A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Harcsapaprikás túrós csuszával

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: harcsafilé 80 dkg, harcsacsont és nyesedék 60 dkg, vöröshagyma 20 dkg, mangalicazsír 10 dkg, fűszerpaprika  3 g, paradicsom 10 kg, TV paprika 10 dkg, tejföl 60 dkg, húsos szalonna 10 dkg, olaj 2 dl, házi csuszatészta 30 dkg, házi túró 50 dkg, halalaplé 2 dl, só

Elkészítés: A halfiléket 4%-os sóoldatba helyezzük 1 órára, majd 55 °C-on 20 percig konfitáljuk olajban. A vöröshagymát zsíron lepirítjuk a csontokkal, a paradicsommal és a tv paprikával, megszórjuk fűszerpaprikával, felengedjük az alaplével, majd egyharmadnyira visszaforraljuk, sóval ízesítjük, átszűrjük a tálalásra.

A csuszatésztát kifőzzük, majd a túróval és a szalonnapörc kipirított zsírjával, kevés tejföllel összekeverjük, és 180 °C-os sütőben formázva besütjük. Tálaláskor a harcsafiléket serpenyőben körbepirítjuk, melléhelyezzük a megsült csuszát, körbeöntjük halászlémártással, tejfölhabbal és szalonnapörccel díszítjük.

 

Címkék: paradicsom, paprika, túró, harcsapaprikás, túrós csusza, hal alaplé

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!