A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Paleo receptek

FŰSZERES SÜLT OLDALAS

Fotó: Kovács Barbara

Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál majoránna, fél teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál csilipaszta, 3 evőkanál agávészirup, só, 4 evőkanál zsír, víz.

Elkészítése:

1. A fűszereket összekeverjük a paradicsomlével. 

2. Az oldalast megsózzuk, majd mindkét oldalát alaposan bepácoljuk a fűszeres paradicsomlével.

3. Tepsibe tesszük, és hozzátesszük a zsírt és egy félbögrényi vizet. Letakarjuk alufóliával.

4. 180-200 fokon 2,5-3 órát (!) sütjük.

5. Salátával tálaljuk. 

Tipp: Jót tesz a húsnak, ha egy éjszakára benne hagyod a pácban. Sütheted 160 °C fokon is, de akkor legalább 4-5 óra lesz a sütési idő.

PALEO GOFRI

Fotó: Kovács Barbara

Hozzávalók: 8 dkg kókuszliszt, 3 dkg olvasztott vaj, 3 tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 dl növényi tej, 2 evőkanál eritrit, fél teáskanál fahéj, 1 teáskanál vaníliaaroma, olvasztott kókuszzsír. 

Elkészítése:

1. A tojásokhoz öntjük a növényi tejet, és alaposan elkeverjük. Majd hozzáöntjük a vaníliaaromát, az olvasztott vajat, és alaposan elkeverjük. 

2. Következhet az eritrit, ezzel is alaposan elkeverjük. 

3. Hozzákeverjük a kókuszlisztet, szódabikarbónát és a fahéjat. 

4. Olvasztott kókuszzsírral megkenjük a gofrisütőt, és egy fél merőkanállal beleöntünk a sütőbe a masszából. 

5. 6-8 perc alatt készre sütjük. 

6. Cukormentes lekvárral vagy idénygyümölccsel tálaljuk.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!