A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Óvakodj a narcisztikus férfiaktól!

Egy ideje egyre többet hallom, hogy a környezetemben dobálóznak a narcisztikus, illetve narcisztikus személyiségzavaros jelzővel. De vajon tisztában vagyunk-e vele, hogy mit is jelent ez a gyógyíthatatlan neurózis? Honnan tudhatjuk, hogy egy igazi narcisztikussal találkoztunk?

Fotó: Shutterstock.com

Onnan, hogy arrogáns, manipulál, érdekességi játszmákat játszik, minden gesztusával jelzi, hogy felsőbbrendű, és csak akkor érzi jól magát, ha a másikat szenvedni látja. A pszichológusok szerint a narcisztikusok a legmagányosabb emberek a földön.

Nem így születnek, a zavar okát a gyerekkorukban kell keresni. De ez nem vigasztal, amikor a velük való kapcsolatban több a szenvedés, mint az öröm. Az ilyen kapcsolatból érdemes minél előbb kiszállni.

Hogy honnan tudom? Sajnos tapasztalatból.

Pár éve randiztam egy férfival. Egy forgatáson találkoztunk. A művészeti szakmákban eléggé jellemzőek az önimádók. Krisztián feltörekvő rendező volt, magas, szőke, akit már kilométerekről kiszúrtak a nők.

Furcsán indult az egész, egyszer odajött hozzám a forgatási szünetben, és megkérdezte, szeretem-e az operát. Lelkesen bólogattam, talán túl lelkesen, erre megígérte, hogy elvisz az operába. Egész héten vártam a hívását, hiába. Eltelt még egy hét, majd felhívott, és megkérdezte, hogy van-e kedvem sétálni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 12. számának 60. oldalán!)

Címkék: öngyilkosság, fájdalom, narcisztikus férfiak, halálvágy, törékenység

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!