A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Sajtos tészta meg a hipó

Úgy tűnik, a főzés körüli bénázáson mindenkinek át kell esnie. Emlékeim, drága barátnőm, bár jó huszonöt évvel korábbról valók, mint a tieid, eléggé hasonlók.

Fotó: Shutterstock.com

Az első leégésem konyhafronton, mely úgy tizenhat éves koromban esett meg, szintén sajtos-tejfölös tésztával kapcsolatos. Történt ugyanis, hogy szüleimnek valamiféle halaszthatatlan elfoglaltsága okán üres volt a lakásunk egészen.

Meghívtam hát első szerelmemet egy jó kis tésztavacsorára. De mivel az első szerelmek idején és a szerelmek elején az ember úgy érzi, jobb mindent együtt csinálni, elhatároztuk, hogy együtt hozzuk létre a sajtos-tejfölös tészta vacsorát.

Tizenhét volt ő, tizenhat én, amikor egy lábosba, melynek méretét sokáig válogattuk, vizet tettünk fel főni, és dobtunk bele egy kiló makarónit.

Valahogy korábban nem jutott el a tudatunkig, hogy a víz elfő, a tészta megduzzad, kidagad az edényből, a lábos oldalán végigfolyik, a gázt eloltja, büdös lesz, kemény marad, kész katasztrófa az egész.

Némi rohangálás után, melynek során az egész konyhát összemaszatoltuk, a tészta egy jelentős hányadát a vécébe kidobtuk, a maradékot egy másik, a korábbinál nagyobb fazékba tettük, vizet öntve rá, a főzést újrakezdtük, és másodszorra sikeresen be is fejeztük.

Kedvenc füstölt sajtomból lereszelvén úgy félkilónyit (nehogy kevés legyen), a tésztával összekevertük, létrehozván egy vájdling nehéz, zsíros, kissé túlfőtt makarónit. Persze a tizedét sem tudtuk megenni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 8. számának 40. oldalán!)

Címkék: tojásrántotta, mosogatás, rántott hús, hipo

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!