Juhtúrós sztrapacska, ahogy a Baricska csárdában Kókai Krisztián készíti
HOZZÁVALÓK
A tésztához: 40 dkg liszt (bl55-ös búzaliszt), 10 dkg tisztított burgonya, 3 db egész tojás, 1 evőkanál étolaj, só, víz
A feltéthez: 16 g juhtúró, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 15 dkg kolozsvári szalonna
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított burgonyát kis lyukú reszelőn lereszelem, liszttel összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, az étolajat, a sót, és összedolgozom annyi vízzel, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjak.
A forrásban lévő főzővízbe egy evőkanál sót, egy evőkanál olajat teszek, nokedliszaggatóval beleszaggatom a tésztát, és készre főzőm, majd leszűrőm, lecsöpögtetem.
A kolozsvári szalonnát apró kockára vágom, kipirítom. A pirított kockákat félreteszem. A visszamaradt zsírban lepirítom a kifőtt, lecsöpögtetett sztrapacskát. Majd hozzáadom a juhtúrót és a tejszínt, összeforgatom.
Tálalásnál négy egyenlő részre elosztom, egy kanál tejföllel díszítem, szalonnakockákkal megszórom.
Még nincs hozzászólás