A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kóros, veszélyes, vad féltékenység

A féltékenység természetes emberi érzelem, biztosan mindenki érezte már. Kórosnak csak akkor nevezhető, ha a valóságtól, a másik ember viselkedésétől és cselekedeteitől függetlenül hatalmasodik el a gondolkodásban.

Fotó: Shutterstock.com

Féltékeny persze nem csak párjára, házastársára lehet az ember. Féltékenységet érezhet a gyerek, amikor testvére születik, vagy egyik barátnő a másikra, ha az a legjobb mégis mással barátkozik.

Agressziót válthat ki

Kevin jó módú, jól öltözött, irigyelt üzletember volt, aki súlyos testi sértés miatt állt rendőrségi vizsgálat alatt. Egy napon ugyanis berontott barátnője munkahelyére, és ott olyan csúnyán megverte, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Kevint letartóztatták. A rendőrségi jegyzőkönyvbe elmondta, hogy ismeretségük első pillanatától kezdve féltékeny volt a lányra, és erre alapos oka volt.

Hiszen a nő kapcsolatuknak már a legelején elmondta, hogy rá mindig is buktak a pasik, őt mindenki ma is szeretné megkapni. Hiába biztosította Kevint, hogy csak őt szereti, s eszébe sincs engedni a csábítóknak, a férfi nem hitte el. Eleinte csak vádolta, leskelődött utána, később, és egyre gyakrabban, meg is ütötte. A gondolat, hogy a rendkívül csinos, okos, fiatal nő megcsalja, egyre jobban elhatalmasodott, míg végül fékezhetetlen agresszióvá fajult.

Amikor a férfi végül belátta, hogy féltékenységének ez a szintje már kóros, szakemberhez fordult. A terápia során kiderült, hogy alapvető önértékelési zavarokkal küzd, gyerekkorában szülei szigorúan és szeretet nélkül nevelték.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 2. számának 51. oldalán!)

Címkék: testvérféltékenység, féltékenység, poligámia, önbizalom hiány, a zöld szemű szörny, önelhagyás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!