A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Libamáj brulée házi kaláccsal és citrusos libatepertőkrémmel

Fotó: Fejér Gábor

HOZZÁVALÓK

A libamáj brulée-hez: 40 dkg libamáj, 2 dl tejszín, 1 db egész tojás, 2 db tojássárgája, só, frissen őrölt bors

A borzseléhez: 4 dkg barna cukor, 1,5 dl édes fehérbor (aszú vagy szamorodni), 5 dkg arany mazsola

Az almakrémhez: 2 db zöld alma, 2 dl almalé, 2 evőkanál méz, csipet kurkuma, csipet só

A házi kalácshoz: 50 dkg liszt, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, só

A libatepertőkrémhez: 20 dkg libatepertő, 1 db narancs héja, 1 db citrom héja, 1 csomó koriander, 1 csomó snidling, 10 dkg vaj, 1 teáskanál dijoni mustár, só

ELKÉSZÍTÉS

A libamájakat kierezzük, az egész tojással, tojássárgájával, sóval, borssal, tejszínnel leturmixoljuk, szitaszűrőn átszűrjük, brulée-formákba öntjük és 70 fokos sütőben, vízfürdőben 70 percig sütjük.

A cukrot karamellizáljuk, fehérborral felöntjük, egyharmadára redukáljuk, mazsolákat áztatunk benne, és a hűtőben kihűtjük. Amikor elkészült a brulée, hűtőben kihűtjük, majd a szintén kihűtött fehérbor-redukciót a tetejükre öntjük. Tálalás előtt kevés barna cukrot szórunk rá, amit kézi gázpisztollyal rákaramellizálunk.

Elkészítjük a kalácsot: az élesztőt kevés cukorral, tejjel felfuttatjuk, a lisztet a vajjal, a tojással, sóval, tejjel és a felfuttatott élesztővel kidagasztjuk, meleg helyen kb. egy órát kelesztjük, sütőformába rakjuk, majd tojássárgájával megkenve, 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Az almákat meghámozzuk, szép egyformára összekockázzuk, kurkumás almalével leforrázzuk. A leeső almanyesedékekből kevés mézzel almakrémet készítünk.

A libatepertőt ledaráljuk, hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, az apróra vágott koriandert és snidlinget, vajat, dijoni mustárt, sót. Kikeverjük, lehűtjük és tálaláskor formázzuk.

Címkék: libamáj brulée, házi kalács, citrusos tepertőkrém

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!