A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hogyan válasszunk nyári tábort?

A táborszervezés, a táboroztatás mára igen jó üzlet, sajátos iparág lett. A hihetetlenül ingergazdag környezetben sok ifjoncnak már nem elég a vízpart és a bőrlabda, vagy éppen a barátok, a barátnők társasága. Más kell, több kell, izgalmasabb kell. De tényleg erre van szükség?

Fotó: Shutterstock.com

Az előrejelzések szerint 2018-ban rekordmennyiségű tábor közül választhatnak a szülők és gyermekeik, és az eddigi táborfoglalások szerint ilyen sok gyermek (több mint kétszázezer) még soha nem táborozott hazánkban.

A tavasz végéhez és a nyár elejéhez közeledve már jó, ha sikerült eldönteni, hogy milyen tábort válasszunk, sőt, ilyenkor már a legtöbb esetben be is kellett fizetnünk az árát. Ráadásul ekkor még a táborok előfoglalási kedvezményt is kínálnak.

Az anyagi lehetőségeinken kívül első körben azt kell megtudnunk, hogy szeretne-e egyáltalán a csemete táborozni, mert ha nem, akkor ugyebár felesleges is minden szervezkedésünk. 

Semmiképp ne erőltessük, például azzal, hogy mi mennyire imádtunk táborozni, és milyen jó emlékeink vannak Csillebércről… A helyzet az, hogy a gyerekeket ez a legkevésbé sem érdekli.

Nyári táborokban nevelőként nemegyszer találkoztam olyan gyerekkel, aki egész nap csak ücsörögött egy fa alatt, míg a többiek ilyen-olyan játékokkal remekül szórakoztak. A kérdésre, hogy miért vagy itt, mindig ugyanazt a választ kaptam. „Anya mondta, hogy jöjjek el ide, de én nem akartam!” Ezért tényleg fölösleges táborba küldeni bárkit is.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 5. számának 46. oldalán!)

Címkék: nyaralás, nyári táborok, napközis táborok, ottalvós tábor, nevelők

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!