Dubravecz Emese cikkei
2016. március 27. | Írta: Dubravecz Emese | receptek, szendvics, ázsiai ízesítésű gombás szendvics, tofukrémes szendvics, csicseriborsókrémes szendvics, sült tofus szendvics, húsmentes receptek
Amikor nincs ötletünk vacsorára vagy reggelire, egy gyors szendvics mindig jó megoldásnak tűnik. A tavasz közeledtével gyakran felmerül a hosszabb-rövidebb ideig tartó húselhagyás gondolata, a friss zöldségek felbukkanása pedig kedvez a tálalásnak.Hogyan tehetjük gazdagabbá a szendvicseinket? Lencséből, babból, csicseriborsóból tápláló kencéket készíthetünk, amiket ízesíthetünk...
Tovább olvasom
2016. január 31. | Írta: Dubravecz Emese | betyáros ételek, öhöm, betyárleves, egyszerű betyáros szelet, betyárcsalogató pecsenye
Egykoron az Alföld vagy a Hortobágy elhagyatott vidékein, vagy épp a bakonyi erdő mélyén átvezető utak mellett magányos csárdák magasodtak, hogy a fáradt utazó megpihenhessen. A betyárok sokszor jártak egyik csárdából a másikba. Mivel állandó menekülésben voltak, útjaik során csak kevés élelmiszert tudtak magukkal vinni. Amikor csárdában étkeztek, meleg levest és kiadós húsos...
Tovább olvasom
2015. december 23. | Írta: Dubravecz Emese | színek, teríték, gyertya, karácsony, hógömb, asztali futó, szalvéta, dekoráció
Hangulatos és díszes ünnepi asztallal szeretné a családot és a barátokat lenyűgözni? Eláruljuk, hogyan és milyen eszközökkel teremtheti meg a tökéletes hangulatot.Karácsonykor főszerepbe kerülnek a színek! A piros, az arany és a zöld feltűnő és erős árnyalatai a régi idők karácsonyi hagyományait idézik fel. Az ezüst és a fehér töretlen népszerűségnek örvend, egyszerű, tiszta és...
Tovább olvasom
2015. december 22. | Írta: Dubravecz Emese | karácsonyi receptek, datolyakrémmel töltött pulykamell, aszalt szilvával töltött szűzpecsenye, narancsos kacsamell
Milyen legyen karácsonykor az ünnepi sült? Illatos, omlós, szaftos, és lehetőleg könnyen elkészíthető. Egybesütve, szeletelve, ízletes köretekkel, gyümölccsel, zöldséggel társítva is töretlen népszerűségnek örvend a kacsa és a pulyka.Datolyakrémmel töltött pulykamell sütőtökös krumplipürévelHozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé, 20 dkg datolya, 1 dl víz, só, 1 kiskanál tarka...
Tovább olvasom
2015. december 21. | Írta: Dubravecz Emese | karácsonyi sütemény, gesztenyekrémes piskótatekercs, rusztikus csokitorta
Milyen a jó ünnepi desszert? Gazdagon csokis? Mesésen krémes? Pikánsan narancsos? Egy biztos: mint egy ház építésénél, a sütéshez is kell egy biztos alap, amit majd kedvünk szerinti krémmel ízesíthetünk!Karácsonykor biztosan kerül valamilyen házi készítésű édesség az asztalra. Az alábbi süteményekhez nem kell más, csak egy klasszikus piskótaalap, amit némi porcukorral összekevert...
Tovább olvasom
2015. november 21. | Írta: Dubravecz Emese | sör, receptek, sörös mártógatós, sajtos sörleves, csirkemell sörös paradicsommártásban, csokoládés-sörös kalács
Mind a búzasörről, mind a barna sörről elmondható, hogy bizonyos ételekkel nagyon jól párosíthatók, ilyen például a sajt vagy a csokoládé. Az idő hűvösre fordultával nagyon jól tud esni egy tálka sörös-sajtos mártogatós, vagy egy melengető sörös leves. A bátrabbak sütiben is kipróbálhatják különleges, de kicsit markáns aromáját, csokival gazdagítva....
Tovább olvasom
2015. október 25. | Írta: Dubravecz Emese | receptek, vörösboros marharagu, indiai lencsés-sárgaborsós ragu, mogyorós csirkeragu, raguk
Ahogy a hűvös idő beköszönt, egyre jobban kívánjuk a tartalmas, alapanyagokban gazdag ételeket. Ilyen a kiadós ragu is, ami abban különbözik a hagyományos pörkölttől, hogy az alapot nem pirítjuk le többször a zsírjára, hanem az apróra vágott húst és a zöldségeket egy fűszeres lében összefőzzük. Annál ízletesebb, minél hosszabb ideig párolódnak együtt a hozzávalók....
Tovább olvasom
2015. február 21. | Írta: Dubravecz Emese | lekvár, egészséges táplálkozás, receptek, goji, kókuszos-goji bogyós keksz, szuperturmix, gojis brownie
Bár a Himalája völgyében évezredek óta termesztik, figyelmünk középpontjába csak pár éve került. Egy antioxidánsban gazdag gyümölcs, amit egyesek a szépségük és karcsúságuk megőrzéséért fogyasztanak, mások az egészségvédelem tartós titkát látják benne, s a sztárvilágot sem kerülte el a goji berry-hullám....
Tovább olvasom
2015. január 19. | Írta: Dubravecz Emese | divat, stílus, gazdasági válság, vintage, lakásbutik
A falon kifüggesztve antik képek, a kis asztalon izgalmas kiegészítők, brossok, nyakláncok, a vitrinben patikusüvegcsék sorakoznak. És a ruhák! A Nagy Gatsby korszakát idézve a századelőről, vagy éppen hetvenes évekbeli poncsók, bundák, blúzok, szoknyák. A vintage-világ kétségtelenül varázslatos hangulatot áraszt, és olyan, mint egy időutazás....
Tovább olvasom
2014. november 11. | Írta: Dubravecz Emese | receptek, szent márton, libamenü, lúdláb, lecsós pecsenyelibamáj, liba erőleves, tárkonyos libacomb
Miért nem eszünk több libát? - hangzott el a kérdés a családban, egy korábbi Márton-napon. November 11-én viszont sokan fogyasztanak libát, hiszen, ahogy a hagyomány tartja, ki ezen a napon libát nem eszik, egész évben éhezik.De miért liba? És miért Márton napján? A legenda szerint Szent Márton szerénysége lett a libák veszte. A szelídségéről ismert Márton, amikor tours-i püspökké...
Tovább olvasom