A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mondd meg a számod, megmondom, ki vagy!

A jövőbe kukkantani nem nehéz, ha elfogadjuk a numerológiából és a héber misztikából is építkező tarot kártya bölcsességét.

Fotó: Shutterstock.com

De ahhoz, hogy bizonyos kérdéseinkre választ kapjunk, most nem lesz szükség az egész paklira, elég az első huszonkét lap, a nagy arkánum jelentésének ismerete.

Hol tartasz a mágikus úton?

Először is érdemes megnézni, mi az életünk, lelkialkatunk száma a tarot szerint. Ezt a számot a születésnapunk határozza meg. Ha ezt kiszámoljuk, máris a tarot varázslatos életkörében találjuk magunkat, a 22 nagy lap valamelyikén, a mágikus úton. Ez a lap – a lélek lapja – jellemzi karakterünket, sorsfeladatunkat, lehetőségeinket.

Bármi számokra bontható

De bármi más történés minőségét is kiszámolhatjuk. Milyen energiák hatnak például egy esküvőre, amely 2020. december 4-én fog megtörténni? Vagy megtudhatjuk, milyen közös jövő vár két emberre, akiknek már ismerjük a léleklapját. Adjuk össze a két számot, és nézzük meg, mit üzen a közös szám. Hát nem hátborzongató?

Így kell számolni!

Minden szám titkot rejt. Ilyen a születésnapunk, vagy az adott nap is. Az évszámot, hónapot és napot hátulról összeadjuk, míg 22 vagy annál kevesebb nem lesz. Egy barátom születésnapja például 1980. 06. 22. Így adjuk össze a számait: 6+22=28. 1980+28=2008. 2+8=10. A barátom lélekszáma tehát a 10, aminek gyönyörű jelentése van, mégpedig a Szerencse.

A lapok jelentése

Fotó: Shutterstock.com

 • I. A Mágus: A Mágus a varázsló, a teremtő. Kiváló kommunikátor. Roppant intelligens, nagy tudású. Amit kitalál, valóra is váltja. Ha felismeri, miben tehetséges, sikeres lesz. Mindig csinál vagy tervez valamit. Megjelenése megnyerő, sugárzó.
 • II. A Főpapnő: A Mágus női párja, égi lény, finom, érzékeny. Ha férfihoz tartozik a lap, nagyon romantikus, érzelmes. Intuitív, hallgasson hát a megérzéseire. Kedves, melegszívű. Élénk a fantáziája. A művészetek szerelmese, gyakran maga is művész. Kissé labilis.
 • III. A Császárnő: A szerelem, szépség, nőiesség, anyaság lapja. Szeretetteljes, gondoskodó, kiegyensúlyozott. Teljességet, békét sugároz. Mindent odaadna a családjáért, a gyerekeiért. Csupa kreativitás és hajlékonyság. Jellemző lehet rá a feldolgozatlan fájdalom – az anyával kapcsolatban.
 • IV. A Császár: Kemény, hajlíthatatlan, szögletes. Nagyon intelligens. Vezető. Tekintélyt sugárzó, vagy éppen problémája van a tekintélyfigurákkal, ami gyakran az apával való konfliktusra vezethető vissza. Uralkodik a környezetén. Az átlátható helyzeteket kedveli.
 • V. A Főpap: Ahogy a Főpapnő, intuitív. Valamiben mindig kimagasló, a többiek szívesen tanulnak tőle. Spirituális területen gyakran mester, szellemi vezető. Örökké tanul és tanít, akár a puszta jelenlétével. Becsületes, tiszta jellemű. Nagy tehetsége van a bűntudatkeltéshez.
 • VI. A Szeretők: Az érzelmek embere. Rosszul érzi magát egyedül. Könnyen lelkesedik, de hirtelen le is lohad. Alapvetően jókedvű és kedves, sok barátja van. Életfeladata, hogy a kapcsolataiból tanuljon önmagáról.
 • VII. A Diadalszekér: A nagy újrakezdő. Élete gyakran ér holtpontra, de olyankor érik a nagy fordulat. Mintha a tenger hullámain hánykolódna, de végül mindig csodás partokra vetődik. Kikéri mások véleményét, miközben a kritikát nem tűri. Ha nem érzi jól magát, odébbáll. Becsvágyó.
 • VIII. Az Egyensúly: Minden helyzetet döntéshelyzetnek él meg. Sokat latolgat, hezitál. Nehezen mond nemet. Fontos számára az igazságosság, de olykor csak másoktól várja el. Lelki egyensúlya hamar megbillen. Ha békéjére lel, vonzó, harmonikus, varázslatos személyiség.
 • IX. A Remete: Társaságban is egyedül van, befelé figyel. Nem feltétlenül magányos, de igényli a gyakori egyedüllétet. Ő a még felfedezetlen felfedezője. Nem bírja a feszültséget, a hangerőt, a gyűlölködést. Általában küldetéstudata van.
 • X. A Szerencse: Vele mindig történik valami csodával határos. Soha nem unatkozik. Egyszer lent, egyszer fent, de mindig jó a vége. Minden helyzetben helytáll, nem veszíti el a fejét. Ma reményvesztett, holnap boldog. Ne engedje, hogy mások befolyásolják!
 • XI. A Vágy: Óriási energia jellemzi. Szenvedélyes, nagystílű, habzsolja az életet. Nagyon fontos számára a szexualitás. Ha vágyait nem tudja kiélni, meg is betegedhet. Tanulmányozza a tantrát, így a szexben felszabadult energiát nemes célokra fordíthatja.
 • XII. Az Akasztott: Makacs, földhözragadt, ragaszkodó, érzelmes. Melankóliára hajló. Hajlamos agyonelemezni a dolgokat ahelyett, hogy túllépne rajtuk. Ha épp nincs semmi baja, elővesz egy régit. A feladat: elengedni a múltat, hogy helyet adjon az újnak: várja az Élet.
 • XIII. A Halál: Örök változás, örök búcsú, örök újrakezdés. A mások számára közömbös helyzetet is drámai végnek éli meg. A Sufi szerzetesek tanítása: ’Halj meg, mielőtt meghalnál.’ Vagyis tudni kell lezárni, továbbállni, mert különben nem lehetünk szabadok.
 • XIV. A Művészet: Harmónia uralja. Tekintete tiszta, és mindig halvány, titokzatos mosoly ül az arcán. A lap az alkímiát jelképezi, az ellentétek kibékülését, az anima és animus egységét. Energikus, derűs, de nem harsány. Közvetlen, de nem tolakodó, szolgálatkész, de nem hajbókoló.
 • XV. Az Ördög: Teremt, mint a Mágus, alkot, mint a Művészet, szenvedélyes, mint a Vágy, mázlista, mint a Szerencse. Szereti a nagy kihívásokat. Nagyon erősek az ösztönkésztetései, jobb, ha vigyáz velük. Imádja, ha zajlik az élet. Sikeres. Szinte képtelen elfáradni. Életművész. Vonzó.
 • XVI. A Torony: A szabadság embere. Nem lehet megkötni, zsarolni. Vakmerő, lázadó, temperamentumos, végletes. Nagyon tud szeretni, de csak szabadon – ő azonban hűséget és odaadást követel. Nem várja meg, amíg a dolgok összeomlanak körülötte, egész élete az újrakezdésről szól.
 • XVII. A Csillag: Finom, lecsendesült, könnyed jelenség, akkor is, ha férfi. Mély önismerettel és emberismerettel rendelkezik. Békés, derűs. Kitűnő megérzései mellett megmarad a realitás talaján. Bár nem ő a középpont, lehetetlen nem észrevenni.
 • XVIII. A Hold: A változások lapja. Nem hisz a pozitív jövőben. Kevesebbet szorongana, ha szembe merne nézni a tudatalattiban felgyülemlett erőkkel, akár pszichológus, akár meditáció segítségével. Hajlamos a melankóliára, a révedezésre, pedig nincs baj, csak az újabb fejlődés jön.
 • XIX. A Nap: A Fény gyermeke. Óriási kreatív energia, mély bölcsesség, belső harmónia jellemzi. Könnyed és nagystílű, de nem tűri, hogy beárnyékolják a ragyogását. Spirituális útjuk végcélja a belső fény megtalálása, amelyre jó esélyük van, ha elegendő időt töltenek meditációval.
 • XX. Az Éon: Alfa és Ómega, a kezdet és a vég. Vihar előtti csend. Bármit elérhet, ha legyőzi önmagát. Hajlamos a világ igazságtalanságain tépelődni, és a régi sebeit nyalogatni, ahelyett hogy a tapasztalatait felhasználva töretlenül haladjon a célja felé.
 • XXI. Az Univerzum: Elképesztő rálátása van az életre. Nem ismeri a szorongást, az aggodalmat, mintha folyton egy láthatatlan tengerparton sütkérezne. Szívesen van egyedül, hogy elmélyedjen a gondolataiban. Nem igazán lehet kizökkenteni a békéjéből. Az utazó célba ért, övé a világ.
 • XXII. A Bolond: A Bolond inkább bölcs. Keleten Buddhának hívják, vagyis ő ’a Megvilágosodott’. Végtelenül szabad és független. Életét a szeretet, a hit, a bizalom, a béke uralja. Ha becsapják, újra bízik, ahol megverik, oda is visszamegy. Ő a kiteljesedett, fénybe ért ember.

Tiszteld, becsüld!

A tarot kártya az egyik legrejtélyesebb orákulum. Sem az eredete nem tisztázott, sem a kora, lapjainak tartalmát pedig ősidőkbe visszanyúló, titokzatos szimbólumrendszer alkotja. Tisztelettel kell bánni vele, selyembe bugyolálva, fadobozban kell tartani, és soha nem a kezébe adni idegennek.

Fotó: Shutterstock.com

Címkék: numerológia, kártyajóslás, tarot léleklap, nagy arkanum lapjai

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!