A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az a kis virágos füzet

Milyen szép is volt, amikor kiskoromban, újév napján lelkesen leültem kis asztalom elé, elővettem virágos füzetemet, és elkezdtem csupa szép dolgokkal teleírni. Az első oldal megtelt a fogadalmakkal, majd a következő oldalra jöhettek a kívánságok is.

Fotó: Shutterstock.com

Igyekeztem számot vetni fiatal életemről, és a legfontosabbakat feljegyezni. Például megfogadtam, hogy jövőre összeszedem magam, és a nyelvtan négyesemet kijavítom ötösre, matekból meg hát, mindennap megcsinálom a házi feladatot, nehogy a tanár néni még kisegyessel rondítson bele az ellenőrzőmbe.

Megdicsértem magamat, hogy ezen is túl vagyok, majd hozzákezdtem a legfontosabbhoz; hogy pontokba szedjek olyan irracionális álmokat, amelyekről én is tudtam, hogy sosem valósulnak meg, de valamiért mégis varázslatos érzéssel töltött el a tudat, hogy belevéstem őket a füzetembe, ezzel is nyomot hagyva a világban.

Arról álmodoztam, hogy egyszer majd híres filmsztár leszek Hollywoodban, a férjem pedig a brit királyi család sarja lesz, szőke és daliás zöldeskék szemekkel, akivel egy kastélyban fogunk élni, valahol Angliában.

Teltek az évek. Egy ideje már nem írok le sem fogadalmakat, sem álmokat. Most, 26 évesen keserédes hangulattal töltenek el a gyerekkori álmaim.

Már csak amiatt is, mert lakásomban kikapcsolták az áramot. Ugyanis elfelejtettem befizetni egy két hónappal korábbi számlát.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 1. számának 42. oldalán!)

Címkék: gyerekkor, álmodozás, fogadalmak, új élet

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!