A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Igazi praktikák

Fotó: Shutterstock.com

Kend a szemed alá!

Dezodort ma már mindenki használ. A következőkre azonban biztosan nem:

  • A dezodor a hosszú ideig szekrényben álló ruha illatosítására is tökéletes. Nem kell mást tenni, mint letekerni a tetejét és elhelyezni a szekrényben. Vagy…
  • Ha félsz, hogy egy hosszú nap során elkenődik vagy megolvad a sminked, tégy az ujjadra egy kevés krémdezodort, kend be vele a szemed alatti részt, majd arra vidd fel a sminket.
  • A dezodor akkor is jó szolgálatot tesz, ha megcsíp valami, és nem bírod elviselni a viszketést, kend be dezodorral a csípés helyét, és az enyhül majd.

Aszpirin a legjobb pattanástalanító

Az aszpirin jól ismert fájdalomcsillapító, lázcsökkentő és gyulladáscsökkentő. Szinte mindenkinek van otthon a házi patikában. Főleg láz és fejfájás esetére. Azt azonban kevesen tudják, hogy az aszpirin bizonyos bőrproblémák kezelésére is jó.

Például segíthet a pattanások eltüntetésében. Az aszpirinben lévő szalicilsav ugyanis eltávolítja a faggyút és az elhalt sejteket a bőrről, melyek eltömítik a pórusokat. Emellett csökkenti a pattanások piros színét okozó gyulladást.

Törj össze 2-3 tabletta aszpirint, és keverd el egy kevés citromlével vagy vízzel. A keletkezett pasztával kend be a pattanásaidat. Hagyd néhány percig rajta, majd alaposan öblítsd le. Naponta ismételd meg.

Mézes káposztalevél otthoni pakolásra

Az ízületi gondokat összefoglaló néven csak reumaként szoktuk emlegetni. Ide sorolhatók az ízületi kopások, gyulladások, gerincpanaszok, a csontritkulás, a köszvény. A következő, otthon elkészíthető pakolások csökkentik a fájdalmat, a gyulladást.

Keverj össze túrót joghurttal vagy kefirrel, helyezd egy vászonkendőbe, és éjszakára kösd a fájó testrészre. Hasonló szolgálatot tesz a káposztalevél mézzel megkenve.

Gyógynövényekből készült dunsztkötéssel is támogathatjuk a gyógyulást: forró vízzel gőzöljünk át árnikából, csalánból, nyírfából és fűzfakéregből készült keveréket, majd amikor már kissé kihűlt, néhány órára kössük az érintett ízületre

A sör 4 + 1 szokatlan felhasználási módja

Nem is gondolnánk, hogy mi mindenre lehet jó egy pohár sör.

  • sültek készítésénél érdemes bevetni, mert a hús alá öntve az sokkal omlósabb és ízletesebb lesz.
  • a növények ápolásához is jól jön némi sör. Csodákat művel, hatására a levelek fényesebbek lesznek, a növények pedig gyorsabban nőnek.
  • kártékony rágcsálók, egerek ellen. Tegyünk egy kevés sörbe mártogatott kenyeret egy kis csapdába. Ez a csalétek úgy vonzza az egereket, mint legyeket a méz.
  • B6- és B2-vitamin-tartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat. A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör kitűnő hajformáló.
  • + 1: A sörnek az álmok világában is különös jelentése van. Amennyiben álmunkban valakivel sörözünk, ez, legalábbis az álmoskönyvek szerint, azt jelenti, hogy egyik barátunknak vagy ismerősünknek csalódást fogunk okozni.

Címkék: illatosít, enyhülést ad, bioaktív vegyületek, jótékony sör

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!