A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az Anne Hathaway-sztori: A neveletlen hercegnőből segítőkész, önzetlen ember lett

Néhány napja az egyik streamingszolgáltató oldalán a Neveletlen hercegnő került elém. Megnéztem, mert ez is egy olyan film, amelyet nem lehet megunni, főleg, ha valaki szereti ezt a könnyed, mesés műfajt. Hiszen mese ez a javából, Anne Hathawaynek pedig egyenesen egy tündérmese, amely megváltoztatta az életét. Sokak szerint az Oscar-díjas színésznő stílusa hasonlít Judy Garlandéhoz vagy Audrey Hepburnéhez. Az utóbbit tartja éppen a kedvenc színésznőjének. Példaképe mégis Meryl Streep, akivel játszott is együtt. Kedvenc márkája a Chanel, 2006-ban pedig beválogatták a világ 50 legszebb embere közé. Ez csak néhány tény Anne Hathawayről, de nézzük, mit érdemes még tudni erről a bájos nőről, akit a barátai csak Annie-nek szólítanak.

Fotó: Shutterstock.com

Anne Hathaway tavaly novemberben 40 éves lett. Az ír, francia, angol és német felmenőkkel rendelkező színésznő hatéves volt, amikor családjával a New Jersey állambeli Millburnbe költözött. Édesapja ügyvédként, édesanyja színésznőként dolgozott.

A kis Anne-t gyerekként mind a két szakma érdekelte, mégis a színpadi világ felé húzott, főleg miután látta anyját játszani a Nyomorultak című darabban. Mivel a család erős katolikus neveltetésben részesítette, így azzal a gondolattal is eljátszott, hogy apáca lesz. De tizenöt évesen mégis meggondolta magát.

1993-ban New Yorkban az Amerikai Színművészeti Akadémiára nyert felvételt, közben politológiát és angolt is tanult, majd a New Yorki Egyetem hallgatója lett. Széles körű érdeklődése hamar megmutatkozott, de mind közül mégis a színészet nyert.

Ennyit számít egy apró ügyetlenség?

A Neveletlen hercegnő főszerepével indult útjára a karrierje
Fotó: Intercom

Karrierje 1999-ben kezdődött, amikor szerepet kapott a Légy valódi! című televíziós sorozatban. Ám mégsem erről jegyeztük meg a nevét, sokkal inkább a 2001-es Neveletlen hercegnőből, amelyben Mia Thermopolist keltette életre. Az, hogy Hathaway és ez a Walt Disney-produkció találkozott egymással, véletlenek sorozatán múlt.

Miközben Hathaway Új-Zélandra tartott, a Meztelen mennyország forgatására, meg kellett állnia Los Angelesben, és ha már ott volt ’beugrott’ a meghallgatásra. Gary Marshall rendezővel azonnal szimpátia alakult ki köztük, pedig a filmes pletykák szerint Liv Tyler, Reese Witherspoon és Jessica Biel is esélyes volt a genoviai hercegnő szerepére.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 2. számának 8. oldalán!)

Címkék: audrey hepburn, oscar-díj, anne hathaway, az ördög pradat visel, mery streep, anne hathaway szakmai élete, anne hathaway magánélete, neveletlen hercegnő, nyomorultak, a csillagok között, karanténmeló, a kezdő

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!