A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

"Mesébe illő, ahogy elindult a tévés karrierem"

Az M5 műsorvezetője, Kecskés Lilla a főváros zajától távol, Dabason nőtt fel kiegyensúlyozott, boldog családi körülmények között, ám kíváncsisága már gyerekkora óta hajtotta. Vidám, érdeklődő személyisége és kommunikációs képességei tökéletesen illeszkedtek a televíziózás világába, bár a táncművészeti pálya is vonzotta. A latin táncokkal ma leginkább hobbiként foglalkozik, a tévézés lett a hivatása. A közmédia kulturális adójának arcát a 2022-es terveiről kérdeztük, amelyben fontos szerepet tölt be a csatorna megújulása.

Fotó: MTVA

– A média világa sok fiatal számára vonzó. A szüleid nem ezen a területen dolgoznak, hogyan fogadták, amikor elhatároztad, hogy ezt a pályát választod?

– Kiegyensúlyozott, boldog gyerekkorom volt. Szerencsés vagyok, mert mindig biztattak a szüleim, hogy csináljam azt, amit szeretek. Jártam különórákra – a mai napig szeretek táncolni – ritmikus gimnasztikával kezdtem, utána hiphopoztam is, mellette lovagoltam.

Már a szülővárosomban kipróbálhattam a rádiózást, aztán a gimnázium után kerültem el 18 évesen Szegedre, az egyetemen vált egyértelművé, hogy a kommunikáció, az emberekkel való beszélgetés, kapcsolatteremtés az én terepem.

– Az egyetem után hogyan kerültél a közmédiához?

– Soha nem voltam törtető típus, de a kezdetektől nagy érdeklődéssel és élvezettel végzem a feladatokat. Meglepően természetes érzés volt mikrofonnal a kezemben beszélgetni másokkal. A közmédiához a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítványon keresztül jutottam el, ahol a kulturális témákra specializálódtam.

Szerencsés volt, hogy akkoriban indult el az M5 kulturális csatorna, amelynek születése óta a része vagyok. Gyakornokként kezdtem, majd lelkes, kitartó munkával juthattam el a műsorvezetésig. Végigjártam a ranglétrát, mindenbe belekóstoltam, örülök, hogy fokozatosan érhettem meg a feladatra.

– Milyen új feladatokat látsz magad előtt 2022-ben? Az M5 megújulása kapcsán milyen szerepet fogsz betölteni?

– Legtöbbször a Librettóban láthatnak majd a nézők, megújult időpontban, este hat órától. Friss arculattal, hosszabb műsoridővel, színesebb tartalommal készülünk az adásokra, van játékunk is, több bejátszóval és izgalmas beszélgetésekkel jelentkezünk. Indul két unikális rovatunk is, a Kulisszatitkok és a Kincsesláda.

Előbbiben művészekkel készítünk riportokat, amelyekben az emberi oldalukat láttatjuk; megmutatjuk, hogyan telik egy napjuk magánemberként. Azt már elárulhatom, hogy elsőként Szarvas Józsefhez látogatunk el. Utóbbiban pedig felfedünk egy-egy művész birtokában lévő relikviát, izgalmas tárgyat vagy régiséget, amelyet nemritkán egy másik közkedvelt személyiség ajándékozott nekik, vagy éppen hagyott rájuk.

– Magánemberként milyen terveid vannak az előttünk álló évre?

– A Covid-helyzet miatt az utóbbi időben nem sok lehetőségem adódott rá, de nagyon szeretek utazni, új helyeket, kultúrákat és embereket megismerni. Rajongok a táncfesztiválokért, az idei vágyam, hogy eljussak egy spanyol rendezvényre. Újévi fogadalmam nincs, de szeretném folytatni a rendszeres edzést, táncolást. Nyitottan várom, mit hoz nekem 2022!

(x)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!