Mákos guba Lovay Gergelytől
A közelgő ünnepek egyik jellegzetes finomsága az egyszerű mákos guba. Persze bármikor máskor is kedvenc lehet, a kenyereskosárban bujkáló kiflikből a legideálisabb elkészíteni. Lovay Gergely, a Hungast tréner séfje meséli el, hogyan.
Mákos guba
Hozzávalók: 4 db szikkadt vajas kifli, 1 db narancs reszelt héja, 1 db citrom reszelt héja, 0,5 liter tej, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg őrölt mák, ízlés szerint, csipet só
A tálaláshoz: kajszibaracklekvár
Karikákra vágjuk a kifliket, tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk. A tejet egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk az óvatosan lereszelt narancs- és citromhéjat, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, egy pici sót.
A megpirult kiflikarikákat megszórjuk darált mákkal, majd az ízesített tejjel egyenletesen meglocsoljuk. Lazán átkeverjük, és kb. 10-15 perc alatt a sütőben készre sütjük. Kajszibaracklekvárral kínáljuk.
A recept elkészítésének videója: Mákos guba, ahogy Lovay Gergely séf csinálja
Még nincs hozzászólás