A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tóth Tamás Antal cikkei

Caroline Gilby, a Borászok Barátja

Hogy ki lehet a magyar Borászok Barátja? Például egy angol hölgy, aki nem mellesleg egyike a világ legjobb borszakértői, a Master of wine cím tulajdonosának.A Borászok Borásza-díj különbözik minden elismeréstől. Nem csak azért, mert borászok adják borászoknak, mert saját maga közül választ ki a szakma valakit évente egy-egy kiemelkedő teljesítményért, de azért is, mert talán ez az a...

Tovább olvasom

Macok túrógombóc tejfölhabbal

HOZZÁVALÓK: 50 dkg túró, 5 dkg búzadara, 1 db tojás, csipet sóÉdes morzsa: 10 dkg szeletelt mandula, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 10 dkg kristálycukorTejfölhab: 3 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 50 dkg eper, 10 dkg házi eperlekvár, 2 dkg porcukor a szóráshozELKÉSZÍTÉS:A túrót a búzadarával, az egész tojással és a sóval összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük 2-3 órát....

Tovább olvasom

Konfitált báránycsülök karalábékrémmel, tavaszi zöldségekkel

HOZZÁVALÓK:4 db báránycsülök, 80 dkg mangalicazsír, 4 db rozmaringág, 4 db kakukkfű, 12 dkg só, 2 fej vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 1 dl báránypecsenyeléA karalábékrémhez: 6 db karalábé, 40 dkg vaj, 1 liter tej, 2 dkg só, 1 db citromZöldségek: 3 színű (sárga, lila, narancssárga) répa, mindegyikből 1-1 db, 15 dkg héjas zöldborsó, 1 csomó hónapos retek, 10 dkg...

Tovább olvasom

Házi nyúlcomb vadaskrémmártással és burgonyafánkkal

HOZZÁVALÓK 4 főre: 4 db nyúlcomb, 40 dkg mangalicazsír, 5 dkg sóA vadaskrémmártáshoz: 1 csomó kakukkfű, 1 csomó zsálya, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg fokhagyma, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 3 dl zöldségalaplé, 2 db friss vagy szárított babérlevél, 1 dl fehérbor, 2 evőkanál mustár, 1 db citrom, 1 evőkanál cukor, 3 dl tejföl, 5 dkg vajA burgonyafánkhoz: 80 dkg burgonya, 15 dkg...

Tovább olvasom

Medvehagyma-krémleves kacsamájroláddal

HOZZÁVALÓK 4 főre: 6 csomó medvehagyma, 6 dl zöldségalaplé, 2 dl tejszín, 20 dkg vaj, 30 dkg burgonya, só, A levesbetéthez: 30 dkg konfitált/sült kacsamáj.ELKÉSZÍTÉS: A medvehagymát megmossuk, szárait leszedjük. Leforrázzuk forró vízzel, majd jeges vízben visszahűtjük.Az alaplevet a burgonyával és a tejszínnel felfőzzük úgy, hogy a burgonya teljesen puha legyen, majd a tűzről levéve...

Tovább olvasom

Harcsapaprikás túrós csuszával

Hozzávalók: harcsafilé 80 dkg, harcsacsont és nyesedék 60 dkg, vöröshagyma 20 dkg, mangalicazsír 10 dkg, fűszerpaprika  3 g, paradicsom 10 kg, TV paprika 10 dkg, tejföl 60 dkg, húsos szalonna 10 dkg, olaj 2 dl, házi csuszatészta 30 dkg, házi túró 50 dkg, halalaplé 2 dl, sóElkészítés: A halfiléket 4%-os sóoldatba helyezzük 1 órára, majd 55 °C-on 20 percig konfitáljuk olajban....

Tovább olvasom

Csokoládéfelfújt kókusz fagylalttal

Hozzávalók: étcsokoládé min. 60%-os 20 dkg, vaj 55 dkg, tojássárgája 5 db, tojásfehérje 5 db, kókuszfagylalt 20 dkg, édes morzsa 5 g, idénygyümölcsök, só csipetnyiElkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Vajazzuk ki a szufléformákat. A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött 45 °C-ra melegítjük, hozzákeverjük a tojássárgáját majd...

Tovább olvasom

Magyar tokaji borok lettek a japán nők kedvencei

A Sakura Wine Awards, Japán legnépszerűbb borversenyének egyik érdekessége, hogy nők szervezik, és a bort bíráló zsűri tagjai is hölgyek. A versenyre a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet négy borral is nevezett. Az eredmények önmagukért beszélnek: a Tokaji Aszú 5 puttonyos 2010 mellett a Tokaji Furmint 2016 és a Tokaji Félszáraz 2016-os borok aranyérmet, a 2016-os száraz Kabar pedig dupla aranyérmet kapott....

Tovább olvasom

Receptek Macsinka Jánostól az egri Macók Bisztró és Borbár séfjétől

KONFITÁLT MALACROLÁD LENCSEFŐZELÉKKELHozzávalók: Bőrös malachús csont nélkül 1 kg, Zsír 60 dkg, Kakukkfű, zsálya, lestyán, só, egész bors, Vöröshagyma 25 dkg, Fokhagyma 7 dkg, Vörös lencse 20 dkg, Puy lencse 5 dkg, Beluga lencse 5 dkg, Húsos szalonna 10 dkg, Lila hagyma 10 dkg, Babérlevél 2 db, Sárgarépa 10 dkg, Angolzeller 10 dkg, Snidling 1 cs....

Tovább olvasom

Receptek Macsinka Jánostól az egri Macók Bisztró és Borbár séfjétől

FEHÉRBABLEVES KOLBÁSZCSIPSSZELHozzávalók: Fehérbab 40 dkg, Zsír 15 dkg, Vöröshagyma 10 dkg, Fokhagyma 5 dkg, Babérlevél 2db, Tejföl 7,5 dl, Vaj 25 dkg, Mangalicakolbász 20 dkg, Frissen reszelt torma 5 dkg, Angolzeller 15 dkg, Sárgarépa 15 dkg, Zöldségalaplé 1 l, Só, frissen őrölt bors ízlés szerintElkészítés: A fehérbabot egy éjszakára...

Tovább olvasom