A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hideg tökkrémleves konfitált marhanyakkal és kaporhabbal

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 0,5 dl olívaolaj, 1 kg gyalult tök, 20 dkg tök apró kockákra vágva, 0,5 l zöldségalaplé, 0,5 l tejföl, 1 csomó kapor, 2 citrom leve, 10 dkg vaj, só, tökmagolaj ízlés szerint, 80 dkg marhanyak, 40 dkg mangalicazsír, 1 csomó tárkony, 1 csomó kakukkfű, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg só, 

Elkészítés: A marhanyakat 5 százalékos sóoldatba 3 órára beáztatjuk, majd letörölgetve a felolvasztott mangalicazsírba helyezzük a fűszerekkel együtt (tárkony, kakukkfű, fokhagyma), és 95 Celsius-fokon 5 órán keresztül konfitáljuk.

Olívaolajon vöröshagymát fonnyasztunk, rátesszük a gyalult tököt, zöldségalaplével megpároljuk, majd a kaporral (a kapros tejfölhabhoz félreteszünk belőle egy keveset), citromlével, vajjal és 4 dl tejföllel összekeverve leturmixoljuk. Pici sóval ízesítjük, és hűtőben hidegre hűtjük.

Tálaláskor a marhanyakat körbepirítjuk, fölszeleteljük, a hideg tökkrémlevesbe helyezzük, a kockára vágott nyers tökkel megszórjuk, és a kapros tejfölhabbal díszítjük. Ehhez az 1 dl tejfölt a félretett kaporral összeturmixoljuk, habszifonba töltjük, és a levest ezzel díszítjük.

Címkék: kaporhab, tökkrémleves, konfitált marhanyak

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!