A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Télen is virágba boríthatod otthonodat

Télen sem kell lemondanunk a virágok csodálatos színkavalkádjáról. Sok szobanövényünk ugyanis éppen télen szeret virágba borulni. No, de melyek is ezek a virágzó szobanövények, amelyek megfelelő gondozás mellett télen is díszíthetik otthonainkat?

Fotó: Shutterstock.com

A szerény és kedves fokföldi ibolya

Ennek a bájos növénynek Fokföldhöz nincsen köze. Kelet-Afrikában őshonos, ezért afrikai, vagy Uzambara ibolyának is nevezik. Levelei kerekdedek vagy szív alakúak, bolyhosak, fodrosak, zöldes-lilás színük aszerint változik, hogy mennyi fényt kapnak.

A kertészek nagyon sok fajtát és színt nemesítettek ki, lehet egyszínű fehér, lila, rózsaszín, de találunk többszínű fajtákat is. Kedves kis cserepes virágunk a 15-20 centiméteres átmérőjű, és az is hasonlóan magasra nő. Ha azt szeretnénk, hogy szép, erős színét megtartsa, és egyre újabb virágokat hozzon, fényre tegyük, de ne a tűző napra, mert levelei megégnek. Ha egész esztendőben elegendő fényt kap, egymás után hozza a kéktől a fehérig terjedő virágait.

Félárnyékos helyen is megél, de ott csúnyán felnőnek a levelei, miközben elszívják a virágok elől a fényt. Igazából a kellemes, 20-22 fokos tavaszi idő a kedvence, ezért bent is ezt a hőfokot szereti. A hirtelen hőmérséklet-változást viszont nem tolerálja, azért ha télen vásároljuk, bugyoláljuk be jól, mielőtt kilépünk vele a hidegre.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 2. számának 68. oldalán!)

Címkék: orchidea, mikulásvirág, jácint, fokföldi ibolya, ciklámen

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!