Kétcseresznyés pite
Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 egész tojás, 25 dkg liszt, só, vanília, 1 citromhéj, 20 dkg piros cseresznye, 20 dkg szomolyai fekete cseresznye, 10 dkg zsendice vagy ordakrém, 3 dl tejszínhab
Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a szintén szobahőmérsékletű egész tojásokat. Habosra keverjük, ízesítjük pici sóval, vaníliával, reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk hintve a lisztet.
A tortaformát kivajazzuk, liszttel hintjük, elterítjük benne a tésztát, a kimagozott, félbevágott piros cseresznyét óvatosan belenyomkodjuk.170 °C-on 40 percig sütjük.
Ha kihűlt, megforditva deszkára helyezzük, tetszés szerinti alakúra szeleteljük. A zsendicét a feketecseresznye-velővel összekeverjük, és ezt a krémet a tésztával tejszínhabbal tálaljuk.
Borajánlat: Kaló Imre „Szülőföldem” 2015 vörös házasitás
Még nincs hozzászólás