A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A gyerekek sem egyformák

Indigók, szivárványok, kristályok - egyre több különleges képességű gyerek születik. Mit jelent ez a valójában? Világszerte egyre több gyerek viselkedik a megelőző egy-két generációhoz képest nagyon eltérő módon. Az óvodában, iskolában problémásnak számítanak - nemritkán látszólag mindenféle racionális ok nélkül dühbe gurulnak, esetleg magukba fordulnak, és hajlamosak a lázadásra is. Sokan közülük hiperaktivitással, koncentrációs zavarokkal, illetve diszlexiával, diszgráfiával, diszkalkuliával küzdenek. Róluk beszélgetünk Huszárik Katával, Gazdag Enikővel, Szalóki Ildikóval és meglepetés férfi vendégünkkel.

Túlmozgás, túlzott figyelem-igény, folytonos beszéd, álmodozás, öntörvényűség, akaratosság. Önállóság, kreativitás, talpraesettség, empátiás készség, kiemelkedő logikai képesség. Ez mind-mind jellemző rájuk, a kétezres évek után született gyermekek egy részére.

Szalóki Ildikó épületgépész mérnök, Théta healing konzulens gyakorló édesanyaként szembesült a kihívással, amit egy különleges kisgyerek felnevelése jelent. Tapasztalatait és útmutatóit e-bookok formájában adja tovább a hasonló cipőben járó anyukáknak. Gyermeke – amint megtanult beszélni – sokszor elmondta, hogy nem ilyen világot akar. Ildikó az erőszakmentes kommunikációt alkalmazva sikeresen neveli gyermekét.

Pataky Attila rockzenész vallja, hogy a világ jelenlegi problémái megoldhatók, s ebben óriási szerepe volt, van és lesz az új generáció gyermekeinek. Nagyfia, unokája és kisfia is van, így élesen látja a különbséget a generációk között. Kisfia – aki indigó gyermek – nagyon sok mindenre megtanította őt. A legfontosabb tapasztalata, hogy a saját gyermekeink iránt legyünk a legnyitottabbak.

Az érzékeny és természetszerető kristálygyerekek

A kristálygyerekek aurája általában fehér és rendkívül tiszta, csakráik közül pedig a koronacsakra a legaktívabb. Ebből következik, hogy míg az indigógyerekek gyakran hiperaktívak és nehezen kezelhetőek, addig a magas rezgésű kristályporontyok inkább befelé fordulóak és nyugodtak. Kifejezetten érzékenyen szemlélik a világot, hatalmas szemeik pedig elbűvölőek. Kisebb korukban tipikusan ők azok, akik a babakocsiban heverészve is magukra vonják az idegen tekintetet, hiszen hatalmas, mosolygós szemeikkel bárkit megigéznek. Kifinomult lelkivilágukból fakad sebezhetőségük is, ezért nem ritka, hogy idősebb korukban is inkább a háttérben meghúzódva szemlélik a világot, melybe nehezen tudnak beilleszkedni.

Már itt vannak a szivárványok is!

Az elmúlt években megjelentek a kristálygeneráció már felnőtt tagjainak utódai, a szivárványgyerekek. Azért születtek, illetve születnek majd le a jövőben a Földre, hogy adhassanak. Egyfajta tükröt mutatnak, melynek révén mindannyian felfedezhetjük a bennünk lévő jóságot. Megmutatják, hogyan élhetünk félelem, illetve az abból fakadó agresszió nélkül, és megtanítanak bízni önmagunkban, valamint szűkebb és tágabb környezetünkben. Igazi kis harcosok, akik bárkivel és bármivel bátran szembeszállnak, hogy küldetésüket teljesíthessék.

Szivárványgyerekek leginkább a békés, kiegyensúlyozott családokban születnek. Közös vonásuk a feltétel nélküli szeretetre való képesség. Nyitottsággal és elfogadással viszonyulnak minden létezőhöz: az emberekhez és az állatokhoz éppúgy, mint a növényekhez. Gyorsan túllépnek esetleges sérelmeiken, és a megbocsátás sem esik nehezükre. Nagyobb korukra fogékonnyá válnak a művészet valamely - vagy akár több ága - iránt. Bár jóval kevesebb fejfájást okoznak szüleiknek, mint az indigó- vagy kristálygyerekek, az ő nevelésük sem mentes bizonyos buktatóktól…

Kapcsolódó cikkek:

Indigók

Különleges aura, kimagasló intelligencia, intuíció, nagy igazságérzet. Az elmúlt...

Tovább olvasom