A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mézes krémes

Juhos József, a SÜTIZZ Cukrászda cukrászmesterének receptje, melyet a Youtube-on a Főzzünk otthon csatornán is megtaláltok videóban.

Fotó: Acsai Miklós

Hozzávalók a tésztához: 500 g. liszt, 125 g. porcukor, 100 g.vaj (szobahőmérsékletű), 90 g. méz, 2 dl tej, 2 db tojás, 8 g sütőpor

A krémhez: 3,75 dl tej, 130 g. liszt, 150 g. porcukor, 150 g. vaj, 1 rúd vanília (2 csomag vaníliás cukor)

A mázhoz: 100 g. étcsokoládé, 2 evőkanál olaj

A tészta hozzávalóit határozott mozdulatokkal összegyúrjuk. Hengert formálunk belőle, négy egyenlő részre osztjuk, és sütőpapíron 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, ügyelve arra, hogy a tésztalapok egyforma nagyságúak legyenek. Nyújtás közben néha alálisztezünk, hogy ne ragadjon le. A kinyújtott lapokat sütőpapírral együtt tepsibe tesszük, sütés előtt picit megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjanak fel, és 170-180 Celsius-fokos sütőben egymás után kb. 8 perc alatt pirosbarnára sütjük.

Amíg a tészta hűl, vízgőz fölött elkészítjük a krémalapot: a tejhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, és habverővel folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a szobahőmérsékletű vajat a porcukorral fehéredésig keverjük, és fokozatosan hozzákeverjük a kihűlt krémalapot.

Összeállítás: A három részre osztott krémet a tésztalapok közé egyenletesen betöltjük. A sütemény tetejére csokoládémáz kerül.

Csokoládémáz: A csokoládét vízgőz fölött állandó keverés mellett felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, elkeverjük, és vékony rétegben a sütemény tetejére simítjuk.

Hideg helyre, hűtőszekrénybe tesszük, 8–12 óra elteltével könnyen lehet szeletelni.

A desszert elkészítésének videóját itt találod: mézes krémes

Címkék: sütizz, juhos józsef, mézeskrémes recept

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!