A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hova is menjünk júliusban?

Rengeteg kulturális, gasztronómiai, sportprogramon vehetünk részt ezen a nyáron, legyünk bárhol az országban. Néhányat mi is kiválasztottunk. Íme!

Fotó: Shutterstock.com

Salföldi Dalföld

Koncertekkel, kiállításokkal, táncházzal és sok más kulturális programmal várják az érdeklődőket a fellépők, a szervezők, valamint a Káli-medencében megtelepedett ismert művészek 2018. július 5. és 8. között.

A Magyarhang és a Csángálló zenekar az ábrahámhegyi strandon tart délutánonként táncházat, Salföldön a Faluházban, a nagyszínpadon, a különböző pajtákban futnak majd az események. (A teljes program a likebalaton.hu/program oldalon található. )

Madarásztúra a hegyen

A Badacsony madárvilágával kerülhetünk közelebbi kapcsolatba azon a 3,5 órás (kb. 5 km hosszú) madarásztúrán, amely a Rózsakő-tetőtől indul. A túravezető Árvai Gábor geo- és madarász túravezető lesz.

A túrákon a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges: a badacsonyi Tourinform irodánál.

Tel.: 06 87 531 013, vagy a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail-címen. 

Induljunk a Tisza-tavi vízi sétányra és tanösvényre! 

A csak vízi úton megközelíthető Tisza-tavi tanösvényen egy 1500 méter hosszú pallóúton sétálva nyerhetünk betekintést a Tisza-tó növény- és állatvilágába. Az állatok megfigyelését információs táblák és madármegfigyelők segítik.

A tanösvény a nemzeti parkkal szerződött kikötőkből csónaktúrával vagy a poroszlói Fűzfa kikötőből induló rendszeres kishajójárattal közelíthető meg.

Az egri bikavér ünnepén 

A szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából július 5-e és 8-a között tartják Egerben, a belváros szélén található Érsekkertben a XXII. Egri Bikavér Ünnepet.

A város legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes fesztiválján számos egri borász kiváló borokat és a város legjobb éttermei az italokkal harmonizáló ételeket kínál az érdeklődőknek.

Ahogy már tavaly is, az Egri Bikavér és az Egri Csillag borok mellett a helyi termelők rozéborai is ott lesznek a kínálatban. Két színpadon négy napig sokszínű zenei kínálat, önfeledt szórakozás várja vendégeinket.

Az Egri Bikavér Színpadon a szélesebb közönség számára is ismert fellépők és a fesztivál fő programjai lesznek láthatók és hallhatók. A Zenepavilonnál található Egri Csillag Színpad egy lazább helyszín, ahol egri dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak a bikavéres, csillagos nyári estéken.

Hűsítő séta a Zsolnay-negyedben, Pécsett

Egész nyáron, hétvégenként vezetett sétákat tartanak Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Tavasszal és nyáron legszebb arcát mutatja a negyed: virágzó növények, csiripelő madarak teszik varázslatosabbá a festői sétányokat, amelyek mentén megcsodálható 15 védett műemlék épület és 88 köztéri Zsolnay-szobor.

A séta időtartama egy óra, indulás minden szombaton és vasárnap 11-kor, a Zsolnay-negyed északi infopontjáról.

Győrkőc Fesztivál

Július 6–8. között újra óriási játszótérré változik Győr városa, ugyanis a Vaskakas Bábszínház ismét megrendezi a Győrkőcfesztivált!

Az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes családi és művészeti fesztiválján a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon ingyenesen vehetnek részt. 

A háromnapos rendezvény első estéjén Győr város polgármestere a fesztiválnyitó koncertek után, ünnepélyes, tűzijátékos ceremónián adja át a város kulcsát a gyerekeknek.

A kulcsátadással kezdetét veszi a szombat-vasárnapi reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Dunakapu tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig. Ebben a három napban minden a gyerekekről szól, értük van!

Fussuk körbe a szentendrei skanzent!

Harmadik alkalommal rendezik meg július 15-én a futás szerelmesei és családtagjai számára az egész napos programot. A PFB-Skanzen Futás hagyományteremtő futóverseny, a szervezők azt szeretnék, hogy a sport élménye mellett hazánk kulturális értékeit is megmutathassák a résztvevőknek.

A Skanzenfutás érdekessége, hogy egy versenyen hazánk különböző tájegységein futhatunk végig. A távok: 700 méteres gyermekfutás, 3,5 km, 7 km, 14 km, 21,1 km – szintidő nélkül. Ezen a napon a skanzen látogatása ingyenes. 

Szerelmes csillagok a ragyognak Rómeó és Júlia felett a Szabadtérin

A mindent felülíró szerelem története hosszú idő után tér vissza a szegedi Dóm térre, ezúttal Hegedűs D. Géza rendezésében.

Ritkán van lehetősége a nézőknek ilyen romantikus környezetben átélni a Rómeó és Júliát, melynek a vérbeli itáliai hangulatát Antal Csaba díszlete és jelmezei teremtik meg.

Neves és népszerű művészek alakítják az ikonikus karaktereket: Vecsei H. Miklós, Mészáros Blanka, Szabó Győző, Hegyi Barbara, Józan László, Hajduk Károly, Orosz Ákos, Hajdu Steve, Kamarás Iván, Igó Éva, Trill Zsolt és Szűcs Nelli játsszák a főbb szerepeket.

Címkék: pécs, győr, badacsony, zsolnay negyed, vaskakas bábszínház győr, ábráhámhegy, salföld, egri bikavér, dalföld, tisza-tavi vízitúra

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!