A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Juhtúrós sztrapacska, ahogy a Baricska csárdában Kókai Krisztián készíti

 

Fotó: Acsai Miklós

HOZZÁVALÓK

A tésztához: 40 dkg liszt (bl55-ös búzaliszt), 10 dkg tisztított burgonya, 3 db egész tojás, 1 evőkanál étolaj, só, víz

A feltéthez: 16 g juhtúró, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 15 dkg kolozsvári szalonna

ELKÉSZÍTÉS

A megtisztított burgonyát kis lyukú reszelőn lereszelem, liszttel összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, az étolajat, a sót, és összedolgozom annyi vízzel, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjak.

A forrásban lévő főzővízbe egy evőkanál sót, egy evőkanál olajat teszek, nokedliszaggatóval beleszaggatom a tésztát, és készre főzőm, majd leszűrőm, lecsöpögtetem.

A kolozsvári szalonnát apró kockára vágom, kipirítom. A pirított kockákat félreteszem. A visszamaradt zsírban lepirítom a kifőtt, lecsöpögtetett sztrapacskát. Majd hozzáadom a juhtúrót és a tejszínt, összeforgatom.

Tálalásnál négy egyenlő részre elosztom, egy kanál tejföllel díszítem, szalonnakockákkal megszórom.

Címkék: sándor tamás, sztrapacska, sajtfogások, segal viktor, baricska csárda, kókai krisztián

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!