A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Igazi praktikák

Ezzel a gyakorlattal öt perc alatt megszüntetheted az orrdugulást

Az orrcseppek nem egészségesek. Különösen akkor nem, ha sokat és sokáig használjuk őket. Orrdugulás esetén inkább próbáld ki ezt a gyakorlatsort.

Fotó: Shutterstock.com

1.,Fújd ki az orrod, amennyire tudod.

2., Vegyél egy „kis” levegőt az orrodon át két másodperc alatt, és végezz egy „kis” kilégzést három másodpercig.

3., A kis kilégzés után fogd be az orrod, és tartsd vissza a lélegzeted. A szád legyen csukva! Enyhén bólogass a fejeddel, vagy ingasd a testedet, amíg már nem tudod tovább visszatartani a lélegzeted.

Addig tartsd befogva az orrod, amíg erős légszomjat nem érzel. Amikor lélegezned kell, csak az orron keresztül lélegezz.

4., Amint lecsillapodott a légzésed, ismételd meg a gyakorlatot. Folytasd mindaddig, amíg nem tudsz rendesen lélegezni az orrodon keresztül.

Így szagtalaníts, ha zöldséget párolsz

Imádod a brokkolit, de nem szereted főzés közben a szagot, amit magából áraszt? Kevés finomabb étel van a prézlis karfiolnál? Mégsem főztél évek óta? Hát igen, a karfiol és a többi keresztes virágú zöldség főzése közben bizony kellemetlen szagok terjengnek a lakásban.

Ezt azonban könnyen megelőzheted, ha néhány szelet fehérkenyeret helyezel a zöldségre párolás közben, és lefeded a lábost. A kellemetlen szag nagy része a kenyérben marad.

Beteg növényeknek aszpirint?

Igen. Az aszpirin vízzel keverve képes megszüntetni a virágföld fertőzéseit és gombáit, ezáltal a növényeink sokkal egészségesebbek lesznek, gyorsabban nőnek, és erősebb gyökereik lesznek.

Az aszpirinnel azonban jó vigyázni, mert ha túladagoljuk, károsodást okozhat a növényeknél! Talajkezelésre az ajánlott mennyiség 1⁄2 vagy 1 tabletta 1 liter vízben oldva.

Így fő meg a krumpli fél perc alatt

Krumplipürét főznél a gyereknek? Éhes vagy, és bekapnál valamit? Ne bajlódj a krumplihámozással, ne forralj vizet fölöslegesen a burgonya elkészítéséhez. Elég egy darab papírtörlő és a mikró. Szinte hihetetlen, de igaz.

Még a legnagyobb krumpli is puhára fő a héjában, ha jól megmosod, villával kicsit megszurkálod, egy szalvétába vagy papírtörlőbe bugyolálod, és fél vagy egy percre a mikróba teszed. 

Címkék: növény, krumpli, házi praktikák, aszpirin, filléres trükkök, orrdugulás, zöldség szagtalanítása

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!