A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ilyen a kémia

Azt kérdezed, barátnőm, hogy egy fiatal lány és egy jóval idősebb férfi között lehet-e igazi szerelem.

Fotó: Shutterstock.com

Biztosan tudom, hogy lehet. Sőt, mint a francia elnök, Emmanuel Macron és a nála 24 évvel idősebb felesége, Bridgitte közötti közel harminc éve tartó kapcsolat is bizonyítja, fordítva is. Beleszerethet egy fiatal fiú is a nála jóval idősebb nőbe.

Ilyen a kémia.

Létezik persze olyan kapcsolat is, amelyben a fiatal lány anyagi vagy karrierérdekből köti össze az életét a nála sokkal idősebbel. Miként az is előfordulhat, hogy valóban apahiánya van, és a soha meg sem kapott, vagy korán elveszített biztonságot véli megtalálni az idősebb férfiban. Az is lehet, hogy mindez együtt igaz.

De én inkább azt gondolom, hogy a titok ennél egyszerűbb. Egy idősebb férfi azt tudja nyújtani, amire a lánynak, különösen ha nagyon fiatal, szüksége van. Szüksége van arra, hogy igazán, rajongva szeressék, s ezt a saját korosztályától ritkán kapja meg.

A vele egykorú fiúk (persze tisztelet minden kivételnek) még túlságosan is magukkal vannak elfoglalva. Nehezen vállalnak fel egy tartós kapcsolatot. Bőven van idejük a családalapításra. Félnek a kötöttségektől, a felelősségtől. Még bulizni, csajozni, szórakozni akarnak.

A lányok többsége azonban tartós kapcsolatra, tervezgetésre, családalapításra vágyik. A lányok azt szeretnék, ha a fiú, akivel járnak, megbízható lenne, pontos, udvarias. Szeretnék, ha nem felejtené el a névnapjukat, elvinné őket vacsorázni, és ott fizetné a számlát. Elmenne velük nyaralni, és oda, ahová ők akarják. Ha fontosabbak lennének, mint a haverok, fontosabb lenne a velük kettesben eltöltött este, mint egy szombati lerészegedős buli.

Ennek a sok elvárásnak azonban egy fiú harminc alatt ritkán tud eleget tenni, még túlságosan fiatal. Viszont egy férfi negyven felett már közelít ahhoz az ideálhoz, akit a lány szeretne. Egy negyvenes férfi még bőven fiatal, nincs vele baj sem az ágyban, sem társaságban.

A baj inkább az, hogy valószínűleg már van családja, vannak gyerekei. Nem ér rá a hosszú hétvégeken, sem szombaton este. Nem lehet vele karácsonyozni, nyaralni, síelni menni. Vele sem túl könnyű a jövőt tervezni. Ha pedig még soha nem alapított családot, akkor az a fajta független típus, aki szinte elvből nem nősül, és egyáltalán nem akar gyereket.

Az edzőteremben, ahová járok, sokszor hallom, hogy a huszonéves, jól kereső, kifejezetten csinos, egészséges, okos lányok mennyit panaszkodnak a hozzájuk való, velük egykorú fiúkra, akik megbízhatatlanok, önzők, csak a kütyük, az autómárkák és a kockás hasuk érdekli őket. Nem tudnak igazán szeretni, gyengéden, önfeláldozóan.

Ezért van az, hogy sok fiatal lány tényleg és igazán beleszeret egy idősebb, nős férfiba, és vállalja a bujkálós titkos kapcsolatot vele.

Címkék: korkülönbség a kapcsolatban, idősebb férfi fiatal nő

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!