A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kétcseresznyés pite

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 20 dkg  vaj, 20 dkg porcukor, 4 egész tojás, 25 dkg liszt, só, vanília, 1 citromhéj, 20 dkg piros cseresznye, 20 dkg szomolyai fekete cseresznye, 10 dkg zsendice vagy ordakrém, 3 dl tejszínhab

Elkészítés: A  szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a szintén szobahőmérsékletű egész tojásokat. Habosra keverjük, ízesítjük pici sóval, vaníliával, reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk hintve a lisztet.

A tortaformát kivajazzuk, liszttel hintjük, elterítjük benne a tésztát, a kimagozott, félbevágott piros cseresznyét óvatosan belenyomkodjuk.170 °C-on 40 percig sütjük.

Ha kihűlt, megforditva deszkára helyezzük, tetszés szerinti alakúra szeleteljük. A zsendicét a feketecseresznye-velővel összekeverjük, és ezt a krémet a tésztával tejszínhabbal tálaljuk.

Borajánlat: Kaló Imre „Szülőföldem” 2015 vörös házasitás

 

 

Címkék: két cseresznyés pite, zsendice, piros cseresznye, fekete cseresznye, tejszínhab

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!