Diós erdei gombás bruschetta kakukkfüves sajt csipsszel - Macsinka Jánostól
Hozzávalók: 25 dkg vargányagomba, 25 dkg rókagomba, 20 dkg kakukkfüves sajt, 10 dkg pancetta szalonna vagy kolozsvári szalonna, 1 db bagett, 5 dkg dió, 5 dl olívaolaj, 1 csomó petrezselyem, 1 csomó snidling, 6 gerezd fokhagyma, 5 dkg savanyított hagyma, kakukkfű, só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Díszítéshez: petrezselyem majonéz, sült kápiapaprika-krém
Elkészítés: A gombákat megmossuk, majd apróra vágjuk, a szalonnát szintén összekockázzuk, lepirítjuk zsírjára, majd a gombákat belerakva 4-5 percig sütjük.
Sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel ízesítjük, vékonyra szeletelt fokhagymát dobunk rá, és a legvégén a tűzről levéve megszórjuk összevágott petrezselyemmel, snidlinggel.
A sajtot vékonyra szeleteljük, majd magas hőfokon sütőpapírral kibélelt tepsin ropogósra sütjük.
A bagetteket vékonyra karikázzuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. Tálaláskor megszórjuk pirított dióval, teszünk mellé egy kis savanyított hagymát. Petrezselyemmel, majonézzel, sült paprikakrémmel díszítjük.
Még nincs hozzászólás