A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

N. Kovács Barbara cikkei

Jókat enni és megtartani az alakunkat? Megoldás: alakbarát zöldséges ételek

Mivel is kezdődhetne egy új év, mint az új terveink megfogalmazásával. Sokunknál azzal is, hogy elővesszük a tavaly összegyűjtött egészséges életmódot támogató recepteket, és persze megfogalmazzuk, hogy idén biztosan fogyunk. Ebben segíthetnek az úgynevezett alakbarát zöldséges ételek, ugyanis nem feltétlenül diétás a húsmentes étkezés sem....

Tovább olvasom

Ünnepeljünk nyugodtan - időtakarékos karácsonyi fogások

Karácsony idején minden megspórolt perc aranyat ér, ennyivel is többet tölthetünk szeretteinkkel, vagy épp marad idő az utolsó simításokra, esetleg pihenésre. A legtöbb időt általában a karácsonyi fogások kivitelezése igényli, de nem lehetetlen, hogy időt spóroljunk itt is, hogy hosszadalmas előkészületek és szorgoskodások nélkül is készítsünk ünnepi menüsort....

Tovább olvasom

Sütőtök - a levesen túl, avagy mi minden készülhet még belőle?

A sütőtök önmagában is kiváló desszert, ha sikerül kifognunk egy édesebb darabot, akkor még cukrozni sem szükséges. Ötféle sütőtököt vásárolhatunk a tél folyamán: ezek a hokkaido, nagydobosi, orange, kanadai és halloween. Ez utóbbi elvileg ehető, de csak zsenge korában. Amit a zöldségesnél vagy a boltokban árulnak, már csak faragásra való....

Tovább olvasom

Miért készítsünk szószokat inkább házilag?

Több oka is van annak, hogy miért érdemes otthon elkészítenünk azokat a szószokat és mártásokat, amelyeket a boltok polcairól sokkal egyszerűbb lenne leemelni. Valóban sokkal kényelmesebb ez a megoldás, ám érdemes átböngészni a címkéjükön szereplő összetevőket. Számos olyan hozzávaló is kerül abba a szószba, amely a házi változatba biztosan nem....

Tovább olvasom

Egyszerű, de nagyszerű!

Az ünnepi menüsorok után most jöhetnek az egyszerűbb és takarékosabb ételek. Aminek nem csak a gyomrunk örülhet, de a pénztárcánk is hálás lehet érte. Ám nem kell feltétlenül az ízekkel is csínján bánni. Egyszerű és kevés alapanyagból is készülhetnek ízben gazdag fogások.A krumplileves régen is igen kedvelt leves volt....

Tovább olvasom

Finomságok villámsebességgel

A december az ünnepek ideje. Éppen ezért a nagy sütések és főzések időszaka is ez, de miért ne lehetne egy kicsit kevesebb konyhában töltött idővel megúszni? Persze a minőségből és az ízekből egy cseppet sem engedve. Ehhez ajánlunk most egészséges és villámgyorsan elkészíthető "bemelegítő" falatokat.Hozzávalók: 1 csomag vajas tészta, 6-7 közepes alma, 15 dkg cukor, 3 teáskanál fahéj, 1...

Tovább olvasom

A gyümölcs, amely akkor finom, ha már csúnya

Késő ősszel szüretelik, de frissen ehetetlen. Hagyni kell állni ahhoz, hogy megpuhuljon. Amikor már fogyasztható és megérett, úgy néz ki, mintha megromlott volna. Szottyos, barna, ám igen édes finomság. Talán éppen ezért olyan ismeretlen vagy kevéssé szeretett gyümölcs a naspolya. Pedig különleges íze miatt érdemes bizalmat szavazni neki.Bár a naspolya kevéssé ismert gyümölcs, régebben mégis...

Tovább olvasom

A szegények krumplija, ma már a reformétrend királya

Régen, nagymamáink idejében a szegények eledele volt, ma már inkább az egészségtudatos ételekhez használják. Kissé elfeledett növény, pedig igazán hasznos, és a termesztése sok teendőt nem kíván. Kiváló alternatívája a burgonyának: ez a csicsóka.Hozzávalók: csicsóka, só, olaj a sütéshez....

Tovább olvasom

Villámgyors reggelik a rohanós reggelekre

Mostanában mindennél fontosabb az, hogy az egészségünket megőrizzük, szervezetünket erősítsük. Ebben a reggelinek nagy szerepe van. Egyrészt kihagyhatatlan étkezés, másrészt igenis lehet gyorsan egészséges ételt enni a rohanós reggeleken is.Hozzávalók: 1 teáscsészényi áfonya és fekete szeder (lehet fagyasztott is), 1 banán, 1 dl tej, 1 dl natúrjoghurt, 1 evőkanál mogyoróvaj, 1 evőkanál...

Tovább olvasom

Főszerepben a gyümölcsök - nem csak süti készülhet belőlük

Amikor a gyümölcsökre gondolunk, feltétlenül az édességekkel, süteményekkel társítjuk őket. Pedig a különböző gyümölcsök főételekben is lehetnek főszereplők, sőt köretként és savanyúságként is nagyon finomak. Megmutatjuk, hogyan!...

Tovább olvasom