A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

A hatodik ikszbe lépett Benjamin Géza Affleck

Fotó: Shutterstock.com

Augusztus 15-én lett ötvenéves Ben Affleck amerikai filmszínész, forgatókönyvíró, rendező, aki a Good Will Hunting című film forgatókönyvéért és a legjobb filmként díjazott Argo-akció producereként nyerte el az Oscar-díjat. Benjamin Géza Affleck – magyar keresztnevét a család a magyar szomszédjával való barátság okán kapta – Kaliforniában született, de a keleti parton, Massachusetts államban gyerekeskedett.

Tízévesen tűnt fel egy tévésorozatban, és ekkor ismerkedett meg a szomszédjukban lakó Matt Damonnal, aki máig az egyik legjobb barátja. Afflecket a Good Will Hunting forgatókönyve repítette a magasba: kilenc kategóriában jelölték Oscar-díjra. A legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában győzött is, és 25 évesen az addigi legfiatalabb nyerteseként szoríthatta magához az aranyszobrot.

Az új évezredben különböző műfajokban bizonyította tehetségét: forgatott romantikus darabokat (Szívörvény, Apja lánya), nagyszabású háborús filmeposzt (Pearl Harbor – Égi háború), filmdrámát (Ütközéspont), családi komédiát (Túlélni a karácsonyt), politikai krimit (A dolgok állása). A Hollywoodland című krimiért Golden Globe-díjra jelölték.

Első felesége Jennifer Garner volt, akitől három gyermeke is született. Új felesége pedig Jennifer Lopez, akivel már alkottak egy párt. A People magazin kétszer egymás után választotta a világ legszexisebb férfijának.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 9. számának 18. oldalán!)

Címkék: jennifer lopez, steve martin, optimizmus, jennifer garner, hosszú élet titka, benjamin géza affleck, elhunyt olivia newton-john, szellemi munka hatása, kerékpáros app, maketusz

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!