N. Kovács Barbara cikkei
2023. május 24. | Írta: N. Kovács Barbara | fogyókúrás vacsorák, tojás muffin saláta ágyon, laktató raguleves, tepsis csirkecombfilé brokkolival, keleti sült csirke
A tavasz nem csak örömet hozhat. Ahogy megszabadulunk a kabátoktól, vastag pulóverektől, előkerülnek ugyanis az addig jól titkolt részletek. Azaz a télen felszedett "tartalék". Ráadásul közeleg a strandszezon is, ezért (is) itt az ideje, hogy odafigyeljünk az étkezésre. Most olyan vacsorarecepteket mutatunk, amelyekkel kiválóan tudunk zsírt égetni, és még jól is lakhatunk....
Tovább olvasom
2023. április 26. | Írta: N. Kovács Barbara | bukta, reggelire kelt tészta, péksütemények otthon sütve, gyúrt tésztából péksütemény, briós, foszlós kalács, mazsolás kuglóf, kakaós csiga
Egy igazi hagyományos reggeli nem lehet teljes kifli, zsemle vagy valamilyen édes sütemény nélkül. Utóbbiak között főleg a kakaós vagy fahéjas csiga vezeti a sort, de akad olyan is, amelyik kissé feledésbe merült. A foszlós kalács például nem csak a húsvéti terített asztal elengedhetetlen kelléke lehet, de vajjal, esetleg lekvárral megkenve kitűnő a hétköznapokon is....
Tovább olvasom
2023. március 28. | Írta: N. Kovács Barbara | sajtos tésztasaláta, munkahelyi ebéd, édes-csípős csirke illatos rizzsel, csirkemell kertészné módra, vajban sült lazac
Speciális étrend, diéta, az étkezési lehetőség hiánya, unalmas menzai koszt vagy akár anyagi megfontolás is lehet az oka annak, amikor úgy döntünk, hogy magunk visszük az ebédünket a munkahelyünkre. Legyen bármelyik is, nem árt, ha van a tarsolyunkban, pontosabban a receptjeink közt több olyan étel is, amelyik kiválóan dobozolható. Vagyis: esztétikailag is bírja az utazást, és felmelegítve is finom....
Tovább olvasom
2023. február 24. | Írta: N. Kovács Barbara | berliner, amerikai fánik, csöröge, forgács fánk, szalagos farsangi fánk, egérke
Lehet kerek, lukas, négyszögletű, töltött, lekváros, szalagos vagy mártott, és most nem a csokiról van szó. Lehet számtalan módon ízesíteni, de egy biztos: kelt tésztából készül, és bő olajban sül. Persze van számtalan más változata is a világ szinte minden pontján. Megmutatjuk, hogy mennyiféle fánk létezik itthon, és miként lehet ezeket jól elkészíteni....
Tovább olvasom
2023. január 27. | Írta: N. Kovács Barbara | veganuár, fűszeres répás lencse, zöldséges chili, töltött édesburgonya, fűszeres-sült karfiol mártogatóssal, mártogatós a fűszeres-sült karfiolhoz
Mivel is kezdődhetne egy új év, mint az új terveink megfogalmazásával. Sokunknál azzal is, hogy elővesszük a tavaly összegyűjtött egészséges életmódot támogató recepteket, és persze megfogalmazzuk, hogy idén biztosan fogyunk. Ebben segíthetnek az úgynevezett alakbarát zöldséges ételek, ugyanis nem feltétlenül diétás a húsmentes étkezés sem....
Tovább olvasom
2022. december 21. | Írta: N. Kovács Barbara | áfonyaszósz, karácsonyi időspórolós menü, egészben sült karácsonyi pulyka, mézes krémes
Karácsony idején minden megspórolt perc aranyat ér, ennyivel is többet tölthetünk szeretteinkkel, vagy épp marad idő az utolsó simításokra, esetleg pihenésre. A legtöbb időt általában a karácsonyi fogások kivitelezése igényli, de nem lehetetlen, hogy időt spóroljunk itt is, hogy hosszadalmas előkészületek és szorgoskodások nélkül is készítsünk ünnepi menüsort....
Tovább olvasom
2022. november 30. | Írta: N. Kovács Barbara | sütőtök, sütőtökös gofri, zsályás-sütőtökös ravioli, sütőtök alfredo, sütőtökös fahéjas csiga
A sütőtök önmagában is kiváló desszert, ha sikerül kifognunk egy édesebb darabot, akkor még cukrozni sem szükséges. Ötféle sütőtököt vásárolhatunk a tél folyamán: ezek a hokkaido, nagydobosi, orange, kanadai és halloween. Ez utóbbi elvileg ehető, de csak zsenge korában. Amit a zöldségesnél vagy a boltokban árulnak, már csak faragásra való....
Tovább olvasom
2022. október 26. | Írta: N. Kovács Barbara | mustár, majonéz, ketchup, házi szószok, ecetes torma, paprikarém
Több oka is van annak, hogy miért érdemes otthon elkészítenünk azokat a szószokat és mártásokat, amelyeket a boltok polcairól sokkal egyszerűbb lenne leemelni. Valóban sokkal kényelmesebb ez a megoldás, ám érdemes átböngészni a címkéjükön szereplő összetevőket. Számos olyan hozzávaló is kerül abba a szószba, amely a házi változatba biztosan nem....
Tovább olvasom
2021. január 27. | Írta: N. Kovács Barbara | sült lencse, tepsis-vajas burgonya, gesztenyekrém-torta, burgonya krémleves
Az ünnepi menüsorok után most jöhetnek az egyszerűbb és takarékosabb ételek. Aminek nem csak a gyomrunk örülhet, de a pénztárcánk is hálás lehet érte. Ám nem kell feltétlenül az ízekkel is csínján bánni. Egyszerű és kevés alapanyagból is készülhetnek ízben gazdag fogások.A krumplileves régen is igen kedvelt leves volt....
Tovább olvasom
2020. december 23. | Írta: N. Kovács Barbara | mangó, sonka, avokádó, mozzarella, almás pite, vendégváró falatok, különleges szendvicsek, mini mogyorókrémes crossaint, karamellszósz, vanília fagyi, félkész sütemény, sós rudak
A december az ünnepek ideje. Éppen ezért a nagy sütések és főzések időszaka is ez, de miért ne lehetne egy kicsit kevesebb konyhában töltött idővel megúszni? Persze a minőségből és az ízekből egy cseppet sem engedve. Ehhez ajánlunk most egészséges és villámgyorsan elkészíthető "bemelegítő" falatokat.Hozzávalók: 1 csomag vajas tészta, 6-7 közepes alma, 15 dkg cukor, 3 teáskanál fahéj, 1...
Tovább olvasom