A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Sportolófeleségek

Világklasszis férfiak, de ki várja otthon őket? Milyen életük van a híres sportolók feleségeinek? Hogyan lehet megszokni, hogy párjuk állandóan utazik, sokat edz, és keveset van otthon? Hogyan támogatják férjeiket a munkában és a magánéletben? Kinek a könnyebb: a szakmabelinek, vagy annak, aki teljesen más közegből jött? Vendégeink a feleségek: Kökény Bea, Szécsi-Szegedi Vanda és Berki Marcsi. Meglepetésünknek köszönhetően megtudhatjuk, hogy ugyan nem könnyű, de szükséges az együtt töltött minőségi idő.

Berki Marcsi, sminkes és férje Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász gimnáziumban osztálytársak voltak. 2001 óta ismerik egymást, akkor mindketten élsportolók voltak, építették a saját karrierjüket. 2009-ben találkoztak ismét egy nemzetközi versenyen. Nagyon gyorsan összeköltöztek, elsöprő szerelem volt. Soha nem nyomasztotta őt, hogy Krisztián sikeresebb lett, szeretett volna neki egy támaszt nyújtani a háttérből. Sminkelés az új kedvtelése.

Berki Krisztián, olimpiai és háromszoros világbajnok tornász, lólengés-specialista. Feleségével kevés szabadidejük van, így próbálják a robotizált gépek segítségét kérni. Amiben azonban szükséges, igyekszik otthon segíteni. Óriási élmény volt, amikor Marcsi gyermekükkel kiment Krisztián edzésére, ahol kislányuk megpróbálkozott megtenni az első lépéseit. A legnagyobb közös hobbijuk a biciklizés. 

Siker és egymás támogatása

Egy brit felmérés szerint a sikeres és anyagi jólétben élő cégvezetők több, mint 80%-a stabil házasságban él, és ezt tartják sikerük egyik titkának. Azonban erre a kutatásra kiváltott reakció is megállja a helyét, hogy ez oda-vissza igaz! A sikeres nők mögött is ott áll valaki!

 A férfi és a nő közötti feladatleosztások, a munka és a házimunka viszonya az idők folyamán sokat változott. A nők karriert építenek, a férfiak pedig jobban bevonódnak a házimunkába. Ennek ellenére implicit vagy explicit jelen van a férfiak életében a támogató hátország a nő személyében. Szüksége van minden sikeres férfinek arra, hogy egy párkapcsolatnak köszönhetően teljessé váljon az élete. Az otthon nyugalma szükséges ahhoz, hogy feltöltődve tudjunk teljesíteni a munkában. De valljuk be őszintén, akkor kerek egész a történet, ha ugyanezt érzi a nő is, s neki is a férfi jelenti a biztos pontot, a háttérben a támaszt. 

Kapcsolódó cikkek:

A hátország

Élsportolónál jobb parti kevés van, főleg, ha még sikeres is az illető - gondolják sokan....

Tovább olvasom