A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az igazán jó kenyér titkának nyomában

Ha valaki otthon készít kenyeret, akár családi eseményt is varázsolhat a közös munkából, így mindenkinek lesz egy apró része az elkészült kenyérben.

Fotó: Shutterstock.com

Nemrégiben a szegedi Kapca Kávézó & Bisztróban Fekete Gergő, a budapesti Artizán pékség tulajdonosa tartott előadást Az igazi kenyér titka – A kovászos kenyér” címen.

A fiatal gasztronómia-szakember magáról annyit mesélt, hogy a vendéglátásnak számos szegmensét kipróbálta a felszolgálótól a séfig Nagy-Britanniában, amikor is az egyik étteremben saját kenyeret készítettek a vendégeknek, és ekkor ismerkedett meg a pékmesterség alapjaival.

Ez annyira megtetszett neki, hogy otthonában is gyakorta sütött kenyeret, majd ajándékba kapott egy könyvet a kovászos kenyerek készítéséről, ami olyan hatással lett rá, hogy innentől mindent tudni akart a kovászos kenyerek világáról.

Pékségekbe járt tanulni, Európa-szerte, ahol lehetett, képezte magát, bővítette tudását, hogy minél magasabb szinten művelhesse a pékmesterséget.

Végül 2015-ben megnyitotta Budapest belvárosában a saját pékségét, mely gyorsan elismerésre tett szert, számos szakmai díjat begyűjtött, és nem utolsósorban az emberek is kedvelik a termékeiket.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 4. számának 48. oldalán!)

Címkék: szeged, kenyérsütés, kenyérsütés házilag, kovász, artizán pékség, fekete gergő, kapca kávézó

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!