A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egyszer csak mindennek vége lesz majd. De vajon mikor?

Amikor két ember úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy külön utakon induljanak tovább, vannak bizonyos ki nem mondott szabályok a gyász feldolgozására. Ezeket a ki nem mondott szabályokat valahogy legbelül tudjuk, érezzük, hogy ahhoz, hogy túl legyünk a másikon, muszáj betartanunk.

Fotó: Shutterstock.com

A szakítás utáni pár hónap, fél év a legnehezebb az elengedés folyamatában.

A szakítást követő pár órában általában keservesen sírsz. Berúgsz, elmeséled az egészet a barátnődnek, anyukádnak. Álomba sírod magad. Reggel úgy ébredsz, mintha kicseréltek volna.

A szakítás utáni első napokon úgy érzed, mintha az egész meg sem történt volna, mintha egy nagy súlyt vettek volna le a válladról. Kínosan boldognak, felszabadultnak érzed magad.

Aztán mint villám csap le rád a szenvedés. Kezd tudatosodni, többé már nem ölelheted át, nem csókolhatod meg, és nem ő lesz az első, akinek elmeséled, mi történt veled aznap. Furcsa hangulatváltozásokra számíthatsz, egyik percben minden oké, a másik percben rád jön a zokogás.

Itt kell betartani az első szabályt, a legnehezebbet. Meg kell állni, hogy felhívd. Hiszen abban nincs semmi. Barátok maradtatok, nem? Hát nem. Azoknál, akik szerelmes pár voltak, nem így működik. A végén még elbőgöd magad a telefonban, és arra kéred, hogy találkozzatok.

Ha visszautasít, fáj. Ha belemegy, mert neki is fájsz, egymásnak estek. A szakítás utáni szexnél nincs égetőbb fájdalom. Az ok, amiért vége lett, még mindig fennáll, jól feltéptétek a sebeket, és kezdődik elölről az egész szakítás.

A második szabály, hogy ne járkálj azokra a helyekre, ahol összefuthatsz vele. Nem jó, ha újra látod. Hiába képzeled, hogy csak odaköszönsz és továbbállsz, ez nem így lesz. Ha sikerül is eljátszani a közönyt, attól csak még jobban fog fájni, amikor hazaérsz, és újrapörgeted a fejedben, hogy mi lett volna, ha odamentél volna hozzá, és többet beszéltek.

A harmadik szabály a közös barátokra vonatkozik. A legjobb, amit tehetsz, hogy nem keresel fel egy közös barátot sem. Ha valamelyikük felhív, elgondolkozhatsz rajta, hogy kiadod neki a szakításotok történetét, esetleg abba a hibába esel, hogy csúnyákat mesélsz róla. Jobb, ha nem találkozol senkivel, aki szorosabban kötődik az exhez.

Negyedik szabály: ha eltelik egy-két hónap, és úgy érzed, újra kapsz levegőt, és felmerül benned (mert fel fog merülni), hogy ennyi erővel fel is hívhatod, mert már elmúlt a fájdalom, csak érdekel, mi van vele, akkor se tedd! Az első pár hónap is becsapós, itt még egy pillanat alatt vissza lehet esni a legelejére.

Ötödik szabály, ne feküdj le senkivel idő előtt csak azért, hogy bebizonyítsd magadnak, hogy túl vagy rajta. Persze próbálj ismerkedni, randizz, és ha arra kerül a sor, nyugodtan mondd el ennek az újnak, hogy egy hosszú kapcsolaton vagy túl, és szeretnél lassítani. Meg fogja érteni, sőt még jobban akar majd. Ha pedig emiatt esetleg felszívódik, akkor annyit is ért.

Hatodik szabály: Ne ő járjon folyton a fejedben, és próbálj meg nem róla beszélni! Persze ezt nehéz betartani, de akard. Kezdj bele valami új projektbe, olyanba, amit önmagadért teszel, és boldoggá tesz. Ha a barátnőiddel elmentek valahova, figyelj arra, hogy ne kerüljön terítékre, ha nem muszáj. Lásd őt tisztán, és amikor eszedbe jut, és hiányzik, gondold át újra, amiért vége lett.

Hetedik, egyben utolsó szabály: És mi van akkor, ha ő keres fel téged? Nem semmi erő kell ahhoz, hogy visszautasítsd. Mégis ezt kell tenned. Ez nem azt jelenti, hogy az életben többé nem találkozhattok, csak addig ne, amíg érzelmileg labilis vagy. Ha azzal az ürüggyel akar találkozni, hogy visszaadjon még pár nála hagyott cuccod, azt is érdemes inkább egy barátnődre bízni.

Címkék: szakítás, régi kapcsolat, szakítás utáni állapot

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!