A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Töltött paprika, ahogy Csomós András séf készíti

A töltött paprika nagy családi kedvenc lehet. Szeptemberben még sokszor elkészülhet, friss paradicsom, kemény húsú paprika is van még bőven a piacon. Az egyszerűen elkészíthető ételt Csomós András mutatja be.

Fotó: Acsai Miklós

Hozzávalók: 50 dkg sertésdagadó, 6-8 dkg bulgur, 5 db t. v. paprika, 1 db kisebb zellergumó, 2 db burgonya, 1 db közepes hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 db fürtös paradicsom, 5-6 db koktélparadicsom, 0,5 liter paradicsompüré, 1 db hámozottparadicsom-konzerv, 2 szál zellerzöld, 5 dkg sertészsír, só, bors, őrölt fűszerkömény, friss majoránna

Elkészítés: A megtisztított és vékony szeletekre vágott hagymát, zellergumót, burgonyát, a négybe vágott fürtös paradicsomokat zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomlét és a hámozott konzervparadicsomot, a zellerszárat. Az egészet puhára főzzük, majd a zellerszárat kivesszük, és így összeturmixoljuk.

Amíg a paradicsommártás készül, a t. v. paprikákat kicsumázzuk, kiszedjük az ereket és a magokat belőle. A darált húst sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel, apróra vágott friss majoránnával és fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a bulgurt, kézzel alaposan összedolgozzuk, és a paprikák üregébe szorosan betöltjük. A paprikákat beletesszük a mártásba, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat is, és a töltött paprikát kb. 30 perc alatt készre pároljuk.

Fotó: Acsai Miklós

Videó: Töltött paprika, ahogy Csomós András séf készíti

Címkék: töltött paprika, csomós andrás séf

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!