Harcsapaprikás túrós csuszával
Hozzávalók: harcsafilé 80 dkg, harcsacsont és nyesedék 60 dkg, vöröshagyma 20 dkg, mangalicazsír 10 dkg, fűszerpaprika 3 g, paradicsom 10 kg, TV paprika 10 dkg, tejföl 60 dkg, húsos szalonna 10 dkg, olaj 2 dl, házi csuszatészta 30 dkg, házi túró 50 dkg, halalaplé 2 dl, só
Elkészítés: A halfiléket 4%-os sóoldatba helyezzük 1 órára, majd 55 °C-on 20 percig konfitáljuk olajban. A vöröshagymát zsíron lepirítjuk a csontokkal, a paradicsommal és a tv paprikával, megszórjuk fűszerpaprikával, felengedjük az alaplével, majd egyharmadnyira visszaforraljuk, sóval ízesítjük, átszűrjük a tálalásra.
A csuszatésztát kifőzzük, majd a túróval és a szalonnapörc kipirított zsírjával, kevés tejföllel összekeverjük, és 180 °C-os sütőben formázva besütjük. Tálaláskor a harcsafiléket serpenyőben körbepirítjuk, melléhelyezzük a megsült csuszát, körbeöntjük halászlémártással, tejfölhabbal és szalonnapörccel díszítjük.
Még nincs hozzászólás