A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Fejben dől el

Azt mondják, hogy ha kemény, sorsfordító helyzetekbe kerülünk, semmi sem számít: csak az, hogy higgyünk benne. Sokszor halljuk azt az intelmet, ha éppen valamit feladni készülünk, hogy minden fejben dől el. Hozzáállásunk függvénye a sikerünk mértéke. Természetesen beszélhetünk tehetségről és szerencséről, de sokszor a tudatosság és az eltökéltség a magyarázat mindenre. Mai beszélgetőtársunk lesz Kökény Bea, Gyömbér Noémi és Varga Diána. Meglepetés férfi vendégünk szerint sokunk elhiszi azt, hogy semmiben sem jó.

A pozitív stressz is fejben dől el!

A bennünket érő stressz milyensége is fejből dől el az, hogy pozitív vagy negatív irányba megy el. Mikor értékelhetünk egy feszültebb helyzetet pozitív stresszként?

  • Egyrészt neveltetésünk függvénye, hogy a stresszre megoldandó kihívásként tekintünk-e?
  • Akkor értékelhetjük még így, ha kellő mennyiségű önbizalommal rendelkezünk, s nem hagyjuk, hogy mások véleménye megbénítson/befolyásoljon minket.
  • Abban az esetben is, ha már korábban megbirkóztunk ilyen helyzettel,
  • vagy ha rendelkezésünkre áll olyan eszköztár, amelyből megoldási stratégiákat meríthetünk.
  • Ilyen lehet egy tét nélküli helyzet is. 
  • Akkor is értékelhetjük pozitívnak, ha az esetleges sikertelenség esetében, van a tarsolyunkban további megoldási javaslat.
  • Mi több, akkor is változhat pozitív irányba a hozzáállásunk, ha a végkimeneteltől függetlenül eldöntjük, hogy át fogjuk gondolni a helyzetet és tudatosítjuk azt, hogy bárhogy is alakul, ebből tanulhatunk is.

Állítsuk szolgálatunkba a stresszt! S figyeljünk arra, hogyan profitálhatunk belőle, hisz minden jól vagy rosszul megoldott helyzet tartogat némi tanulnivalót. Vegyük ezeket észre!

Kapcsolódó cikkek:

Rajtunk múlik

Túl hideg van. Túl meleg van. Esik az eső. Fúj a szél. Miért esik a hó? Miért nem...

Tovább olvasom