Kandikó Éva cikkei
2017. július 16. | Írta: Kandikó Éva | receptek, smoothie, zöld energiabomba, reggeli energiaital, ananász-banán smoothie, görögdinnye smoothie
A hiedelemmel ellentétben nem turmix, ugyanis mifelénk turmixon a tejalapú italokat értik, a smoothie-kban pedig általában nincs tej. Ugyanakkor nem is gyümölcslé, hiszen sűrűbb annál. A variációk száma végtelen, érdemes kikísérletezni a kedvenc ízkombinációinkat, mert egy turmixgép segítségével isteni és egészséges italokat készíthetünk....
Tovább olvasom
2017. július 2. | Írta: Kandikó Éva | receptek, lángos, strandkaják, gofri, sült hekk
Abban nyilván megegyezhetünk, hogy diétázni nem a strandra jár az ember. Mert ha van a hizlaló ételeknek fellegvára, hát az a strand. Imádjuk a hekket, a gofrit és a lángost, ilyenkor mindennél jobban esik egy cukros műfagylalt, ahogy a mikróban aszottra melegített mirelit kukorica is. De ha nem jutunk el strandra, vagy csak nem akarunk sorban állni, elkészíthetjük a kedvenceinket otthon is....
Tovább olvasom
2017. június 25. | Írta: Kandikó Éva | recept, saláta, nyár, dinnye saláta feta sajttal, insalata caprese, csupa zöld saláta, saláta recept
A nyárban sok jó dolog van, felsorolni most nincs helyünk mindet, túl hosszú lenne a lista, de a saláták miatt például érdemes minden egyes napját élvezni. Frissek, ropogósak, lédúsak, rafinált ízűek. Összeállítottunk egy tarka csokrot belőlük, variálják őket kedvükre!Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, azt hittem, valami vicc....
Tovább olvasom
2017. június 18. | Írta: Kandikó Éva | receptek, töltött cukkini, töltött padlizsán, töltött karalébé
Megjelentek a piacon a szebbnél szebb karalábék, cukkinik, padlizsánok: használjuk őket gyakran, amíg még zsengék, frissek! Világszerte ismerik és főzik a különböző töltött zöldségeket, jellemzően fűszeres darált hússal, a fűszerezés azonban minden országban más és más.Töltött cukkiniHozzávalók: 3 db cukkini, 20 ml olívaolaj, 60 dkg gomba, 1 tasak gyorsrizs, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl,...
Tovább olvasom
2017. június 11. | Írta: Kandikó Éva | paradicsom, gyümölcs, fűszer, kenyér, grill, bbq, kerti parti, chorizo, fehérbor, katalán, oldalas, sangria
Eljött végre a kerti partik szezonja, amit persze a legtöbben nem hívnak ilyen előkelően partinak, de akárhogy is nevezzük, adjuk meg a módját, ha összejövünk a barátainkkal! Bizonyára mindenkinek megvannak a bevált receptjei ilyen alkalmakra, de időnként érdemes újítani a menün. Ezúttal a katalán tapasbárokból merítettünk ihletet, hogy vendégeinket elkápráztassuk....
Tovább olvasom
2017. június 4. | Írta: Kandikó Éva | spenót, receptek, túrós-spenótos lasagne, spenótos tagliatelle, spenótsaláta eperrel és fetával
Rendben van, elfogadjuk, hogy sokan nem szeretik a spenótfőzeléket. Ez azonban nem lehet ok arra, hogy teljesen távol tartsuk magunkat ettől az egészséges zöldségtől, ami olyan kitartóan hívogat minket a piacokon.SPENÓTSALÁTA EPERREL ÉS FETÁVALEperszezonban keresve sem találhatnánk kellemesebb társaságot a spenótnak, a hatást pedig egy darabka fetával koronázhatjuk meg....
Tovább olvasom
2017. május 28. | Írta: Kandikó Éva | cake pop, nyalóka, sutinyaloka, suti, oreo săĽtinyalăłka, mogyorăłs săĽtinyalăłka, ră©patorta ăzĺ± săĽtinyalăłka
Május utolsó hétvégéje a gyerekeké, őket kényeztetjük minden elképzelhető módon. Jöhetnek a közös programok, állatkert, kirándulás; az a fontos, hogy a szemünk fénye jól érezze magát. És mi mással vehetnénk le végleg a lábáról a magzatunkat, mint egy jópofa édességgel, amit mi magunk készítettünk? Ha cake popot, más néven sütinyalókát...
Tovább olvasom
2017. május 21. | Írta: Kandikó Éva | gyerekek, receptek, szendvicsek
A gyerekeknek készített szendvicseknél más szempontokat kell követnünk, mint amikor felnőtteknek készítjük őket. Ilyenkor nem az a legfontosabb, hogy az ízek minél többrétűek legyenek, sőt, ez egyes esetekben akár hátrány is lehet, hiszen a kicsik ízlése egészen más. Elsődleges fontosságú, hogy az alapanyagok táplálóak, egészségesek legyenek, és hogy a látvány rögtön megfogja a...
Tovább olvasom
2017. május 14. | Írta: Kandikó Éva | recept, keksz, rágcsálnivaló, kréker, liszt nélkül, sajtos keksz
Ha a rágcsálni-valókra gondolunk, szinte azonnal beugrik: ez hizlal, ez egészségtelen! Megmutatjuk, hogy nem feltétlenül számít bűnözésnek néhány keksz elfogyasztása, ha receptjeink közül választanak ropogtatnivalót.A különböző diétákban sokan szenvednek attól, hogy nem ehetnek kenyeret. Ez a magokból készült ropogós nem pótolja ugyan, de krémmel, zöldséggel társítva a finom...
Tovább olvasom
2016. október 17. | Írta: Kandikó Éva | hagyma, fokhagyma, hagymás lepény, párolás, francia hagymaleves, töltött hagyma, főzőhagyma, karamellizálás
Remélhetőleg ön nem tartozik azok közé, akik szerint a hagyma csak zsíros kenyér mellé és pörkölt alá jó. Ha véletlenül mégis így hinné, súlyos tévedés áldozata. A hagymának ugyanis két hatalmas előnye van. Az egyik, hogy olcsó, a másik, hogy nagyon finom ételek készíthetők belőle. Levesek, piték, lepények, de alkalmas tölteni, rántani is, mindenhogyan jó lesz....
Tovább olvasom