A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Finomságok villámsebességgel

A december az ünnepek ideje. Éppen ezért a nagy sütések és főzések időszaka is ez, de miért ne lehetne egy kicsit kevesebb konyhában töltött idővel megúszni? Persze a minőségből és az ízekből egy cseppet sem engedve. Ehhez ajánlunk most egészséges és villámgyorsan elkészíthető "bemelegítő" falatokat.

Fotó: Shutterstock.com

SZENDVICSEK

A szendvics nem csak arra való, hogy szalvétába csomagolva magunkkal vigyük a kirándulásra. Látványos, finom és nagyon egészséges változatot is alkothatunk belőlük vendégeink nagy örömére. Ráadásul, ha nem is fogy el mind, másnap reggel akár különleges melegszendvics is készülhet belőlük.

Lazaccal megbolondított sajtkrémes 

Hozzávalók: 1 doboz natúr sajtkrém, füstölt lazacszeletek, 1 mokkáskanál tengeri só, csipetnyi őrölt fekete bors, 1 teáskanál szárított kapor, teljes kiőrlésű kenyérszeletek.

Elkészítése: A natúr sajtkrémet turbózd fel a sóval, borssal és a kaporral. Kend a kenyérre a sajtkrémet. Tedd rá a lazacszeleteket. Megszórhatod retek- vagy brokkolicsírával is.

Főtt céklás sajtkrémes

Hozzávalók: 1 doboz sajtkrém, 3 közepes cékla, 1 mokkáskanál só, 2 főtt tojás, 1 csipet őrölt fekete bors, 1 csomag spenót, 1 csokor petrezselyem, ropogós kenyérszeletek

Elkészítése: A céklát megfőzzük héjában. A sajtkrémet összekeverjük a felaprított főtt tojásokkal, sóval, borssal. A kenyérszeleteket megkenjük sajtkrémmel. Beborítjuk zsenge spenótlevelekkel. Rátesszük a felkarikázott, megtisztított főtt céklát. Retekszeletekkel és igény szerint céklacsírával díszítjük. 

Mozzarellás sült paradicsomos

Hozzávalók: 2-3 csomag mozzarella, 1 doboz koktélparadicsom, olívaolaj, só, bors ízlés szerint, vaj, chiabatta szeletek.

Elkészítése: A paradicsomokat tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk sóval, borssal, majd 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A chiabatta szeleteket megvajazzuk. Rátesszük a felszeletelt mozzarellákat, majd ráhalmozzuk a sült paradicsomot. Végül megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal, és leöntjük egy kevés olívaolajjal.

Sonkás mangós

Hozzávalók: 30 dkg szeletelt pármai sonka, vaj, madársaláta, 2-3 érett mangó, 1 gránátalma, teljes kiőrlésű rozskenyérszeletek.

Elkészítése: A kenyérszeleteket megvajazzuk, majd beborítjuk madársalátával. Rátesszük a sonkaszeleteket, és a mangószeleteket is. Végül gránátalmamagokkal szórjuk meg. 

NEM CIKI A FÉLKÉSZ SÜTEMÉNY

Fotó: Shutterstock.com

A sütemények készítésénél sem kell órákig a konyhában raboskodnod. Ebben nagy segítségedre lehetnek a félkész tészták, amelyekből nagyon finom desszerteket varázsolhatsz. Az ünnepi időszakban mindenhol sok édesség kerül az asztalra, nem baj, ha apróbb falatokkal lazítunk a ’szorításon’. 

Mini mogyorókrémes croissant

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 1 üveg mogyorókrém, 1 tojás

Elkészítése: A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk. Kis háromszögeket formázunk belőle. A közepére egy kiskanálnyi mogyorókrémet teszünk. A háromszög aljánál fogva feltekerjük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor kész, amikor szép barna a teteje.

Almás pite vaníliafagylalttal, karamellszósszal

Fotó: Shutterstock.com

Hozzávalók: 1 csomag vajas tészta, 6-7 közepes alma, 15 dkg cukor, 3 teáskanál fahéj, 1 tojás, vaj, vaníliafagylalt.

Elkészítése: A megtisztított almákat lereszeljük, és megszórjuk fahéjjal, cukorral. Hagyjuk állni 15 percet. Nyújtsuk ki a vajas tésztát fél centi vastagra. Tegyük egy kivajazott gyümölcstorta- vagy piteformába a tésztát. Tegyük bele a kicsavart reszelt almát. A tetejét pedig díszítsük a megmaradt tésztával. Kenjük le felvert tojással.190 fokos sütőben 30-34 perc alatt elkészül. Tálaláshoz a pite mellé szedjünk vaníliafagylaltot, és az egészet öntsük le karamellszósszal. 

Karamellszósz

Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor, 2 ek. víz, egy doboz tejszín (75 ml), 2,5 dkg vaj, csipet só

Elkészítés: kisebb lábasban olvasszuk meg a cukrot, tegyük hozzá a vizet is. Mikor aranybarnára karamellizálódott, húzd le a tűzről, tedd hozzá a vajat és a tejszínt, lassan kevergetve. Alacsony hőfokon melegítsd tovább, míg egynemű nem lesz a szósz. Ne ijedj meg, egyre sűrűbbé válik, de folyós marad. Ha maradna a szószból, tárolhatod a hűtőben, újramelegítve újra folyékony lesz. 

Sós rudak, avagy házi ropi

Fotó: Shutterstock.com

Hozzávalók: 1 csomag vajas tészta (használhatsz leveles tésztát is, úgy is nagyon finom lesz), 20-25 dkg parmezán sajt, 1 tojás, só.

Elkészítése: A tésztát nyújtsuk ki úgy 3-4 mm vastagságúra. Kenjük le a felvert és megsózott tojással. Szórjuk rá a lereszelt sajtot. Szeleteljük fel fél centi vastagságúra, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 190 fokon 8-10 perc alatt elkészül.

Címkék: mangó, sonka, avokádó, mozzarella, almás pite, vendégváró falatok, különleges szendvicsek, mini mogyorókrémes crossaint, karamellszósz, vanília fagyi, félkész sütemény, sós rudak

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!