A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Igazi praktikák

Nem csíp a hagyma

Fotó: Shutterstock.com

Nem szeretsz hagymát vágni? Természetes, hiszen a hagyma csíp. De van egy jó hírünk. Nem fogod megkönnyezni a szeletelést, ha a hagymát hideg helyen tartod.

Esetleg jól záródó edényben, a hűtőszekrényben, vagy felszeletelés előtt néhány percre beteszed a mélyhűtőbe

Ha odaégettük a húst

A leégett lábas tisztításához nem kell más, csak só és víz. A leégett ételmaradékot egyszerűen eltávolíthatjuk, ha a fazékba sós vizet öntünk, és egy ideig benne hagyjuk, vagy a sós vizet gyorsan felforraljuk, és a fazekat azután hideg vízzel kiöblítjük.

Így lesz csend

Egy lakásban mindig keletkeznek idegesítő, nyikorgó zajok. Így küzdjön ellenük! Ha a keményfa padló vagy a lépcső nyikorog, az felébresztheti az alvókat, vagy lebuktathatja a későn hazaérkezőket.

Szórj a hézagokba hintőport, teríts rá egy törülközőt, és taposd a résekbe. Ha az ajtó ad ki furcsa hangokat, vedd le a zsanérokról, és dörzsöld be egy gyertyával a forgópántokat, valamint a velük érintkező összes fémfelületet.

Ezután nyitogasd az ajtószárnyat többször, hogy a kenőanyag bejusson a zsanérokba.

Ha az ágykeret minden mozdulatra nyikorog, nem csak édes álmainkat zavarja, de nem tesz jót az édes együttléteknek sem. Ne hagyd, hogy a legszebb pillanatokat tönkretegye a nyikorgás, Fújd le például WD–40-nel a fémeresztékeket, csavarokat és pántokat az ágykeret alján.

Hogy ne párásodjon be a szemüveg

Szeretsz úszni? Télen síelni? Kevés bosszantóbb (és nemritkán veszélyesebb) dolog van annál, ha közben bepárásodik a szemüveg! Ez azonban megelőzhető, ha egy réteg fogkrémet kensz a lencsékre, majd azonnal le is mosod róluk.

Ezek a fűszerek égetik a zsírt

Fotó: Shutterstock.com

Egy Amerikában elvégzett kutatás összefüggést talált bizonyos fűszernövények páratlan antioxidáns hatása és azok súlycsökkentő tulajdonságai között. Az antioxidánsok olyan természetes biokémiai anyagok, amelyek megvédik az élő sejteket a káros szabad gyökök pusztító hatásától. 

Az eddig ismert tápanyagok közül a legmagasabb antioxidáns hatással a fűszernövények rendelkeznek. Közülük is elsősorban a szegfűszeg, valamint a fahéj és gyömbér. Ezek keverékének hatóanyagai mérséklik az éhségérzetet, csökkentik a zsírbevitelt.

Felgyorsítják a szervezet anyagcseréjét, így azok hatékonyabban égetik a zsírt, növelik az energiaszintet koffein vagy bármilyen más serkentőszer nélkül is.

Címkék: szemüveg, hagyma, zsírégető fűszerek, lépcső nyikorgás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!