A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A hit csodája

Hinni. A csodákban, a szerencsében, a focicsapat győzelmében, a gyógyulásban, a boldog jövőben, a Mikulásban. Hinni jó érzés, még akkor is, ha néha csalódunk.

Fotó: Shutterstock.com

Hinni azt jelenti, elismerem, tudom és vallom valaminek vagy valakinek a létezését, erejét, jelenlétét, hatását a sorsomra, amit vagy akit sose láttam, sosem érintettem. Erről a meggyőződés nélküli bizonyosságról szól minden vallás, minden babona, minden nyakban fityegő kabala, de erről szól az önmagunkba, a jobb sorsunkba, az egyetemes szeretetbe vetett hitünk is.

Jó annak, aki hisz valamiben. Mondják azok élcelődve, akik nem hisznek. Pedig mennyire igazuk van! Mert aki hisz, bármilyen nevetségesnek is tűnjön a hite, megkapaszkodhat. Aki viszont nem hisz, magára marad ebben az olykor félelmetes, kiismerhetetlen, kaotikus világban.

Úgy is lesz!

A hit ereje óriási. Hiszek abban, hogy meggyógyulok, hiszek abban, hogy megkapom az állást, hiszek abban, hogy a szerelmem viszontszeret… Minél erősebben és megingathatatlanabbul hiszem, annál nagyobb az esélye, hogy valóra válik.

Ha az Újtestamentumot vesszük alapul, Jézus többször is buzdít a hitre. Nem minden esetben mondja ki, milyen hitre, mintha csak arra célozna, hogy a vágyunk teljesülésében való hitre. Tanítványait, akik a viharban hánykódó hajóban rettegtek, hogy elnyeli őket a tenger, azzal dorgálta meg, hogy kicsinyhitűek. Az asszonyhoz, aki a tömegben meg sem merte szólítani őt, csak a ruhája szegélyét érintette a gyógyulása reményében, így szólt, a te hited meggyógyított téged…

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 5. számának 49. oldalán!)

Címkék: placebo, pozitív gondolkodás, a hit csodákra képes, jézus és a hit

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!