Igazi praktikák
Ezzel a gyakorlattal öt perc alatt megszüntetheted az orrdugulást
Az orrcseppek nem egészségesek. Különösen akkor nem, ha sokat és sokáig használjuk őket. Orrdugulás esetén inkább próbáld ki ezt a gyakorlatsort.
1.,Fújd ki az orrod, amennyire tudod.
2., Vegyél egy „kis” levegőt az orrodon át két másodperc alatt, és végezz egy „kis” kilégzést három másodpercig.
3., A kis kilégzés után fogd be az orrod, és tartsd vissza a lélegzeted. A szád legyen csukva! Enyhén bólogass a fejeddel, vagy ingasd a testedet, amíg már nem tudod tovább visszatartani a lélegzeted.
Addig tartsd befogva az orrod, amíg erős légszomjat nem érzel. Amikor lélegezned kell, csak az orron keresztül lélegezz.
4., Amint lecsillapodott a légzésed, ismételd meg a gyakorlatot. Folytasd mindaddig, amíg nem tudsz rendesen lélegezni az orrodon keresztül.
Így szagtalaníts, ha zöldséget párolsz
Imádod a brokkolit, de nem szereted főzés közben a szagot, amit magából áraszt? Kevés finomabb étel van a prézlis karfiolnál? Mégsem főztél évek óta? Hát igen, a karfiol és a többi keresztes virágú zöldség főzése közben bizony kellemetlen szagok terjengnek a lakásban.
Ezt azonban könnyen megelőzheted, ha néhány szelet fehérkenyeret helyezel a zöldségre párolás közben, és lefeded a lábost. A kellemetlen szag nagy része a kenyérben marad.
Beteg növényeknek aszpirint?
Igen. Az aszpirin vízzel keverve képes megszüntetni a virágföld fertőzéseit és gombáit, ezáltal a növényeink sokkal egészségesebbek lesznek, gyorsabban nőnek, és erősebb gyökereik lesznek.
Az aszpirinnel azonban jó vigyázni, mert ha túladagoljuk, károsodást okozhat a növényeknél! Talajkezelésre az ajánlott mennyiség 1⁄2 vagy 1 tabletta 1 liter vízben oldva.
Így fő meg a krumpli fél perc alatt
Krumplipürét főznél a gyereknek? Éhes vagy, és bekapnál valamit? Ne bajlódj a krumplihámozással, ne forralj vizet fölöslegesen a burgonya elkészítéséhez. Elég egy darab papírtörlő és a mikró. Szinte hihetetlen, de igaz.
Még a legnagyobb krumpli is puhára fő a héjában, ha jól megmosod, villával kicsit megszurkálod, egy szalvétába vagy papírtörlőbe bugyolálod, és fél vagy egy percre a mikróba teszed.
Még nincs hozzászólás