A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Igazi praktikák

Fotó: Shutterstock.com

Kend a szemed alá!

Dezodort ma már mindenki használ. A következőkre azonban biztosan nem:

  • A dezodor a hosszú ideig szekrényben álló ruha illatosítására is tökéletes. Nem kell mást tenni, mint letekerni a tetejét és elhelyezni a szekrényben. Vagy…
  • Ha félsz, hogy egy hosszú nap során elkenődik vagy megolvad a sminked, tégy az ujjadra egy kevés krémdezodort, kend be vele a szemed alatti részt, majd arra vidd fel a sminket.
  • A dezodor akkor is jó szolgálatot tesz, ha megcsíp valami, és nem bírod elviselni a viszketést, kend be dezodorral a csípés helyét, és az enyhül majd.

Aszpirin a legjobb pattanástalanító

Az aszpirin jól ismert fájdalomcsillapító, lázcsökkentő és gyulladáscsökkentő. Szinte mindenkinek van otthon a házi patikában. Főleg láz és fejfájás esetére. Azt azonban kevesen tudják, hogy az aszpirin bizonyos bőrproblémák kezelésére is jó.

Például segíthet a pattanások eltüntetésében. Az aszpirinben lévő szalicilsav ugyanis eltávolítja a faggyút és az elhalt sejteket a bőrről, melyek eltömítik a pórusokat. Emellett csökkenti a pattanások piros színét okozó gyulladást.

Törj össze 2-3 tabletta aszpirint, és keverd el egy kevés citromlével vagy vízzel. A keletkezett pasztával kend be a pattanásaidat. Hagyd néhány percig rajta, majd alaposan öblítsd le. Naponta ismételd meg.

Mézes káposztalevél otthoni pakolásra

Az ízületi gondokat összefoglaló néven csak reumaként szoktuk emlegetni. Ide sorolhatók az ízületi kopások, gyulladások, gerincpanaszok, a csontritkulás, a köszvény. A következő, otthon elkészíthető pakolások csökkentik a fájdalmat, a gyulladást.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 1. számának 11. oldalán!)

Címkék: illatosít, enyhülést ad, bioaktív vegyületek, jótékony sör

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!