A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tóth Tamás Antal cikkei

Diós erdei gombás bruschetta kakukkfüves sajt csipsszel - Macsinka Jánostól

Hozzávalók: 25 dkg vargányagomba, 25 dkg rókagomba, 20 dkg kakukkfüves sajt, 10 dkg pancetta szalonna vagy kolozsvári szalonna, 1 db bagett, 5 dkg dió, 5 dl olívaolaj, 1 csomó petrezselyem, 1 csomó snidling, 6 gerezd fokhagyma, 5 dkg savanyított hagyma, kakukkfű, só, frissen őrölt bors ízlés szerintDíszítéshez: petrezselyem majonéz, sült kápiapaprika-krémElkészítés: A gombákat megmossuk, majd apróra...

Tovább olvasom

Gömölyeleves rókagombával és házi kiflivel

Hozzávalók 4 főre: 5 dl tejszín, 10 dkg sajt – Ladányi büdöske (6 hónapos érlelésű), 3 dkg tehéngömölye, 1,5 l marhaalaplé, 10 dkg rókagomba, szerecsendió, só, bors, kapor, olívaolajElkészítés: A tejszínbe belereszeljük az érlelt sajtot, megolvasztjuk, felöntjük az alaplével, majd addig főzzük, míg krémes állaga nem lesz....

Tovább olvasom

Juhtúrós sztrapacska, ahogy a Baricska csárdában Kókai Krisztián készíti

 HOZZÁVALÓKA tésztához: 40 dkg liszt (bl55-ös búzaliszt), 10 dkg tisztított burgonya, 3 db egész tojás, 1 evőkanál étolaj, só, vízA feltéthez: 16 g juhtúró, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 15 dkg kolozsvári szalonnaELKÉSZÍTÉSA megtisztított burgonyát kis lyukú reszelőn lereszelem, liszttel összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, az étolajat, a sót, és összedolgozom annyi...

Tovább olvasom

Barackos sajttortácska a Sütizz cukrászdából, Juhos Józseftől

HOZZÁVALÓK:300 g zsendice (Sándor Tamás sajtmanufaktúrájából), 25 g porcukor, 43 g zselatinmassza, 33 g folyékony tejszín, 60 g fehér csoki, 22 dkg tejszínhab, citromhéj, narancshéjA barackbetéthez: 50 dkg sárgabaracklekvár, 10 dkg cukor, 8 g pektin, 6 g zselatin porA piskótához: 6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg lisztELKÉSZÍTÉS:A tojásokat szétválasztom....

Tovább olvasom

Libamáj brulée házi kaláccsal és citrusos libatepertőkrémmel

HOZZÁVALÓKA libamáj brulée-hez: 40 dkg libamáj, 2 dl tejszín, 1 db egész tojás, 2 db tojássárgája, só, frissen őrölt borsA borzseléhez: 4 dkg barna cukor, 1,5 dl édes fehérbor (aszú vagy szamorodni), 5 dkg arany mazsolaAz almakrémhez: 2 db zöld alma, 2 dl almalé, 2 evőkanál méz, csipet kurkuma, csipet sóA házi kalácshoz: 50 dkg liszt, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2,5 dl tej, 2 dkg...

Tovább olvasom

Sajttorta birsalmakrémmel

HOZZÁVALÓKA tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 8 dkg őrölt mandulaA krémhez: 50 dkg Philadelphia sajtkrém, 20 dkg fehér csokoládé, 2 dl tejszín felforralva, 4 db lapzselatin a tejszínben feloldva, 1 vaníliarúd, 19 dkg porcukor, 2 lime héja reszelveA birsalmaszószhoz: 3 db birsalma meghámozva, maghéj nélkül, feldarabolva, 4 dl almalé, 1 szál citromfű, 1 db fahéj, 1 db csillagánizsA mogyorómousse-hoz: 10 dkg...

Tovább olvasom

Kacsamell lilakáposzta-krémmel, almával, burgonyakrokettel

HOZZÁVALÓK4 db kacsamell, 0,5 dl olívaolaj,csipet só,csipet kakukkfűA lilakáposztakrémhez: 1 fej lila káposzta, 5 dkg cukor, 0,5 liter meggylé, 2 dkg só, 1 csipet őrölt római kömény, 1 csomó friss koriander, 3 db alma, 1 dl almalé, 5 dkg méz, 1 csipet kurkumaA burgonyakroketthez: 1 kg burgonya, 4 db tojás, 1 csipet só, 10 dkg liszt, zsemlemorzsa, 3 dl olaj a kisütéshezELKÉSZÍTÉSA kacsamelleket megtisztítjuk, megmossuk,...

Tovább olvasom

Angusburger amerikai káposztasalátával, sült burgonyával

HOZZÁVALÓKA burgerzsemléhez: 30 dkg liszt, 1 csipet só, 1 dkg friss élesztő, 1 teáskanál cukor, 0.5 dl tej, 2 tojás, szezámmag és tökmag a tetejéreA káposztasalátához: ½ fej fehér káposzta, 2 db sárgarépa, 2 csipet só, 30 dkg majonéz (házi), 3 dkg frissen reszelt tormaA húspogácsához: 80 dkg angus marhanyak darálva, 2 csipet só, frissen őrölt bors, 0,5 dl olívaolajA sült...

Tovább olvasom

Szilvásváradi pisztráng lecsóval

Hozzávalók: 4 db pisztrángfilé, só, olívaolajA lecsómártáshoz: 4 db paradicsom, 3 db kápia paprika, 3 db tv paprika, 8 db salotta hagyma, 0,5 dl olívaolaj, fűszerpaprika, frissen őrölt bors, sóBetétnek: 10 db színes koktélparadicsom, 3 db sült kápia paprika, fél csomó snidling, olívaolaj, cukor, só, kakukkfűElkészítés: Elkészítjük a lecsómártásunkat: a megtisztított salotta...

Tovább olvasom

Konfitált malaccsászár juhtúrós sztrapacskával

Hozzávalók: 1 kg malaccsászár, 70 dkg mangalicazsír, 1 fej fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, só, kakukkfű, 1 dl pecsenyeléA sztrapacskához: 50 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 1 db tojás, só. zsírA juhtúrós rész: 2 evőkanál mangalicazsír, 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 20 dkg juhtúró, 30 dkg tejfölElkészítés: A malaccsászárt 7 százalékos sóoldatba helyezzük egy órára,...

Tovább olvasom