A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ez legyen a jó kamrában, a mélyhűtőben

Az ősz beköszöntével - ha akarjuk, ha nem - vissza kell térnünk a rohanós hétköznapokhoz. Mindenkinek vannak olyan időszakai, amikor nincs ideje bevásárolni, ám ételt rendelni nem szeretne, vagy épp nem tud, például egy ételallergia esetén. Erre megoldás a jól felkészített éléskamra, amelynek nem kell óriásinak lennie. Megmutatjuk, milyen alapanyagok legyenek otthon mindig, hogy bármikor finom étel kerülhessen az asztalra, akár pillanatok alatt.

Fotó: Shutterstock.com

A régebbi építésű házakban és lakásokban még terveztek éléskamrát, ha nem is épp egy félszobányit, de legalább akkorát, ahová egy-két nagyobb polc befér. Érdemes is kihasználni ezeket a helyiségeket, és teletölteni mindenféle jóval.

Nem csak saját készítésű befőttekkel, lekvárokkal, savanyúságokkal és hasonló finomságokkal, de olyan tartós élelmiszerekkel is, amelyekből bármikor gyorsan elkészíthető valami egy hosszúra nyúlt nap végén, vagy akár váratlan vendég érkeztekor. Ha ezekből az alapanyagokból nagyobb mennyiséget vásárolunk, amikor jelentősebb kedvezményt adnak rá, még a konyhapénzen is spórolhatunk.

Tehát, jó, ha a spájzban mindig van: krumpli, vöröshagyma, fokhagyma, rizs, mák, dió, tészták, gyümölcsök és gyökérzöldségek, mint a sárgarépa, petrezselyemgyökér, valamint zeller. A hüvelyesekből a szárazbab, a sárgaborsó és a lencse is jó szolgálatot tehetnek.

A konzerveket se felejtsük el, belőlük olyanokat tartsunk otthon, amelyek nem készételek. Ugyanis ezekbe sok esetben felesleges adalékanyagokat tesznek az eltarthatóság és a jó íz megmaradásának kedvéért. Inkább válasszunk konzerv kukoricát, bármilyen fajta babot, borsót, savanyú káposztát, vagy üveges változatokat mindezekből. A tojás is sokoldalú alapanyag, így jó, ha nem hagyjuk kifogyni a készleteinket.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 9. számának 32. oldalán!)

Címkék: spájz, éléskamra, alap élelmiserek a kamrában, alapfűszerek a konyhában, mentes éléskamra, fagyasztott alapanyagok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!