők a kis nyalókák, a kókuszreszeléktől a csokidarán át a különböző dekorációs cukrokig óriási a választék. Ezeknél a daraboknál az a cél, hogy minél díszesebbek legyenek, hiszen a gyerekeknek a látvány nagyon fontos.
A csokoládéba mártást úgy végezzük, hogy az olvadt csoki egy kicsi, de viszonylag mély edényben kapjon helyet: így könnyebb lesz szépen mártani a golyókat, mint egy sekély edényben.
Legyünk óvatosak, mikor a mártáshoz használt csokoládét melegítjük. Semmiképp se kerüljön bele egy csepp víz se, különben a csokoládé csomós lesz, és lehetetlen újra simává varázsolni.
Ha csokoládéba mártottuk a nyalókákat, igyekeznünk kell a díszítéssel, hogy még beleragadjanak az olvadt csokiba.
Száradásnál jó szolgálatot tesz a hungarocell: ebbe szúrjuk a nyalókákat, amíg megköt rajtuk a díszítés.

Répatorta ízű sütinyalóka 

Hozzávalók:
2,5 dl zabpehely, 1 dl kókuszreszelék, 1 dl darált dió, 1,25 dl darált mandula, 1 dl reszelt sárgarépa, 1 teáskanál vaníliakivonat, 4 teáskanál krémes mogyoróvaj, 2 dl mag nélküli datolya, 15 dkg fehér csokoládé,

Elkészítés:
A datolyát áztassuk langyos vízbe fél órára, majd csöpögtessük le. Tegyük a robotgépbe az összes hozzávalót, és járassuk addig, míg homogén masszát nem kapunk.

A masszából formáljunk golyókat, közepükbe szúrjunk pálcikát, majd mártsuk a megolvasztott csokoládéba.

Címkék: cake pop, nyalóka, sutinyaloka, suti, oreo săĽtinyalăłka, mogyorăłs săĽtinyalăłka, ră©patorta ă­zĺ± săĽtinyalăłka

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!