A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mákos guba Lovay Gergelytől

A közelgő ünnepek egyik jellegzetes finomsága az egyszerű mákos guba. Persze bármikor máskor is kedvenc lehet, a kenyereskosárban bujkáló kiflikből a legideálisabb elkészíteni. Lovay Gergely, a Hungast tréner séfje meséli el, hogyan. 

Fotó: Acsai Miklós

Mákos guba

Hozzávalók: 4 db szikkadt vajas kifli, 1 db narancs reszelt héja, 1 db citrom reszelt héja, 0,5 liter tej, 2-3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg őrölt mák, ízlés szerint, csipet só

A tálaláshoz: kajszibaracklekvár

Karikákra vágjuk a kifliket, tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk. A tejet egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk az óvatosan lereszelt narancs- és citromhéjat, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, egy pici sót.

A megpirult kiflikarikákat megszórjuk darált mákkal, majd az ízesített tejjel egyenletesen meglocsoljuk. Lazán átkeverjük, és kb. 10-15 perc alatt a sütőben készre sütjük. Kajszibaracklekvárral kínáljuk.

A recept elkészítésének videója: Mákos guba, ahogy Lovay Gergely séf csinálja

Címkék: mákosguba, mákosguba recept

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!