A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Az épületet Annie Lennoxnak hívják mostantól

Fotó: Shutterstock.com

Annie Lennox világhírű brit énekesről nevezte el egyik épületét a Glasgow-i Caledonian Egyetem (GCU). A Eurythmics egykori sztárja, aki 2018-ban az egyetem első női kancellárja lett, hihetetlen megtiszteltetésnek nevezte a lépést. 

Lennox a skóciai Aberdeenben nőtt fel, majd a Tourists nevű popegyüttessel aratott sikert az 1970-es években. Dave Stewarttal az 1980-as években Eurythmics néven tettek szert világhírre olyan slágerekkel, mint a Sweet Dreams (Are Made of This) és a There Must Be an Angel (Playing with My Heart).

1992-től Lennox szólókarrierbe kezdett, máig hat szólóalbumot adott ki. Hat Brit Zenei Díjat, négy Grammyt, egy MTV Music Awardot nyert el, de 2004-ben Golden Globe-ot és Oscart is kapott A Gyűrűk Ura: A király visszatérben elhangzott daláért.

Sikeres szólókarrierje mellett Lennox politikai és társadalmi ügyek aktivistája. A glasgow-i egyetem kancellárjaként hivatalos és ünnepélyes feladatokat lát el, többek közt átadja a hallgatók diplomáját, valamint támogatja a társadalmi igazságossággal kapcsolatos célokat.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 8. számának 18. oldalán!)

Címkék: brad pitt, annie lennoxról elnevezett épület, 75. locarnói nemzetközi filmfesztivál, a legrosszabbul alvó nemzetek, a legjobb balatoni strandok 2022-ben, megmentett művészet múzeuma, tiszaderzsi kenguru park

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!