A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, október

Az év tizedik hónapja, 31 napos, a népi kalendárium Mindszent havának nevezi, a protestánsok pedig gyakran a reformáció hónapjának.

Fotó: Shutterstock.com

Megfigyelések szerint ebben a hónapban jelennek meg az első fagyos hajnalok, gyakoribbá válnak a ködfoltok, egyre korábban sötétedik, így a balesetek száma is jelentősen megnő. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

A lélekre is figyeljünk

A lelki egészség világnapjáról 1992 óta emlékeznek meg, minden év október 10-én. A világnapot a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezte, az elmúlt években világszerte számos szervezet csatlakozott a megemlékezéshez.

Az 1948-ben alakult Lelki Egészség Világszövetség az érzelmi és lelki zavarok megelőzésének, megfelelő kezelésének, a mentális zavarokban szenvedők gondozásának és a mentális egészség jobbításának elősegítésén fáradozik.

A világnap célja a figyelemfelkeltés, a pszichiátriai problémákhoz és a pszichiátriai problémákkal élőkhöz kapcsolódó előítéletek elleni harc és a lelki egészség középpontba állítása.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 10. számának 6. oldalán!)

Címkék: dajka margit, október, juhász gyula október, lajtai árpád, októberi világnapok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!