A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Minden idők leginspirálóbb nő alakjai

"Csak akkor lehetsz pótolhatatlan, ha különleges vagy" - mondta Margaret Thatcher. Szeretjük az erős nők hatásos mondatait, mert mindig megtaláljuk bennük az igazságot. Hogy számunkra is erőt adnak? Minden bizonnyal! A múltunk és a jelenünk is rengeteg különleges nővel van megáldva, akiktől tanulni, akiknek gondolatait, munkáját, életét inspirációnak venni nem szégyen, sőt! Mert mindegy, hogy egy nemzetet irányít, divatirányzatot teremt, könyvet ír, fest, vagy éppen Oscar-díjat, esetleg olimpiai bajnoki címet nyer, azt az utat mutatja meg, amelyet mi lehetetlennek hittünk: a nők bármire képesek.

II. Erzsébet királynő

Fotó: Shutterstock.com

A tavaly szeptemberben, 96 évesen elhunyt brit uralkodó sok tekintetben kiérdemelte a ’leg’ jelzőt. Az Egyesült Királyság királynője és további 14 nemzetközösségi állam, valamint az anglikán egyház feje volt 1952-től 2022-ben bekövetkezett haláláig.

1947-ben ment férjhez az egykori görög és dán királyi herceghez, akivel házasságuk 73 évig tartott. Fülöp 2021-ben hunyt el. Erzsébet volt a második leghosszabb ideig regnáló uralkodó a világon. Uralkodása alatt a brit királyi család számos válságot élt át, ám II. Erzsébet személye garancia volt arra, hogy „minden rendben lesz”.

A királynőt imádta a világ. Támogatottsága, népszerűsége töretlen volt, stílusa és humorérzéke pedig egyedi. Sok tekintetben úttörő, volt és mindig nyitott volt az újdonságokra.

Például elsőként használt elektronikus levelezést. 1976-ban elküldte az első e-mailjét, miközben részt vett egy hálózati technológiai bemutatón. Tetteivel sok millió embert inspirált, mert Erzsébet nemcsak királynővé vált, hanem annak is született.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 1. számának 8. oldalán!)

Címkék: coco chanel, frida kahlo, meryl streep, jane austen, oprah winfrey, ii. erzsébet, szabó magda, isadora duncan, margaret thatcher, kozák danuta, karikó katalin, inspiráló nők

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!