A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kacsamell lilakáposzta-krémmel, almával, burgonyakrokettel

Fotó: Fejér Gábor

HOZZÁVALÓK

4 db kacsamell, 0,5 dl olívaolaj,csipet só,csipet kakukkfű

A lilakáposztakrémhez: 1 fej lila káposzta, 5 dkg cukor, 0,5 liter meggylé, 2 dkg só, 1 csipet őrölt római kömény, 1 csomó friss koriander, 3 db alma, 1 dl almalé, 5 dkg méz, 1 csipet kurkuma

A burgonyakroketthez: 1 kg burgonya, 4 db tojás, 1 csipet só, 10 dkg liszt, zsemlemorzsa, 3 dl olaj a kisütéshez

ELKÉSZÍTÉS

A kacsamelleket megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, enyhén besózzuk, állni hagyjuk. Amíg áll, elkészítjük a lilakáposzta-krémet. A lila káposztát lereszeljük.

Cukrot karamellizálunk, erre tesszük rá a reszelt lila káposztát, ráöntjük a meggylét, sóval, római köménnyel, friss korianderrel ízesítjük, puhára pároljuk, majd turmixgéppel krémesítjük.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, apró kockákra vágjuk, az almalevet a kurkumával és a mézzel felforraljuk, ebben az almakockákat egy pillanatra megforrázzuk, majd a leeső almadarabokat szintén, s ezt is turmixgéppel krémesítjük.

A burgonyát héjában feltesszük főni, sóval, majd burgonyanyomóval összetörjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a liszt felét, két tojást, összegyúrjuk, majd szép, egyforma golyócskákat formázunk belőle, amelyeket hűtőben félig megfagyasztunk, s ezután bebundázzuk liszt-tojás-zsemlemorzsában, majd olajban kisütjük.

A kacsamellünket óvatosan úgy sütjük kevés olívaolajban, hogy a közepe rózsaszínű legyen, de szép kérget kapjon, majd sütés után 100 Celsius-fokos sütőben 5-10 percig pihentetjük.

TÁLALÁS

A lilakáposzta-krémet a tányéron megformázzuk, megszórjuk almakockákkal, almakrémmel díszítjük, ráhelyezzük a burgonyakrokettünket és a kettévágott kacsamellünket.

Címkék: kacsamell, lilakáposztával, burgonyakrokett

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!