A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Sajttorta birsalmakrémmel

Fotó: Fejér Gábor

HOZZÁVALÓK

A tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 8 dkg őrölt mandula

A krémhez: 50 dkg Philadelphia sajtkrém, 20 dkg fehér csokoládé, 2 dl tejszín felforralva, 4 db lapzselatin a tejszínben feloldva, 1 vaníliarúd, 19 dkg porcukor, 2 lime héja reszelve

A birsalmaszószhoz: 3 db birsalma meghámozva, maghéj nélkül, feldarabolva, 4 dl almalé, 1 szál citromfű, 1 db fahéj, 1 db csillagánizs

A mogyorómousse-hoz: 10 dkg mogyoróvaj, 20 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 30 dkg tejszínhab

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, majd kinyújtva apró tortaformákkal szúrunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben a tortaformákkal együtt 160 fokon 25 percig sütjük.

Elkészítjük a sajtkrémet: a tejszínt felforraljuk a vaníliával, porcukorral, a lime reszelt héjával, a tűzről levéve hozzáadjuk a külön felolvasztott fehér csokoládét, és kissé visszahűtjük. Ezután a sajtkrémet beleöntjük, és habverővel az egészet krémesre keverjük. Még langyosan a tésztára öntjük és hűtőben kihűtjük.

A birsalmát a fűszerekkel együtt megfőzzük, leturmixoljuk, átpasszírozzuk, kihűtjük.

A mogyorómousse-hoz a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a felolvasztott fehér csokoládét, a mogyoróvajat, simára keverjük, majd a tejszínhabbal fellazítva óvatosan összekeverjük és hűtjük. Tálaláskor kanállal formázunk a tányérra vagy a tortára belőle.

Címkék: sajttorta birsalmakrémmel, birsalma, mogyorómousse

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!